ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
Apkepai

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata – tai puikus patiekalas, tinkantis lengviems pusryčiams, pietums ar vakarienei. Šis receptas ne tik maistingas, bet ir lengvai paruošiamas, tad idealiai tiks užimtiems žmonėms. Švelnus špinatų skonis, saldžiųjų bulvių minkštumas ir sūrios fetos užuominos sukuria nepakartojamą skonio derinį.

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata: receptas

Ingredientai:

  • 3 saldžiosios bulvės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 100 g jaunų špinatų
  • 6 dideli kiaušiniai
  • 100 g fetos sūrio (susmulkinto)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Sveikas špinatų patiekalas: jums tereikia 4 ingredientų, o skonis jus maloniai nustebins!
Sveikas špinatų patiekalas: jums tereikia 4 ingredientų, o skonis jus maloniai nustebins!
2025-10-31
Naminiai padažai: 8 receptai, kuriuos pagaminsite greičiau nei manote
Naminiai padažai: 8 receptai, kuriuos pagaminsite greičiau nei manote
2025-12-22
Baklažanų ritinėliai su sūriu ir česnaku. Užkandis kiekvienai progai!
Baklažanų ritinėliai su sūriu ir česnaku. Užkandis kiekvienai progai!
2025-10-08
Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas!
Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas!
2025-11-12
Gaminimo eiga:
  1. Pradėkite nuo saldžiųjų bulvių – kelis kartus jas subadykite šakute, kad galėtų išeiti garai. Dėkite bulves į mikrobangų krosnelę ir kaitinkite aukštoje temperatūroje 5–8 minutes, kol jos suminkštės. Palikite jas šiek tiek atvėsti, kad galėtumėte lengvai jas apdoroti.
  2. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje, kuri tinka naudoti orkaitėje (maždaug 20 cm skersmens). Trumpai apkepkite špinatus, kol jie šiek tiek suminkštės – tai užtruks 1–2 minutes. Jei špinatų daug, galite juos kepti porcijomis.
  3. Atvėsusias saldžiąsias bulves perpjaukite išilgai pusiau ir šaukštu išskobkite minkštimą. Stenkitės išlaikyti minkštimo gabalus didelius – jie suteiks frittatai tekstūros.
  4. Atskirkite dubenyje kiaušinius ir gerai išplakite.
  5. Į keptuvę su špinatais sudėkite saldžiąsias bulves ir švelniai išmaišykite. Supilkite išplaktus kiaušinius, kad jie tolygiai pasiskirstytų tarp špinatų ir bulvių. Pabarstykite susmulkintą fetą ant viršaus. Kepkite ant silpnos ugnies 4–5 minutes, kol apačia ir kraštai sutvirtės.
  6. Įkaitinkite orkaitės grilio funkciją. Įdėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite dar 1–2 minutes, kol viršus gražiai apskrus. Norėdami įsitikinti, kad fritata iškepė, įsmeikite peilį į centrą – jis turi būti sausas.
  7. Prieš pjaustant į porcijas, leiskite fritatai šiek tiek atvėsti. Supjaustytas gabalėlis puikiai tiks tiek karštas, tiek šaltas. Jei liko fritatos, laikykite ją šaldytuve – išsilaikys iki vienos dienos.

Norėdami fritatai suteikti daugiau skonio, įberkite mėgstamų prieskonių, pavyzdžiui, džiovintų raudonėlių ar aitriosios paprikos.

Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata – tai ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas, kurį lengvai pritaikysite pagal savo skonį. Išbandykite šį receptą ir nustebinkite savo šeimą gardžiu ir maistingu patiekalu!

Šaltinis: bbcgoodfood.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:FritataItališki patiekalaipusryčiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

mano prosenelės slyvų uogienės receptas!
Naudinga

Jokio virimo ar chemijos: mano prosenelės slyvų uogienės receptas!

įvairių šalių populiarūs patiekalai ir jų analogai
Įdomu

Tyrinėjame pasaulio tautų virtuvę: įvairių šalių populiarūs patiekalai ir jų analogai

Cukrus sode? Tikrai taip! Štai, kur galite jį panaudoti
Sodas ir daržas

Cukrus sode? Tikrai taip! Štai, kur galite jį panaudoti

Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!
Desertai

Traškūs sausainiai su obuoliais, kurie tiesiog tirpsta burnoje!

Ar per darbo pokalbį jūsų klausė apie kavą
Gyvenimas

Ar per darbo pokalbį jūsų klausė apie kavą? Tai buvo „kavos puodelio testas“

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?