ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai
Receptai

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: puikus patiekalas visai šeimai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis – šis sotus, kvapnus ir šildantis saldžiųjų bulvių bei avinžirnių karis yra puikus augalinis patiekalas visai šeimai. Turtingas skoniais ir švelniai aštrus, jis puikiai dera su ryžiais ir sušildo net vėsiausią dieną.

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis
Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis

Saldžiųjų bulvių ir avinžirnių karis: receptas

Tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei be mėsos.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 valg. š. kmynų
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • ½–1 arb. š. aitriųjų pipirų dribsnių (pagal skonį)
  • 50 g šviežio imbiero
  • 500 g avinžirnių
  • 400 g skardinė smulkintų pomidorų
  • 750 g saldžiųjų bulvių
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 200 g ryžių (patiekti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų dideliame puode ant vidutinės kaitros. Kai aliejus įkais, suberti kmynų sėklas ir kepti apie minutę, kol pasklis aromatas. Sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir žiupsnelį druskos, kepti 5-6 min, kol svogūnas suminkštės ir taps permatomas. Tuomet sudėti tarkuotą česnaką, aitriųjų pipirų dribsnius ir tarkuotą imbierą, kepti dar 3 min.
2. Į puodą suberti avinžirnius, pomidorus ir nedideliais gabaliukais pjaustytas saldžiąsias bulves. Įpilti tiek vandens (maždaug 500 ml), kad apsemtų avinžirnius ir bulves, ir užvirti, viską gerai išmaišyti.
3. Uždengti dangčiu ir virti ant silpnos kaitros 25-30 min, retkarčiais pamaišant, kol bulvės suminkštės ir ims irti, o padažas sutirštės. Jei reikia, virimo metu įpilti šiek tiek daugiau vandens.
4. Tuo metu išvirti ryžius pagal instrukcijas ant pakuotės. Karį pagardinti druska ir pipirais. Patiekti iš karto su ryžiais.

Taip pat skaitykite

Vietnamietiški suktinukai su jautiena
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
2025-07-11
Trinta burokėlių sriuba su pomidorais
Trinta burokėlių sriuba su pomidorais
2025-08-11
Amerikietiški marinuoti agurkai: neįprasta, bet labai skanu!
Amerikietiški marinuoti agurkai: neįprasta, bet labai skanu!
2025-09-03
Išbandykite riebalus deginančią sriubą
Efektyviai degina riebalus: fantastiškos sriubos receptas, norintiems sulieknėti sveikai!
2025-09-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avinžirniaikaris

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kalcio trūkumas organizme: kodėl jis pasireiškia?
Sveikata ir grožis

Kalcio trūkumas organizme: kodėl jis pasireiškia?

Renault investicija į Nissan atnešė 11 mlrd JAV dolerių nuostolį
Ekonomika ir verslas

Renault investicija į Nissan atnešė 11 mlrd JAV dolerių nuostolį. Kas toliau?

Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis
Košės

Per naktį brinkintos avižos su gervuogėmis

Hyundai Ioniq 6 elektromobilis. Nuotrauka: hyundai.lt
Automobiliai

Hyundai Ioniq 6 atnaujinimai: ar 568 km nuotolis pakankamas mesti iššūkį Tesla Model 3?

15 minučių su šunimi – ir stresas dingsta: mokslininkų tyrimas
Įdomu

15 minučių su šunimi – ir stresas dingsta: mokslininkų tyrimas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?