ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba su parmezanu
Receptai

Vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba su parmezanu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Lęšių ir daržovių sriuba
Lęšių ir daržovių sriuba

Ši vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba – tai tobulas pasirinkimas šaltoms dienoms arba tada, kai norisi greitai paruošiamos, sveikos ir šildančios vakarienės.

Lęšių ir daržovių sriuba – maistingas vakarienės variantas

Ji kupina skonių ir maistinių medžiagų, o parmezanas suteikia subtilų, sodrų akcentą.

Lęšių sriuba

Ingredientai

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • 2 morkos (supjaustytos griežinėliais)
  • 2 salierų stiebai (smulkiai supjaustyti)
  • 3 česnako skiltelės (susmulkintos)
  • 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
  • Lauro lapas
  • Puodelis rudųjų arba žaliųjų lęšių (nuplautų)
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų
  • 6 puodeliai daržovių sultinio
  • 2 puodeliai smulkintų lapinių kopūstų arba špinatų
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio, plius papildomai patiekimui
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Citrinos griežinėliai patiekimui (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

1. Paruoškite daržoves:

Į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus, morkas ir salierus. Kepkite apie 5 minutes, kol daržovės suminkštės. Įdėkite česnaką, džiovintus čiobrelius ir lauro lapą, maišydami kepkite dar 1 minutę, kol pasklis aromatas.

2. Sudėkite pagrindinius ingredientus:

Į puodą suberkite lęšius, supilkite smulkintus pomidorus ir daržovių sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite apie 25–30 minučių, kol lęšiai taps minkšti.

3. Įdėkite žalumynus ir parmezaną:

Kai lęšiai išvirs, į sriubą įmaišykite smulkintus lapinius kopūstus arba špinatus. Virkite dar 5 minutes, kol žalumynai suminkštės. Tada įmaišykite tarkuotą parmezaną ir pagardinkite druska bei pipirais pagal skonį.

4. Patiekite:

Patiekite sriubą karštą, papildomai pabarstę parmezano ir, jei norite, išspaudę šlakelį citrinos sulčių.

Patarimai:

  • Lęšius galite pakeisti raudonaisiais, jei norite greitesnio paruošimo, tačiau jų tekstūra bus švelnesnė.
  • Norėdami papildomo skonio, į sriubą galite įdėti šiek tiek smulkintų šviežių žolelių, tokių kaip petražolės arba bazilikai.
  • Ši sriuba puikiai tinka laikyti šaldytuve ir net įšaldyti – ji išlieka gardi ir pašildyta.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://www.eatingwell.com/

ŽYMOS:daržovėslęšiaiParmezano sūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šonkauliukai grilyje
Mėsos patiekalai

Šonkauliukai grilyje – virtuvės šefo patarimas, užtikrins, jog jie bus skaniausi kada nors valgyti

2025-06-04
Makaronai su brokoliais
Makaronų patiekalai

Makaronai su brokoliais – vakarienė per 20 min.

2025-07-06
Naminis sirupas, receptai, kaip pasigaminti
Naudinga

Naminis sirupas arbatai – natūralus ir kupinas vitaminų. Išbandykite 4 skirtingus skonius

2025-06-16
Kiaulienos ir pupelių troškinys
Receptai

Kiaulienos ir pupelių troškinys

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?