ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba
Receptai

Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba – ši švelni ir soti sriuba išsiskiria šiltais imbiero bei česnako aromatais. Tiršta, kreminė tekstūra ir natūraliai salstelėję moliūgai tobulai dera su lęšių švelnumu.

Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba
Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba

Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba: receptas

Tai jaukus, maistingas patiekalas, idealiai tinkantis tiek šaltą vakarą, tiek kaip sveikas pasirinkimas greitiems pietums.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelės
  • 7,5 cm šviežio imbiero šaknies gabalėlis
  • ½ arb. š. aitriųjų pipirų dribsnių (nebūtina)
  • 300 g raudonųjų lęšių
  • 1,2 l karšto daržovių sultinio
  • 300 g moliūgo (supjaustyto kubeliais)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti pusę aliejaus dideliame, storadugniame puode ant vidutinės kaitros. Sudėti pusę trinto česnako, pusę tarkuoto imbiero ir visus aitriųjų pipirų dribsnius (jei naudojami). Kepti nuolat maišant apie 1 min. Suberti lęšius ir dar minutę kepti, vis pamaišant.
2. Supilti sultinį ir užvirti. Virti neuždengus 10-12 min, kol lęšiai suminkštės.
3. Tuo metu likusį aliejų įkaitinti keptuvėje. Sudėti likusį česnaką ir imbierą bei moliūgo kubelius. Kepti maišant apie 12 min.
4. Sudėti moliūgą į puodą su lęšiais ir dar pavirti 5 min. Nukelti nuo kaitros ir sutrinti trintuvu iki vientisos tyrės.
5. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.

Taip pat skaitykite

Puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus
Pasak virtuvės šefo, puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus
2025-07-09
Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams
Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams
2025-08-04
Močiutės sausainiai
Močiutės sausainiai – paprasti, bet nepaprastai skanūs
2025-07-05
Kepta avižinė košė su bananais
Kepta avižinė košė su bananais
2025-07-14

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:moliūgaiRaudonieji lęšiaisriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kas vyksta Irane po karo su Izraeliu?
Lietuva ir pasaulis

Slaptos tarnybos, suimtieji ir prievarta: kas vyksta Irane po karo su Izraeliu?

5 šalys, į kurias daugelis svajoja persikelti: kodėl jos tokios patrauklios?
Įdomu

5 šalys, į kurias daugelis svajoja persikelti: kodėl jos tokios patrauklios?

Ar tikrai saugu kepti su alyvuogių aliejumi? Ekspertų įžvalgos ir patarimai
Sveikata ir grožis

Ar tikrai saugu kepti su alyvuogių aliejumi? Ekspertų įžvalgos ir patarimai

7 dalykai atitolinantys nuo sėkmės. Sėkmingas žmogus
Gyvenimas

Pasak psichologų, šie 7 dalykai jums gali kliudyti tapti sėkmingais

Kodėl verta sodinti garstyčias savo sode?
Sodas ir daržas

Kodėl verta sodinti garstyčias savo sode? Priežastys nustebins

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?