ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Burokėlių humusas – tobulas su daržovių lazdelėmis
Receptai

Burokėlių humusas – tobulas su daržovių lazdelėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Burokėlių humusas – ryškios spalvos ir subtiliai prieskoniais pagardintas humusas išsiskiria savo švelnia tekstūra ir žemišku skoniu.

Burokėlių humusas
Burokėlių humusas

Burokėlių humusas:

Tai universalus užkandis, puikiai tinkantis tepti ant duonos, patiekti su daržovių lazdelėmis ar naudoti kaip pagrindą įvairiems sumuštiniams ir suktinukams.

Ingredientai:

  • 1 arb. š. kumino sėklų
  • 250 g burokėlių (virtų)
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 arb. š. maltų kalendrų
  • ½ arb. š. jūros druskos dribsnių
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. citrinų sulčių
  • šiek tiek juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Švelniai paskrudinti kumino sėklas mažoje sausoje keptuvėje apie 2 min, retkarčiais pamaišyti. Tada nukelti nuo kaitros.
2. Sudėti burokėlius, avinžirnius, česnaką, kalendras, druską ir alyvuogių aliejų į maisto smulkintuvą. Suberti paskrudintas kumino sėklas, supilti citrinų sultis ir pagardinti šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Sutrinti iki vientisos masės. Paragauti ir, jei reikia, įberti dar šiek tiek druskos, pipirų ar įpilti citrinų sulčių, tada dar kartą sutrinti.
4. Šį humusą galima naudoti kaip užtepą sumuštiniams ar suktinukams, arba kaip užkandžių padažą. Laikyti šaldytuve sandariai uždengtą iki 3 dienų.

Taip pat skaitykite

Pelėsinio sūrio padažas
Pelėsinio sūrio padažas
2025-08-14
Rikotos sumuštinis su persiku ir prosciutto kumpiu: idėja pusryčiams
Rikotos sumuštinis su persiku ir prosciutto kumpiu: idėja pusryčiams
2025-07-09
Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
2025-06-25
Kiniškos kopūstų salotos
Kiniškos kopūstų salotos: skaniausios, kokias kada nors valgėte!
2025-09-20

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Avinžirnių patiekalaiBurokėlių humusasBurokėlių patiekalaihumusasHumusas su burokėliais

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip naudoti svogūnus kenkėjų atbaidymui namuose
Gyvenimas

Kaip naudoti svogūnus kenkėjų atbaidymui namuose

Gėrimai, kurių negalima plikyti verdančiu vandeniu.
Gyvenimas

Pasak ekspertų, šie gėrimai negali būti plikomi verdančiu vandeniu

7 paprikos panaudojimo būdai.
Naudinga

7 Paprikos panaudojimo būdai. Paprastumas nustebins

7 vaisiai, kurių nereikėtų laikyti šaldytuve: kaip išsaugoti skonį ir kokybę
Gyvenimas

7 vaisiai, kurių nereikėtų laikyti šaldytuve: kaip išsaugoti skonį ir kokybę

Ar vasarą plaukai auga greičiau? Mokslas atskleidžia, kas slypi po saulės spinduliais
Sveikata ir grožis

Ar vasarą plaukai auga greičiau? Mokslas atskleidžia, kas slypi po saulės spinduliais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?