ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai
Receptai

Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai – apskrudę iki aukso spalvos ir patiekiami su mėgstamu padažu, šie kepsneliai nudžiugins tiek augalinės mitybos šalininkus, tiek visavalgius.

Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai
Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai

Veganiški tofu ir bulvių kepsneliai: receptas

Tai skanus, traškus ir sotus užkandis, puikiai tinkantis tiek pietų stalui, tiek kaip užkandis vakarėliui ar šeimos vakarui.

Ingredientai:

Kepsneliams:

  • 250 g bulvių
  • 200 g tvirto tofu
  • 2 arb. š. veganiško sultinio miltelių
  • ½ arb. š. paprikos
  • 1 arb. š. svogūnų miltelių
  • 1 arb. š. česnako granulių
  • ¼ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 3 valg. š. miltų
  • druskos pagal skonį
  • saulėgrąžų arba augalinis aliejus kepimui

    Tešlai:
  • 150 ml avižų pieno
  • 100 g graikiško stiliaus augalinio jogurto
  • 125 g miltų
  • 2 valg. š. barbekiu prieskonių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais.
4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais. Būtinai išbandykite juos visus!
2025-09-08
Gwyneth Paltrow bulviniai blynai su obuoliais
Gwyneth Paltrow bulviniai blynai su obuoliais
2025-07-04
Japonų virtuvėje naudojamas triukas padės išvirti nuostabią uogienę BE CUKRAUS, bet su druska
Japonų virtuvėje naudojamas triukas padės išvirti nuostabią uogienę BE CUKRAUS, bet su druska
2025-08-24
Kalmarų ir avinžirnių troškinys – ypatingai vakarienei
2025-06-04
Gaminimo eiga:

1. Pjaustytas bulves sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virti apie 10 min, kol visiškai suminkštės. Nupilti vandenį ir palikti šiek tiek atvėsti bei apdžiūti.
2. Tuo tarpu tofu uždėkite ant pjaustymo lentos ir stambiu virtuviniu peiliu suspausti bei sutraiškyti, kad primintų stambius džiūvėsėlius.
3. Sutraiškytą tofu suvynioti į švarų virtuvinį rankšluostį ir kiek įmanoma nuspausti skystį. Sudėti į dubenį, įberti sultinio miltelių, paprikos, česnako ir svogūnų miltelių bei juodųjų pipirų. Viską išmaišyti šakute ir pagardinti druska.
4. Bulves sutrinti bulvių trintuve, kol taps visiškai glotnios. Sudėti į dubenį su tofu mišiniu, įberti miltų ir gerai išmaišyti rankomis. Masę padalinti į 12 vienodo dydžio gabaliukų ir suformuoti kepsnelius.
5. Tešlai nedideliame dubenyje išplakti avižų pieną, augalinį jogurtą ir žiupsnelį druskos. Kitame dubenyje sumaišyti kvietinius miltus su barbekiu prieskoniais.
6. Kiekvieną gabalėlį pirmiausia pamirkyti į pieno ir jogurto mišinį, tada apvolioti miltų mišinyje, kad visiškai pasidengtų. Sudėti ant lėkštės.
7. Įkaitinti maždaug 1 cm aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės-aukštos kaitros. Aliejus bus pakankamai įkaitęs, kai įdėtas duonos kubelį ims čirškėti.
8. Sudėkite pusę kepsnelių į keptuvę ir kepti po 3 min iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. 9. Perkelti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Patiekti karštus su barbekiu padažu, majonezu arba kečupu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Tofu kepsneliaiTofu patiekalaiTofu su bulvėmisveganiški patiekalaiVeganiški tofu ir bulvių kepsneliai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Braškių nauda sveikatai: 10 nuostabių privalumų
Sveikata ir grožis

Braškių nauda sveikatai: 10 nuostabių privalumų

Ar galima pasitikėti kalorijų skaičiumi produktų etiketėse? Mitybos specialistės įžvalgos
Sveikata ir grožis

Ar galima pasitikėti kalorijų skaičiumi produktų etiketėse? Mitybos specialistės įžvalgos

tikra vitaminų bomba organizmui
Sveikata ir grožis

Spanguolės – tikra vitaminų bomba organizmui

Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu
Desertai

Baskų sūrio pyragas su baltuoju šokoladu

Priemonė piktžolėms vos iš dviejų ingredientų.
Sodas ir daržas

Efektyvi ir natūrali priemonė piktžolėms naikinti vos iš dviejų ingredientų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?