ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Cukinijų ir žaliųjų žirnelių blyneliai
Blynai

Cukinijų ir žaliųjų žirnelių blyneliai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-28
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Cukinijų ir žaliųjų žirnelių blyneliai
Cukinijų ir žaliųjų žirnelių blyneliai

Cukinijų ir žaliųjų žirnelių blyneliai – minkšti viduje ir lengvai traškūs išorėje, šie blyneliai puikus pasirinkimas kai norisi lengvai, bet ir skaniai.

Cukinijų ir žaliųjų žirnelių blyneliai: receptas

Jie pasižymi subtiliu kumino aromatu ir sodriu žaliųjų daržovių skoniu, kuris dera tiek su jogurtu, tiek su įvairiais padažais.

Ingredientai:

  • 120 g cukinijų
  • ½ arb. š. jūros druskos
  • 1 kiaušinis
  • ½ arb. š. kepimo miltelių
  • 3 valg. š. kvietinių miltų
  • 1½ arb. š. malto kumino
  • 50 g žaliųjų žirnelių
  • augalinis aliejus kepimui
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Cukinijas sutarkuoti, sudėti į dubenį, pagardinti druska ir atidėti į šalį.
2. Dideliame dubenyje išplakti kiaušinį su kepimo milteliais, miltais ir kuminu, pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Išspausti iš cukinijos perteklinį skystį, tuomet sudėti ją ir žirnelius į tešlą.
4. Įkaitinti tiek aliejaus, kad juo būtų padengtas keptuvės dugnas. Kai aliejus pradeda lengvai žvilgėti, dėti po kupiną šaukštą cukinijų masės ir šaukšto nugarėle suformuoti blynelius. Kepti po 1-2 min iš kiekvienos pusės, kol abi pusės taps auksinės spalvos. Iškepusius blynelius dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
5. Patiekti su grietine ar jogurtu.

Taip pat skaitykite

Tortellini sviesto padaže
Tortellini sviesto padaže – paprasta ir gardu
2025-08-27
Karamelės padažas
Karamelės padažas – tobulas desertams pagardinti
2025-09-09
Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis
Tobulų blynų paslaptis: vos vienas šaukštas šio ingrediento viską pakeis
2025-08-15
Imunitetą stiprinantis žaliasis kokteilis. Pasigaminkite prieš miegą!
Imunitetą stiprinantis žaliasis kokteilis. Pasigaminkite prieš miegą!
2025-10-17

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:cukinijoscukinijų blyneliaiCukinijų ir žaliųjų žirnelių blyneliaiDaržovių blynaidaržovių patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Istoriniai tyrimai meta naują šešėlį apie mūsų civilizacijos laukiančią ateitį
Įdomu

Istoriniai tyrimai meta naują šešėlį apie mūsų civilizacijos laukiančią ateitį

Dar viena šalis prisijungia prie Europos sąjungos. Naujas posūkis istorijoje
Lietuva ir pasaulis

Dar viena šalis prisijungia prie Europos sąjungos. Naujas posūkis istorijoje

Hakeriai dažniausiai įsilaužia į šias socialinių tinklų paskyras
IT naujienos

Hakeriai dažniausiai įsilaužia į šias socialinių tinklų paskyras: kaip apsisaugoti

4 konstruktyvios kritikos požymiai, į kuriuos verta įsiklausyti
Gyvenimas

4 konstruktyvios kritikos požymiai, į kuriuos verta įsiklausyti

Iš kur atsiranda mintys? Atsako mokslininkai
Įdomu

Iš kur atsiranda mintys? Kaip mikroemocijos veikia spontaniškas mintis? Atsako mokslininkai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?