ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Makaronų patiekalai » Daug baltymų turintys makaronai su kalakutienos faršu ir grybais: paruošite per 30 minučių
Makaronų patiekalai

Daug baltymų turintys makaronai su kalakutienos faršu ir grybais: paruošite per 30 minučių

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Makaronai su kalakutienos faršu ir grybais per 30 minučių
Makaronai su kalakutienos faršu ir grybais per 30 minučių

Šis patiekalas – tai puikus derinys, kuriame susijungia sveiki ingredientai ir nuostabūs skonio pojūčiai. Makaronai su kalakutienos faršu ir grybais bei kreminiu varškės ir parmezano padažu, yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, tiks ir pietums, ir vakarienei.

Makaronai su kalakutienos faršu: receptas

Makaronai su kalakutienos faršu ir grybais: receptas

Ingredientai:

  • 250 g vyšninių pomidorų
  • 4 skiltelės česnako, nulupamos ir sutraiškomos
  • 1 arbatinis šaukštelis itališkų prieskonių, padalintas
  • 60 ml alyvuogių aliejaus, padalinta
  • 225 g viso grūdo penne makaronų
  • 450 g kalakutienos faršo
  • ⅛ arbatinio šaukštelio druskos ir dar ¼ šaukštelio, padalinta
  • 225 g supjaustytų pievagrybų
  • ½ arbatinio šaukštelio anyžiaus sėklų
  • 240 ml riebios grūdėtos varškės
  • 50 g tarkuoto parmezano sūrio
  • Šviežios oregano šakelės papuošimui (neprivaloma)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Rikotos ledai su pistacijomis
Rikotos ledai su pistacijomis – švelnaus skonio receptas
2025-08-04
Šios sriubos kasdien prašo vaikai - skanūs pietūs mažiesiems
Šios sriubos kasdien prašo vaikai – skanūs pietūs mažiesiems
2025-06-18
Ar reikia perlieti makaronus vandeniu po virimo? Ekspertų patarimai
Ar reikia perlieti makaronus vandeniu po virimo? Ekspertų patarimai
2025-07-03
Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais
Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai
2025-06-13
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Dideliame skardos paviršiuje sumaišykite vyšninius pomidorus, sutraiškytą česnaką ir ½ arbatinio šaukštelio itališkų prieskonių su 1,5 šaukštai alyvuogių aliejaus. Kepti orkaitėje apie 18–20 minučių, kol pomidorai pratrūks ir taps sultingi bei šiek tiek karamelizuoti.
  2. Tuo tarpu užvirinkite vidutinio dydžio puodą vandens ir į jį įdėkite penne makaronus. Virkite pagal pakuotės instrukcijas. Nukoškite, tačiau pasilikite ½ puodelio vandens, kuriame virė makaronai.
  3. Didelėje keptuvėje ant vidutinės aukštos kaitros įkaitinkite 1 šaukštą alyvuogių aliejaus. Įdėkite 1 svarą maltos kalakutienos ir ⅛ šaukštelio druskos. Kepti, kartais maišant, apie 5 minutes, kol mėsa taps ruda ir nebebus rausva. Perkelkite į lėkštę.
  4. Į keptuvę įpilkite likusius 1,5 šaukštus alyvuogių aliejaus ir supjaustytus grybus. Išdėliokite juos vienu sluoksniu ir kepkite, nejudindami, kol apačia taps ruda (apie 3 minutes). Įmaišykite ½ arbatinio šaukštelio anyžiaus sėklų ir likusius ½ arbatinio šaukštelio itališkų prieskonių, maišykite ir kepkite dar apie 3 minutes, kol grybai pasidarys auksinės spalvos. Išimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite kalakutieną.
  5. 1 puodelį varškės ir ½ puodelio tarkuoto parmezano sūrio sumaišykite smulkintuvu, kol gausite vientisą masę (15–20 sekundžių).
  6. Į keptuvę su kalakutienos ir grybų mišiniu supilkite keptus pomidorus ir česnakus su jų išskirtomis sultimis. Gerai išmaišykite, kad visi prieskoniai ir susikaupę rudi gabalėliai pereitų į naują mišinį. Įdėkite ½ puodelio varškės mišinio, ¼ puodelio pasilikto vandens ir likusią ¼ šaukštelio druskos. Maišykite, kol visi ingredientai susijungs. Įmaišykite makaronus ir, maišydami, dėkite likusį ¼ puodelio pasilikto vandens, 1 šaukštą vienu metu, kol padažas apdengs makaronus ir taps kreminis (apie 1–2 minutes).
  7. Padalinkite makaronus į 4 dubenėlius, ant viršaus uždėkite likusį varškės mišinį ir papuoškite šviežiais oregano lapeliais (jei norite).

Makaronai su kalakutienos faršu yra puikus būdas praturtinti savo mitybą sveikais ingredientais, o kūrybiškai pritaikyti įvairias prieskonių kombinacijas leis patiekalui suteikti unikalų skonį. Svarbiausia – mėgautis ne tik maistu, bet ir gaminimo procesu!

Šaltinis: eatingwell.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kalakutienos patiekalaiMakaronai su kalakutienamakaronų patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Maltos kalakutienos troškinys
Mėsos patiekalai

Maltos kalakutienos troškinys

Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru
Desertai

Rabarbarų sūrio pyragas su imbieru

Ar česnakai importuoti ar balinti - kaip suprasti?
Gyvenimas

Kodėl parduotuvėje įsigyti česnakai gali būti importuoti ir balinti: atskleisime paslaptį.

Ar senieji žemdirbystės papročiai vis dar naudojami ūkyje?
Sodas ir daržas

Ar senieji žemdirbystės papročiai vis dar naudojami ūkyje? Atsako ekspertai

Kaip įtikti Jaučiui: 5 svarbūs astrologų patarimai
Horoskopai

Kaip įtikti Jaučiui: 5 svarbūs astrologų patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?