ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis
Receptai

Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis
Gardus ir maistingas baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis

Ieškote naujo būdo pamaloninti skonio receptorius ir tuo pačiu metu pasimėgauti sveiku patiekalu? Šis baklažanų troškinys su lęšiais, pupelėmis ir prieskoniais – puikus pasirinkimas. Jis tiks tiek kaip pagrindinis vegetariškas patiekalas, tiek kaip įdomus naujas būdas praturtinti savo mitybą.

Baklažanų troškinys su lęšiais ir pupelėmis: receptas

Baklažanų troškinys: receptas

Ingredientai:

  • 1 baklažanas
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus (arba rapsų aliejaus)
  • 1 raudonas svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 2 morkos, smulkiai supjaustytos
  • 70 g žaliųjų lęšių, nuplautų
  • 30 g raudonųjų lęšių, nuplautų
  • 400 g skardinė raudonųjų pupelių (su skysčiu)
  • 3 valgomieji šaukštai tamsaus sojų padažo
  • 400 g skardinė smulkintų pomidorų
  • 20 g juodojo šokolado, smulkiai supjaustyto
  • ¼ arbatinio šaukštelio čili miltelių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai džiovinto raudonėlio
  • 2 arbatiniai šaukšteliai malto kumino
  • 2 arbatiniai šaukšteliai saldžios rūkytos paprikos
  • 1 arbatinis šaukštelis malto kalendro
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 800 ml daržovių sultinio
  • ½ žaliosios citrinos (laimo) sultys

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Jei turite dujinę viryklę, baklažaną dėkite tiesiai ant degiklio ir kaitinkite, kol visas paviršius taps apanglėjęs, periodiškai apversdami naudodami žnyples. Jei naudojate grilį ar orkaitę, kaitinkite aukščiausioje temperatūroje, kol baklažanas taps visiškai juodas. Leiskite atvėsti, nulupkite apanglėjusią odelę, pašalinkite kotelį ir smulkiai supjaustykite minkštimą. Atidėkite į šalį.
  2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūną, morkas ir žiupsnelį druskos. Kepkite ant vidutinės ugnies 15–20 minučių, kol morkos taps minkštos.
  3. Į puodą sudėkite paruoštą baklažaną, abu lęšių tipus, pupeles kartu su skysčiu, sojų padažą, pomidorus, šokoladą ir visus prieskonius. Gerai išmaišykite ir supilkite daržovių sultinį. Užvirkite, sumažinkite kaitrą iki minimumo, uždenkite dangčiu ir troškinkite 1,5 valandos, kas 15–20 minučių pamaišydami, kad nepridegtų.
  4. Nuimkite dangtį ir leiskite troškiniui virti dar apie 15 minučių, kol padažas sutirštės. Įmaišykite laimo sultis, paragaukite ir, jei reikia, pagardinkite druska.

Šį gardų troškinį patiekite karštą, su rudaisiais ryžiais, traškučiais ar kitais mėgstamais garnyrais. Papuoškite smulkintomis žolelėmis, tarkuotu sūriu ar natūraliu jogurtu.

Šaltinis: bbcgoodfood.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BaklažanaiPatiekalai su baklažanuPatiekalai su pupelėmistroškiniai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Glazūruoti vištienos sparneliai
Mėsos patiekalai

Vištienos sparneliai glazūruoti barbekiu ir medaus padaže

2025-06-21
Garuose ruoštas ešerys su padažu
Receptai

Garuose ruoštas ešerys su padažu

2025-06-04
Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu
Receptai

Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu

2025-08-01
Avižiniai rūgpienio vafliai
Blynai

Avižiniai rūgpienio vafliai

2025-06-26

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?