ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Įdarytos vištienos šlaunelės – neeilinei vakarienei
Mėsos patiekalai

Įdarytos vištienos šlaunelės – neeilinei vakarienei

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Įdarytos vištienos šlaunelės
Įdarytos vištienos šlaunelės

Įdarytos vištienos šlaunelės – tai išraiškingo skonio patiekalas, kuriame dera kremiškas sūrio ir grybų įdaras, švelni žolelių gaiva bei traški, apskrudusi oda. Pagardintas sodriu padažu, šis patiekalas puikiai dera su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.

Įdarytos vištienos šlaunelės: receptas

Tai sotus, kvapnus ir jaukiai naminis pasirinkimas ypatingoms progoms ar tiesiog skaniems pietums.

Ingredientai:

  • 30 g sviesto
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 200 g Portobello pievagrybių
  • 1 česnako skiltelė
  • 75 g kreminio sūrio
  • 75 g fermentinio sūrio
  • nedidelė saujelė šviežių petražolių
  • 1 valg. š. šviežių čiobrelių lapelių
  • 6 vištienos kulšelės (šlaunelė su blauzdele, su kaulu ir oda)
  • 250 ml vištienos sultinio
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti 20 g sviesto ir 1 šaukštą aliejaus keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti mažais gabaliukais pjaustytus grybus ir trintą česnaką, kepti apie 10 min, kol išgaruos visas skystis. Pagardinti druska ir pipirais, atvėsinti.
2. Sumaišyti kreminį sūrį, tarkuotą fermentinį sūrį, smulkintas petražoles ir čiobrelius dubenyje. Įmaišyti atvėsusius grybus ir gerai pagardinti druska bei pipirais.
3. Padėti vištienos kulšelę odele žemyn. Pirštais apčiuopti šlaunikaulio vietą, tada aštriu peiliu atsargiai įpjauti mėsą iš abiejų kaulo pusių. Peilio galiuku apipjauti aplink kaulą ir nugramdyti mėsą, kad kaulas liktų kuo švaresnis. Tvirtai suimkite kaulą ties jungtimi su blauzdele ir, naudojant žirkles arba peilį, pašalinti šlaunikaulį, paliekant blauzdikaulį.
4. Įdėti šeštadalį grybų įdaro į likusią ertmę. Užlenkti vištienos mėsą aplink įdarą ir sutvirtinti mediniais smeigtukais. 5. Odelę patepti likusiu aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Pakartoti su likusiomis kulšelėmis.
6. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Keptuvėje ištirpinti likusį sviestą ir apkepti kulšeles, kol gražiai apskrus.
7. Sudėti į kepimo skardą ir kepti 25-30 min, kol pilnai iškeps (kai įsmeigus vėrinėlį į storiausią vietą teka skaidrios sultys be rausvumo).
8. Išėmus vištieną, į keptuvę supilti sultinį ir nugramdyti keptuvės dugną, kad atsiskleistų visi skoniai.
9. Pašalinti smeigtukus ir patiekti vištieną su padažu, bulvių koše ir virtomis žaliomis pupelėmis.

Taip pat skaitykite

Kombučos receptas
Kombučos receptas: kaip pasigaminti namuose
2025-07-11
Gervuogių uogienė
Gervuogių uogienė – tik 3 ingredientai
2025-08-13
Falafeliai
Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės
2025-07-14
Itin paprastas padažas mėsainiams
Itin paprastas padažas mėsainiams
2025-08-28

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PievagrybiaiŠlaunelėsVakarienė

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Minint brūkšninio kodo gimtadienį: 7 įdomūs faktai
Įdomu

Minint brūkšninio kodo gimtadienį: 7 įdomūs faktai

Kodėl į skalbimo mašiną verta įdėti maišelį?
Gyvenimas

Kodėl į skalbimo mašiną verta įdėti maišelį?

Raugintos daržovės - kam geriau jų nevartoti?
Sveikata ir grožis

Raugintos daržovės: kam geriau jų nevartoti?

5 augalai vorams, skruzdėms, musėms atbaidyti
Sodas ir daržas

5 augalai atbaidysiantys vorus, skruzdes, muses ir uodus nuo jūsų namų

Ar gali būti naudinga berti skalbimo miltelius tiesiai į skalbimo mašinos būgną?
Gyvenimas

Ar gali būti naudinga berti skalbimo miltelius tiesiai į skalbimo mašinos būgną?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?