Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai – apskrudę iki aukso spalvos ir patiekiami su mėgstamu padažu, šie kepsneliai nudžiugins tiek augalinės mitybos šalininkus, tiek visavalgius.
Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai: receptas
Tai skanus, traškus ir sotus užkandis, puikiai tinkantis tiek pietų stalui, tiek kaip užkandis vakarėliui ar šeimos vakarui.
Ingredientai:
Kepsneliams:
- 250 g bulvių
- 200 g tvirto tofu
- 2 arb. š. veganiško sultinio miltelių
- ½ arb. š. paprikos
- 1 arb. š. svogūnų miltelių
- 1 arb. š. česnako granulių
- ¼ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 3 valg. š. miltų
- druskos pagal skonį
- saulėgrąžų arba augalinis aliejus kepimui
Tešlai: - 150 ml avižų pieno
- 100 g graikiško stiliaus augalinio jogurto
- 125 g miltų
- 2 valg. š. barbekiu prieskonių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pjaustytas bulves sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 10 min, kol visiškai suminkštės. Nupilti vandenį ir palikti šiek tiek atvėsti bei apdžiūti.
2. Tuo tarpu tofu uždėkite ant pjaustymo lentos ir stambiu virtuviniu peiliu suspausti bei sutraiškyti, kad primintų stambius džiūvėsėlius.
3. Sutraiškytą tofu suvynioti į švarų virtuvinį rankšluostį ir kiek įmanoma nuspausti skystį. Sudėti į dubenį, įberti sultinio miltelių, paprikos, česnako ir svogūnų miltelių bei juodųjų pipirų. Viską išmaišyti šakute ir pagardinti druska.
4. Bulves sutrinti bulvių trintuve, kol taps visiškai glotnios. Sudėti į dubenį su tofu mišiniu, įberti miltų ir gerai išmaišyti rankomis. Masę padalinti į 12 vienodo dydžio gabaliukų ir suformuoti kepsnelius.
5. Tešlai nedideliame dubenyje išplakti avižų pieną, augalinį jogurtą ir žiupsnelį druskos. Kitame dubenyje sumaišyti kvietinius miltus su barbekiu prieskoniais.
6. Kiekvieną gabalėlį pirmiausia pamirkyti į pieno ir jogurto mišinį, tada apvolioti miltų mišinyje, kad visiškai pasidengtų. Sudėti ant lėkštės.
7. Įkaitinti maždaug 1 cm aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės-aukštos kaitros. Aliejus bus pakankamai įkaitęs, kai įdėtas duonos kubelį ims čirškėti.
8. Sudėkite pusę kepsnelių į keptuvę ir kepti po 3 min iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. 9. Perkelti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Patiekti karštus su barbekiu padažu, majonezu arba kečupu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.