ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Apelsinų skonio tiramisu: itališkas desertas, kuris pavergs širdis
Desertai

Apelsinų skonio tiramisu: itališkas desertas, kuris pavergs širdis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-02
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Tiramisu receptas
Tiramisu receptas

Tiramisu – švelnaus skonio ir aksominės tekstūros itališkas desertas, kuris tapo tikra klasika visame pasaulyje.

Jis gaminamas iš sluoksnių, kuriuos sudaro kavos sirupu suvilgyti sausainiai ir kreminė masė iš maskarpone sūrio bei kiaušinių.

Tiramisu receptas

Šio deserto paslaptis slypi tobuloje skonio ir tekstūros harmonijoje – kartokos kavos aromatas, saldžios kreminės masės švelnumas ir purus kakavos pabarstymas tiesiog tirpsta burnoje.

Šį desertą galite patiekti tiek didelėje formoje, tiek elegantiškose porcijinėse taurėse. Pasirinkite, kas labiau tinka jūsų progai, ir leiskitės į itališko skonio kelionę.

Taip pat skaitykite

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
2025-06-05
Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
2025-08-26
Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
2025-06-13
Kreminio sūrio tinginys su spanguolėmis
Kreminio sūrio tinginys su spanguolėmis
2025-06-23

Tiramisu gamyba

Reikalingi ingredientai:

  • Maskarpone sūris – 500 g
  • Cukrus – 100 g
  • Kiaušiniai (didesni) – 4 vnt.
  • Savoiardi sausainiai – 24 vnt. (apie 200 g)
  • Kava (stipri, šviežiai užplikyta) – 300 ml
  • Apelsinų likeris – 2–3 šaukšteliai
  • Kakavos milteliai arba tarkuotas juodasis šokoladas – pabarstymui

Gaminimo procesas

1. Paruoškite kremą. Kadangi tiramisu gamybai naudojami žali kiaušiniai, juos būtina gerai nuplauti su soda ir nuplikyti verdančiu vandeniu.

Atskirai išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Tada dalimis įmaišykite maskarpone sūrį, kol gausite vientisą kremą be gumulėlių.

Baltymus išplakite iki standžių putų su žiupsneliu druskos ir atsargiai įmaišykite į maskarpone masę trimis dalimis. Kremas turėtų būti purios, bet tvirtos konsistencijos.

2. Paruoškite sausainius. Atvėsintą kavą sumaišykite su alkoholiu. Savoiardi sausainius trumpai (ne ilgiau kaip sekundę) merkite į kavą, kad jie lengvai įsigertų drėgmės, tačiau neprarastų savo struktūros.

3. Surinkite desertą. Į pasirinktą formą (17 x 30 cm dydžio arba porcijines taures) dėkite pirmą sluoksnį kavos sirupu suvilgytų sausainių. Ant jų tolygiai paskleiskite pusę kremo. Tada dar kartą pakartokite sausainių ir kremo sluoksnius.

Taip pat skaitykite

Cezario salotos su grilyje keptomis bulvėmis
Cezario salotos su grilyje keptomis bulvėmis
2025-08-11
Fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiama ir gardu
Kreminiai fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiamas ir gardus patiekalas
2025-06-18
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
2025-06-23
Aštrus avinžirnių karis su baklažanais
Aštrus avinžirnių karis su baklažanais
2025-06-04

4. Atvėsinkite desertą. Tiramisu reikėtų palikti šaldytuve mažiausiai 4 valandas, o geriausia – per naktį, kad visi sluoksniai susijungtų į vieną harmoningą skonio visumą.

5. Patiekite. Prieš patiekiant, desertą dosniai apibarstykite kakavos milteliais arba tarkuotu juoduoju šokoladu. Jei patiekėte porcijinėse taurėse, naudokite mažą sietelį, kad kakava tolygiai pasiskirstytų.

Tiramisu desertas

Patiekimo idėjos

Tiramisu puikiai dera su puodeliu aromatingos kavos arba stikline lengvo deserto vyno, pavyzdžiui, Moscato. Porcijinėse taurėse patiektas desertas bus elegantiškas pasirinkimas vakarėliui ar romantiškai vakarienei.

Išbandykite šį klasikinį tiramisu receptą ir pasinerkite į itališko deserto magiją. Jūsų pastangos tikrai atsipirks kiekvienu skoniu, kuris tirpsta burnoje!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: smachno.in.ua

ŽYMOS:Itališkas desertaskavaTiramisu

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar moterys turėtų vartoti kreatiną? Štai ką sako dietologė
Sveikata ir grožis

Ar moterys turėtų vartoti kreatiną? Štai ką sako dietologė

Vienos keptuvės vištienos troškinys
Mėsos patiekalai

Vienos keptuvės vištienos troškinys: pietūs be vargo

Horoskopas: kokio partnerio jums reikia, kad pasiektumėte laimę?
Horoskopai

Horoskopas: kokio partnerio jums reikia, kad pasiektumėte laimę?

Mūsų žinutės stebimos – ką su tuo daryti?
Gyvenimas

Mūsų žinutės stebimos – ką su tuo daryti?

prancūziškas sultinys
Sriubos

Štai kodėl prancūziškas sultinys yra žinomas visame pasaulyje: sužinokite, ko į jį dedama!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?