ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » 13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
Naudinga

13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą

Sriubos virimas – tai ne tik gardaus patiekalo kūrimas, bet ir terapinis procesas. Garuojantis puodas ant viryklės sukuria jaukią atmosferą šaltais žiemos vakarais. Norite, kad jūsų sriubos būtų dar skanesnės? Štai 13 patarimų, kaip pasigaminti naminę sriubą.

1. Dvigubinkite receptą gaminant naminę sriubą

Sriubos gaminimas dideliais kiekiais yra puiki idėja – jos puikiai tinka užšaldymui. Naudokite didesnį puodą, dvigubinkite ingredientus ir turėsite ne tik vieną, bet dvi porcijas skanių pietų ar vakarienės. Užšaldytą sriubą vėliau lengvai pašildysite.

2. Išnaudokite daržovių skonį

Pradėkite sriubos gaminimą nuo aromatinių daržovių, tokių kaip svogūnai, česnakai, salierai ar morkos, pakepinimo aliejuje ar svieste. Kepindami jas ant vidutinės ugnies leisite joms atskleisti savo skonį ir aromatą.

3. Derinkite virimo laikus gaminant naminę sriubą

Skirtingos daržovės gaminasi skirtingą laiką. Pavyzdžiui, žirneliai suminkštėja greičiau nei morkos gabalėliai. Todėl pridėkite daržoves į sriubą laipsniškai, kad jos visos išvirtų vienodu metu.

Taip pat skaitykite

Geriausia mėsa sultiniui. Sultinys ir receptas
Virtuvės šefas atskleidė kaip išsirinkti geriausią mėsą sultiniui. Išbandykite ir receptą
2025-07-08
Indiškas karis: paprastas receptas pradedantiesiems. Sugaišite vos 15 minučių!
Indiškas karis: paprastas receptas pradedantiesiems. Sugaišite vos 15 minučių!
2025-10-21
Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu
Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu
2025-08-08
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
Sausainiai su baltojo šokolado gabaliukais
2025-07-09

4. Supjaustykite tinkamais gabalėliais

Pjaustydami daržoves pagalvokite, kaip jos atrodys ant šaukšto. Per dideli gabalai gali būti nepatogūs valgyti, o smulkiai supjaustytos daržovės leis išgauti harmoningą sriubos konsistenciją. Nepamirškite smulkinti ir lapinių daržovių, tokių kaip špinatai ar lapiniai kopūstai.

5. Atsargiai naudokite druską gaminant naminę sriubą

Daugelis ingredientų, tokių kaip sultiniai, konservuoti pomidorai ar pupelės, jau turi druskos. Todėl sriubą gardinkite druska tik pačioje gaminimo pabaigoje, paragavę.

Atsargiai naudokite druską gaminant naminę sriubą

6. Kokybiškas sultinys – geriausia bazė

Sultinys yra sriubos pagrindas, todėl svarbu pasirinkti kokybišką. Namų gamybos sultinys yra geriausias pasirinkimas, tačiau jei to padaryti negalite, rinkitės mėsininkų siūlomus sultinius vietoje masinės gamybos produktų.

7. Leiskite sriubai troškintis

Sriuba turėtų ne virti, o troškintis ant nedidelės ugnies. Per didelė ugnis gali suardyti daržoves, sukietinti mėsą ar išardyti makaronus.

8. Teisingai gaminkite makaronus

Makaronus į sriubą dėkite pačioje pabaigoje ir virkite juos tiesiogiai sriuboje, kad jie įgautų skonio. Tačiau jei planuojate sriubą užšaldyti, makaronus pridėkite tik prieš patiekdami – atšildžius sriubą jie bus šviežesni.

9. Įtraukite grietinėlę į naminę sriubą

Jei norite kreminės sriubos, naudokite grietinėlę, tačiau prieš dedant ją pašildykite, kad nesušoktų į gumuliukus. Grietinėlės konsistencija turėtų būti švelni ir maloniai tiršta.

10. Pienas vietoj grietinėlės

Jei renkatės pieną vietoj grietinėlės, taip pat pašildykite jį prieš dedant į sriubą. Atminkite, kad pienas gali šiek tiek praskiesti sriubą, todėl tai verta apsvarstyti iš anksto.

11. Tinkama porcija

Patiekiant sriubą kaip užkandį, idealu pateikti apie 250 ml porciją. Jei tai pagrindinis patiekalas, porciją padidinkite iki 350 ml.

Taip pat skaitykite

Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais
Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais
2025-07-14
Bananų blynai su šonine
Bananų blynai su šonine
2025-07-22
Sūdytos karamelės sūrio pyragas
Sūdytos karamelės sūrio pyragas
2025-06-04
Keptų paprikų ir pomidorų padažo makaronai
Keptų paprikų ir pomidorų padažo makaronai
2025-10-16

12. Atvėsinkite prieš laikymą

Karštą sriubą reikia atvėsinti kambario temperatūroje apie valandą. Po to laikykite ją šaldytuve, kur ji gali išbūti iki trijų dienų.

13. Užšaldymas

Sriubą užšaldykite tik tada, kai ji pilnai atvėsusi. Užšaldyta sriuba šaldiklyje gali būti laikoma iki dviejų mėnesių.

Šie paprasti, tačiau veiksmingi patarimai padės jums gaminti gardžias ir maistingas sriubas. Tegul jūsų virtuvė tampa jaukumo ir kūrybos oaze!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Gaminimo patarimaisriubaSriubos gamyba

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Medinės pjaustymo lentelės priežiūra
Gyvenimas

Medinės pjaustymo lentelės. Pasidalijo patarimais kaip jas valyti ir prižiūrėti

Kaip išvengti treniruočių praleidinėjimo ir išlaikyti motyvaciją
Gyvenimas

Kaip išvengti treniruočių praleidinėjimo ir išlaikyti motyvaciją

Keptų baklažanų salotos
Receptai

Keptų baklažanų salotos

Keptas sumuštinis su pesto padažu ir pomidorais
Receptai

Keptas sumuštinis su pesto padažu ir pomidorais

Makaronai su krevetėmis, citrininiu padažu šventinei vakarienei
Receptai

Linguine makaronai su krevetėmis ir citrininiu padažu: gurmaniška šventinė vakarienė

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?