ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Rikotos ledai su pistacijomis – švelnaus skonio receptas
Desertai

Rikotos ledai su pistacijomis – švelnaus skonio receptas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Rikotos ledai su pistacijomis – tai švelnaus skonio ir subtilios tekstūros šaldytas desertas, kuriame dera gaivus rikotos sūris, lengvai plakta grietinėlė ir kvapnus apelsino žievelės aromatas.

Rikotos ledai su pistacijomis
Rikotos ledai su pistacijomis

Rikotos ledai su pistacijomis: receptas

Tai išskirtinis desertas, tinkantis tiek vasaros šventėms, tiek kaip gardus pasilepinimas bet kuriuo metų laiku.

Ingredientai:

  • 60 g pistacijų
  • 5 valg. š. skysto medaus
  • žiupsnelis jūros druskos
  • 300 ml grietinėlės (riebios)
  • 1 apelsinas (tarkuota žievelė)
  • 500 g rikotos sūrio
  • 100 g cukraus
  • nedidelė saujelė pistacijų (patiekimui, nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Iškloti lėkštę kepimo popieriumi.
2. Riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje ant silpnos kaitros, kol lengvai apskrus. Supilti 3 šaukštus medaus, suberti druską ir palikti medų burbuliuoti apie minutę, kad tolygiai padengtų riešutus. Virti kol masė sutirštėja ir tampa lipni, tuomet išpilti ją ant paruoštos lėkštės. Išskirstyti riešutus plonu sluoksniu ir palikti atvėsti.
3. Tuo metu plakti grietinėlę, kol ji pasidarys puri.
4. Kitame inde ar virtuviniame kombaine trinti apelsino žievelę, rikotą ir cukrų, kol masė tampa vientisa ir blizgi.
5. Sudėti atvėsintą riešutų ir medaus mišinį ir kelis kartus pasmulkinti, kad liktų skirtingų tekstūrų.
6. Šią masę atsargiai įmaišyti į plaktą grietinėlę. Įmaišyti likusį medų, kad susidarytų gražus sūkurys (ripple).
7. Masę sudėtiį sandarų indą, tinkamą šaldymui, ir šaldyti mažiausiai 6 val.

Taip pat skaitykite

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
2025-06-04
naminio kečupo receptas
Internete vis labiau populiarėja šis naminio kečupo receptas: išbandykite ir jūs!
2025-09-04
Kiaušinių salotomis su lašiša įdaryti kruasanai
Kiaušinių salotomis su lašiša įdaryti kruasanai
2025-07-22
Šokoladinis burokėlių pyragas
Šokoladinis burokėlių pyragas
2025-08-08

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ledaiRikota

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta
Receptai

Svogūnų ir laiškinių česnakų tarta

Didžiausios pusryčių metu daromos klaidos
Sveikata ir grožis

3 didžiausios pusryčių metu daromos klaidos, kenkiančios jūsų sveikatai ir figūrai

6 interjero dizaino klaidos, kurias daro dauguma.
Gyvenimas

6 interjero dizaino klaidos, kurių turėtumėte vengti

Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
Mėsos patiekalai

Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė

Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų
Uncategorized

Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?