ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Trapios tešlos pyragas su avietėmis
Desertai

Trapios tešlos pyragas su avietėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Trapios tešlos pyragas su avietėmis
Trapios tešlos pyragas su avietėmis

Trapios tešlos pyragas su avietėmis – tai sodraus skonio sluoksniuotas kepinys, kuriame susipina trapus sausaininis pagrindas, virta aviečių uogienė ir drėgnas kokosinis sluoksnis su jogurtu.

Trapios tešlos pyragas su avietėmis: receptas

Šis kepinys puikiai tiks tiek kasdieniam pasilepinimui, tiek vaišėms ypatingomis progomis.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 175 g miltų
  • 100 g viesto (šalto)
  • ¼ arb. š. smulkios jūros druskos
  • 40 g džiovinto kokoso
  • 2 valg. š. rudojo cukraus
  • 1 kiaušinio trynys (baltymą pasilikti)
  • ½ arb. š. vanilės ekstrakto

    Uogų sluoksniui:
  • 50 g aviečių
  • 50 g uogienės cukraus

    Pyragui:
  • 175 g sviesto
  • 150 g natūralaus jogurto
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g miltų
  • ¼ arb. š. smulkios jūros druskos
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 175 g rudojo cukraus
  • 100 g džiovinto kokoso
  • 75 g aviečių
  • 75 g mėlynių
  • 100 g migdolų drožlių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Lengvai patepti sviestu ir iškloti 23 cm kvadratinę kepimo formą kepimo popieriumi.
2. Pagrindui sudėti miltus, sviestą ir druską į virtuvinį kombainą ir pulsiniu režimu sumalti iki smulkių trupinių. Sudėti kokosą bei cukrų ir dar kartą pulsiniu režimu permaišyti. Kiaušinio trynį sumaišyti su vanile ir 1-2 šaukštais šalto vandens, tada supilti į kombainą ir maišyti kol susidarys minkšta tešla. Suspausti ją į paruoštą formą ir išlyginti šaukšto nugarėle, gerai įspaudžiant į visus kampus. Subadyti pagrindą šakute, uždengti ir dėti į šaldytuvą 10 min.
3. Tuo metu sudėti avietes ir cukrų į puodą ir kaitinti kol cukrus ištirps. Užvirti ir virti 5 min arba kol pasieks stingimo temperatūrą.
4. Paruoštą pagrindą kepti 15 min, kol gražiai pagels. Palikti atvėsti 2 min, tada aptepti paruoštomis avietėmis.
Ištirpinti sviestą storadugniame puode. Nukelti nuo kaitros ir šakute įmaišyti jogurtą, tada kiaušinius ir atidėtą kiaušinio baltymą.
5. Persijoti miltus, druską ir kepimo miltelius į didelį dubenį, įmaišyti cukrų ir kokosą.
6. Supilti skystus kekso ingredientus į sausųjų mišinį ir gerai išmaišyti. Supilti ant uogienės sluoksnio, išlyginti šaukšto nugarėle ir apibarstyti uogomis bei migdolų drožlėmis. Kepti 40-45 min, arba kol į vidų įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Palikti atvėsti formoje, tuomet išimti ir supjaustyti kvadratėliais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:AvietėspyragasTrapi tešla

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kukurūzų košė su vištiena ir daržovėmis
Košės

Kukurūzų košė su vištiena ir daržovėmis

2025-06-27
Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu
Apkepai

Apkepas su makaronais ir maskarponės sūriu

2025-06-25
Burokėlių salotos su obuoliais
Receptai

Burokėlių salotos su obuoliais

2025-08-06
Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
Receptai

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?