ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Midijų sriuba su daržovėmis – lengviems vasaros pietums
Sriubos

Midijų sriuba su daržovėmis – lengviems vasaros pietums

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Midijų sriuba su daržovėmis
Midijų sriuba su daržovėmis

Midijų sriuba su daržovėmis – lengva, tačiau išraiškingo skonio sriuba su midijomis ir šviežiomis daržovėmis, tai subtilus jūros ir daržo derinys. Sriuba pagardinta aromatingu žolelių padažu salsa verde, kuris suteikia gaivumo, pikantiškumo ir išryškina kiekvieną ingredientą.

Midijų sriuba su daržovėmis: receptas

Tai elegantiškas ir vasariškai lengvas patiekalas, tinkantis tiek ypatingai vakarienei, tiek lengviems pietums.

Ingredientai:

Sriubai:

  • 50 g sviesto
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 150 g cukinijų
  • 1 pankolio gumbas
  • 150 g morkų
  • 100 g salierų stiebų
  • 8 ridikėliai
  • 500 g midijų
  • 150 ml baltojo vyno
  • 750 ml daržovių sultinio

    Salsa verde padažui:
  • 2 valg. š. mėtos lapelių
  • 2 valg. š. krapų šakelių
  • 2 valg. š. peletrūnų lapų
  • 2 valg. š. petražolių lapų
  • 2 valg. š. baziliko lapelių
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 6 ančiuviai
  • 2 valg. š. kaparėlių
  • ½ citrinos sultys
  • 1 arb. š. garstyčių
  • 4 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Trinta morkų sriuba su imbieru
Trinta morkų sriuba su imbieru
2025-09-05
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
2025-08-10
Baklažanai: nauda ir žala jūsų sveikatai
Baklažanai: nauda ir žala jūsų sveikatai
2025-08-18
Puikus būdas laikyti agurkus: jie išlieka švieži ilgiau nei 2 mėnesius!
Puikus būdas laikyti agurkus: jie išlieka švieži ilgiau nei 2 mėnesius!
2025-08-27
Gaminimo eiga:

1. Sriubai sviestą ištirpinti storadugniame puode su dangčiu, ant silpnos ar vidutinės ugnies. Sudėti visas nedideliais gabaliukais pjaustytas daržoves ir trumpai, 4-5 min, pakepinti kol suminkštės.
2. Tuomet sudėti midijas, supilti vyną ir sultinį, užvirti. Uždengti dangčiu, sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros 2-3 min, kol midijos atsivers. (Tas, kurios neatsiveria – išmesti.)
3. Salsa verde padažui visus žolelių lapelius sudėti į maisto smulkintuvą ir stambiai sukapoti. Tuomet sudėti šiek tiek pasmulkintą šalotinį svogūną, ančiuvius, kaparėlius, citrinos sultis, garstyčias ir aliejų. Viską trinti iki tirštos, stambios tyrės. Pagardinti druska ir pipirais pagal skonį.
4. Sriubą nuimti nuo kaitros ir įmaišyti 2-3 šaukštus salsa verde.
5. Patiekti iš karto, uždedant papildomą šaukštelį padažo ant kiekvienos porcijos. (Likusį padažą galima laikyti sandariame inde, užpylus plonu sluoksniu alyvuogių aliejaus – šaldytuve išsilaikys iki 4 dienų.)

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovėsmidijos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis
Makaronų patiekalai

Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis

Ar Camembert sūris gali pagerinti atmintį? Naujas tyrimas
Įdomu

Ar Camembert sūris gali pagerinti atmintį? Naujas tyrimas atskleidžia galimą naudą smegenų sveikatai

Ką daryti, jei katei įgelė bitė ar vapsva?
Gyvenimas

Ką daryti, jei katei įgelė bitė ar vapsva?

Kodėl katė priekinėmis letenomis mėgsta minkyti šeimininko pilvą?
Gyvenimas

Kodėl katė priekinėmis letenomis mėgsta minkyti šeimininko pilvą?

Skausmingas smūgis Kremliui: laukia dar viena naftos eksporto pagrindinių sajungininkų kapituliacija?
Lietuva ir pasaulis

Skausmingas smūgis Kremliui: laukia dar viena naftos eksporto pagrindinių sajungininkų kapituliacija?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?