ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
Desertai

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Baltojo šokolado pyragas su avietėmis
Baltojo šokolado pyragas su avietėmis

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis – šis desertas pasižymi saldumu ir gaiviu uogų skoniu. Iškepęs jis būna drėgnas ir minkštas, o paviršius – lengvai traškus.

Baltojo šokolado pyragas su avietėmis: receptas

Paruošimas paprastas ir greitas, todėl tai puikus pasirinkimas tiek kasdieniam skanėstui, tiek svečiams. Jis neabejotinai pradžiugins kiekvieną valgantį.

Ingredientai:

  • 145g miltų
  • 1/4 arb. š. druskos
  • 1/4 arb. š. kepimo miltelių
  • 3 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • 50 g rudojo cukraus
  • 0,5 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 30 g rapsų aliejaus
  • 115 g baltojo šokolado
  • 60 g sviesto
  • 10 g liofilizuotų aviečių
  • 100 g šviežių aviečių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę 180 C temperatūros. Iškloti kepimo popieriumi 20×20 cm dydžio kepimo indą
2. Nedideliame dubenyje sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius ir susmulkintas liofilizuotas avietes.
3. Didesniame dubenyje suplakti šluotele kiaušinius, baltąjį ir rudąjį cukrų, rapsų aliejų ir vanilę.
4. Baltąjį šokoladą ištirpinti su sviestu ir išmaišyti kol viskas susijungs į vientisą masę.
5. Į kiaušinių ir cukraus masę supilti baltąjį šokoladą su sviestu ir viską gerai išmaišyti.
6. Suberti sausų produktų mišinį ir viską lengvai sumaišyti kol nebesimatys miltų ruožų.
7. Sudėti šviežias avietes ir viską lengvai ir švelniai pamaišyti.
8. Tešlą supilti į kepimo indą ir kepti apie 20-25 min. Likus kepti 10 min vis kas 3 min patikrinkite mediniu pagaliuku. Jeigu ištraukus jis aplipęs keliais trupiniais – metas išimti iš orkaitės.
9. Palikti atvėsti skardoje. Jeigu norisi wow efekto – supjausčius galima apibarstyti liofilizuotų aviečių milteliais.

Taip pat skaitykite

greitai paruošiama česnakinė užtepėlė
Labai skani ir greitai paruošiama česnakinė užtepėlė: svečiai visada prašo recepto!
2025-09-15
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba – gardus receptas kasdienai
Vištienos ir perlinių kruopų sriuba
2025-06-03
Vieno puodo makaronai su tunu
Vieno puodo makaronai su tunu
2025-10-21
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų. Baklažanai su pomidoru ir sūriu
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų ir kaip juos paruošti teisingai
2025-07-21


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Rugailė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:Baltojo šokolado pyragasBaltojo šokolado pyragas su avietėmisdesertaiPyragas su avietėmisPyragas su šokoladu

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Cukrinis žvyninukas namų kenkėjas.
Gyvenimas

Pastebėjote šiuos gyvius namuose? Kuo greičiau jų atsikratykite!

Valgymas prieš miegą žalingas sveikatai
Sveikata ir grožis

Specialistai pateikė priežastis, kodėl valgymas prieš miegą žalingas

Naminiai zefyrai. Kaip pasigaminti
Desertai

Naminiai zefyrai patiko visai šeimai. Parduotuvėje daugiau nebeperkame.

Vasaros stovykla – iššūkis ar nuotykis? Psichologės patarimai tėvams
Gyvenimas

Vasaros stovykla – iššūkis ar nuotykis? Psichologės patarimai tėvams

Kaip pasitelkti actą kasdieniniame gyvenime: 6 naudingi patarimai
Gyvenimas

Kaip pasitelkti actą kasdieniniame gyvenime: 6 naudingi patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?