ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
Receptai

Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu

Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu – sodraus skonio ir kreminės tekstūros pomidorų sriuba, praturtinta aromatingais prieskoniais ir daržovėmis. Patiekiama su grietinėle, traškiais skrebučiais ir tirpstančiu sūriu, ši sriuba ne tik sušildo, bet ir suteikia jaukumo jausmą, puikiai tinkantį tiek lengviems pietums, tiek sočiai vakarienei.

Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu: receptas

Ingredientai:

  • 750 g gerai prinokusių, stambiai pjaustytų pomidorų
  • 1 svogūnas (didelis)
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 2 saliero lazdelės
  • 1 morka (didelė)
  • 200 ml pomidorų pastos
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 lauro lapas
  • šakelė rozmarino ir čiobrelio
  • 1/2 arb. š. cukraus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 100 ml grietinėlės (patiekimui)
  • skrebučių (patiekimui)
  • mėgstamo sūrio (patiekimui, pvz. kietojo ir ožkos)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Puode įkaitinti aliejų ir kelias minutes kepinti smulkintą svogūną, kol jis suminkštės.
2. Morkas ir salierus supjaustyti gabaliukais ir sudėti į puodą.
3. Ten pat sudėti česnakų skilteles, lauro lapą, čiobrelio – rozmarino šakelę ir kepinti dar apie minutę nuolat maišant.
4. Sudėti stambiai pjaustytus pomidorus, įberti cukraus, druskos ir pipirų.
5. Porą minučių pakepinti ir tuomet supilti pomidorų pastą ir sultinį.
6. Užvirti ir viską troškinti apie 20 min, kol daržovės visiškai suminkštės.
7. Tuomet iš sriubos išimti lauro lapą ir čiobrelio/rozmarino šakelę.
8. Likusį puodo turinį turinį sutrinti rankiniu trintuvu.
9. Patiekiant įpilti grietinėlės, uždėti duonos skrebučių ir užberti sūrio.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

ŽYMOS:pomidorų sriubasūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins artimuosius
Mėsos patiekalai

Jautienos liulia kebabas: šefo receptas, kuris nustebins jūsų artimuosius

2025-06-17
Makaronai su špinatų padažu
Makaronų patiekalai

Makaronai su špinatų padažu

2025-06-17
Kada geriau rinktis sviestą, o kada margariną. Sviesto privalumai
Naudinga

Kada geriau rinktis sviestą, o kada margariną?

2025-06-25
Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu
Receptai

Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu: skanu ir sveika

2025-06-19

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?