Burokėlių humusas – ryškios spalvos ir subtiliai prieskoniais pagardintas humusas išsiskiria savo švelnia tekstūra ir žemišku skoniu.
Burokėlių humusas:
Tai universalus užkandis, puikiai tinkantis tepti ant duonos, patiekti su daržovių lazdelėmis ar naudoti kaip pagrindą įvairiems sumuštiniams ir suktinukams.
Ingredientai:
- 1 arb. š. kumino sėklų
- 250 g burokėlių (virtų)
- 400 g konservuotų avinžirnių
- 1 skiltelė česnako
- 1 arb. š. maltų kalendrų
- ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 valg. š. citrinų sulčių
- šiek tiek juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Švelniai paskrudinti kumino sėklas mažoje sausoje keptuvėje apie 2 min, retkarčiais pamaišyti. Tada nukelti nuo kaitros.
2. Sudėti burokėlius, avinžirnius, česnaką, kalendras, druską ir alyvuogių aliejų į maisto smulkintuvą. Suberti paskrudintas kumino sėklas, supilti citrinų sultis ir pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Sutrinti iki vientisos masės. Paragauti ir, jei reikia, įberti dar šiek tiek druskos, pipirų ar įpilti citrinų sulčių, tada dar kartą sutrinti.
4. Šį humusą galima naudoti kaip užtepą sumuštiniams ar suktinukams, arba kaip užkandžių padažą. Laikyti šaldytuve sandariai uždengtą iki 3 dienų.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.