ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vegetariški patiekalai » Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis
Receptai

Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis
Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis

Ieškote naujo būdo pamaloninti skonio receptorius ir tuo pačiu metu pasimėgauti sveiku patiekalu? Šis baklažanų troškinys su lęšiais, pupelėmis ir prieskoniais – puikus pasirinkimas. Jis tiks tiek kaip pagrindinis vegetariškas patiekalas, tiek kaip įdomus naujas būdas praturtinti savo mitybą.

Baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis: receptas

Baklažanų troškinys: receptas

Ingredientai:

  • 1 baklažanas
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus (arba rapsų aliejaus)
  • 1 raudonas svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 70 g žaliųjų lęšių, nuplautų
  • 30 g raudonųjų lęšių, nuplautų
  • 400 g skardinė raudonųjų pupelių (su skysčiu)
  • 3 valgomieji šaukštai tamsaus sojų padažo
  • 400 g skardinė smulkintų pomidorų
  • 20 g juodojo šokolado, smulkiai supjaustyto
  • ¼ arbatinio šaukštelio čili miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai džiovinto raudonėlio
  • 2 arbatiniai šaukšteliai malto kumino
  • 2 arbatiniai šaukšteliai saldžios rūkytos paprikos
  • 1 arbatinis šaukštelis malto kalendro
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 800 ml daržovių sultinio
  • ½ žaliosios citrinos (laimo) sultys

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
Kamado receptai – greitų patiekalų idėjos
2025-06-03
Lengvai paruošiamas kepenėlių paštetas
Lengvai paruošiamas kepenėlių paštetas
2025-11-27
Imunitetą stiprinantis žaliasis kokteilis. Pasigaminkite prieš miegą!
Imunitetą stiprinantis žaliasis kokteilis. Pasigaminkite prieš miegą!
2025-10-17
Žuvis kepta folijos maišelyje
Žuvis kepta folijos maišelyje
2025-06-05
Gaminimo eiga:
  1. Jei turite dujinę viryklę, baklažaną dėkite tiesiai ant degiklio ir kaitinkite, kol visas paviršius taps apanglėjęs, periodiškai apversdami naudodami žnyples. Jei naudojate grilį ar orkaitę, kaitinkite aukščiausioje temperatūroje, kol baklažanas taps visiškai juodas. Leiskite atvėsti, nulupkite apanglėjusią odelę, pašalinkite kotelį ir smulkiai supjaustykite minkštimą. Atidėkite į šalį.
  2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, morkas ir žiupsnelį druskos. Kepkite ant vidutinės ugnies 15–20 minučių, kol morkos taps minkštos.
  3. Į puodą sudėkite paruoštą baklažaną, abu lęšių tipus, pupeles kartu su skysčiu, sojų padažą, pomidorus, šokoladą ir visus prieskonius. Gerai išmaišykite ir supilkite daržovių sultinį. Užvirkite, sumažinkite kaitrą iki minimumo, uždenkite dangčiu ir troškinkite 1,5 valandos, kas 15–20 minučių pamaišydami, kad nepridegtų.
  4. Nuimkite dangtį ir leiskite troškiniui virti dar apie 15 minučių, kol padažas sutirštės. Įmaišykite laimo sultis, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska.

Šį gardų troškinį patiekite karštą, su rudaisiais ryžiais, traškučiais ar kitais mėgstamais garnyrais. Papuoškite smulkintomis žolelėmis, tarkuotu sūriu ar natūraliu jogurtu.

Šaltinis: bbcgoodfood.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BaklažanaiPatiekalai su baklažanuPatiekalai su pupelėmistroškiniai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar reikia daryti pertraukas tarp manikiūrų? Sužinokite atsakymą
Sveikata ir grožis

Ar reikia daryti pertraukas tarp manikiūrų? Sužinokite atsakymą

Kaip greitai sunokinti avokadą
Gyvenimas

Nebijau įsigyti neprinokusių avokadų: žinau gudrybę, kaip juos greitai sunokinti

ką auginti šiltnamyje
Sodas ir daržas

Ką sodinti šiltnamyje po pomidorų ir agurkų, kad neišsekintumėte dirvožemio

Natūralūs saldikliai: kurie yra sveikiausi?
Sveikata ir grožis

Natūralūs saldikliai: kurie yra sveikiausi?

Panašumo-pritaukimo teorija ir tarpgrupiniai santykiai
Gyvenimas

Panašumo-pritraukimo teorija: kaip ji gali padėti kurti stipresnius tarpgrupinius santykius?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?