ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai
Receptai

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis – šis sotus, kvapnus ir šildantis saldžiųjų bulvių bei avinžirnių karis yra puikus augalinis patiekalas visai šeimai. Turtingas skoniais ir švelniai aštrus, jis puikiai dera su ryžiais ir sušildo net vėsiausią dieną.

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: receptas

Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei be mėsos.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 valg. š. kmynų
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • ½–1 arb. š. aitriųjų pipirų dribsnių (pagal skonį)
  • 50 g šviežio imbiero
  • 500 g avinžirnių
  • 400 g skardinė smulkintų pomidorų
  • 750 g saldžiųjų bulvių
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 200 g ryžių (patiekti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Kai aliejus įkais, suberti kmynų sėklas ir kepti apie minutę, kol pasklis aromatas. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir žiupsnelį druskos, kepti 5-6 min, kol svogūnas suminkštės ir taps permatomas. Tuomet sudėti tarkuotą česnaką, aitriųjų pipirų dribsnius ir tarkuotą imbierą, kepti dar 3 min.
2. Į puodą suberti avinžirnius, pomidorus ir nedideliais gabaliukais pjaustytas saldžiąsias bulves. Įpilti tiek vandens (maždaug 500 ml), kad apsemtų avinžirnius ir bulves, ir užvirti, viską gerai išmaišyti.
3. Uždengti dangčiu ir virti ant silpnos kaitros 25-30 min, retkarčiais pamaišant, kol bulvės suminkštės ir ims irti, o padažas sutirštės. Jei reikia, virimo metu įpilti šiek tiek daugiau vandens.
4. Tuo metu išvirti ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės. Karį pagardinti druska ir pipirais. Patiekti iš karto su ryžiais.

Taip pat skaitykite

Veganiški sausainiai su makadamijos riešutais
Veganiški sausainiai su makadamijos riešutais
2025-07-17
Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį
Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį
2025-08-26
Keptų daržovių lazanija
Keptų daržovių lazanija – mėsos nepasigesite
2025-07-22
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
2025-06-24

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avinžirniaikaris

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nutolote vienas nuo kito? Šie būdai padės dar labiau suartėti.
Gyvenimas

Nutolote vienas nuo kito? Šie būdai padės dar labiau suartėti

5 dalykai, kuriuos nustojau daryti sulaukusi 50 metų
Gyvenimas

5 dalykai, kuriuos nustojau daryti sulaukusi 50 metų: gaila, kad per vėlai tą supratau

Kodėl nuolatinis kontrolės poreikis mus vargina – ir kaip iš jo išsilaisvinti?
Gyvenimas

Kodėl nuolatinis kontrolės poreikis mus vargina – ir kaip iš jo išsilaisvinti?

Citrininiai sausainiai su čiobreliais
Desertai

Citrininiai sausainiai su čiobreliais

Ar žmonės su socialiniu nerimu geriau prisimena savo klaidas
Gyvenimas

Kodėl žmonės su socialiniu nerimu geriau prisimena savo klaidas: naujas tyrimas apie smegenų veiklą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?