ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai
Receptai

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis – šis sotus, kvapnus ir šildantis saldžiųjų bulvių bei avinžirnių karis yra puikus augalinis patiekalas visai šeimai. Turtingas skoniais ir švelniai aštrus, jis puikiai dera su ryžiais ir sušildo net vėsiausią dieną.

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: receptas

Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei be mėsos.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 valg. š. kmynų
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • ½–1 arb. š. aitriųjų pipirų dribsnių (pagal skonį)
  • 50 g šviežio imbiero
  • 500 g avinžirnių
  • 400 g skardinė smulkintų pomidorų
  • 750 g saldžiųjų bulvių
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 200 g ryžių (patiekti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Kai aliejus įkais, suberti kmynų sėklas ir kepti apie minutę, kol pasklis aromatas. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir žiupsnelį druskos, kepti 5-6 min, kol svogūnas suminkštės ir taps permatomas. Tuomet sudėti tarkuotą česnaką, aitriųjų pipirų dribsnius ir tarkuotą imbierą, kepti dar 3 min.
2. Į puodą suberti avinžirnius, pomidorus ir nedideliais gabaliukais pjaustytas saldžiąsias bulves. Įpilti tiek vandens (maždaug 500 ml), kad apsemtų avinžirnius ir bulves, ir užvirti, viską gerai išmaišyti.
3. Uždengti dangčiu ir virti ant silpnos kaitros 25-30 min, retkarčiais pamaišant, kol bulvės suminkštės ir ims irti, o padažas sutirštės. Jei reikia, virimo metu įpilti šiek tiek daugiau vandens.
4. Tuo metu išvirti ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės. Karį pagardinti druska ir pipirais. Patiekti iš karto su ryžiais.

Taip pat skaitykite

Jautienos sumuštiniai su sūriu
Grilio sūrio sumuštiniai su jautienos brisketa ir kukurūzų duona
2025-07-10
Bulvių griežinėliai grietinėlėje
Bulvių griežinėliai grietinėlėje
2025-11-18
Vengriškas pyragas su aguonomis
Vengriškas pyragas su aguonomis: ragavau 40-aisiais ir joks kitas desertas jo dar nepralenkė!
2025-09-20
Šiandien dedame į stiklainius, o rytoj jau galime ragauti: korėjietiški marinuoti pomidorai!
Šiandien dedame į stiklainius, o rytoj jau galime ragauti: korėjietiški marinuoti pomidorai!
2025-09-03

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avinžirniaikaris

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 požymiai, kad jūsų draugas jums pavydi: kaip tai išspręsti?
Gyvenimas

5 požymiai, kad jūsų draugas jums pavydi: kaip tai išspręsti?

Asmenybės testas. Koks jūsų komunikacijos stilius?
Gyvenimas

Asmenybės testas: sužinokite savo komunikavimo tipą pasirinkdami šiuos žavius keturkojus!

Kiaušinienė bus skanesnė, jei pridėsite 1 įprastą ingredientą
Naudinga

Kiaušinienė bus skanesnė, jei pridėsite 1 įprastą ingredientą

Sūrio ir cukinijų keksiukai
Receptai

Sūrio ir cukinijų keksiukai – gardus užkandis

Norite ilgai gyventi? Šie 7 pomėgiai gali paversti jūsų smegenis jaunesnėmis net 7 metais.
Sveikata ir grožis

Norite ilgai gyventi? Šie 7 pomėgiai gali paversti jūsų smegenis jaunesnėmis net 7 metais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?