ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Trinta burokėlių sriuba su pomidorais
Receptai

Trinta burokėlių sriuba su pomidorais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-11
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Trinta burokėlių sriuba su pomidorais
Trinta burokėlių sriuba su pomidorais

Trinta burokėlių sriuba su pomidorais – ši sriuba pasižymi sodriu ir švelniu skoniu, kuriame susipina subtilūs daržovių aromatai bei maloni kreminė tekstūra.

Trinta burokėlių sriuba su pomidorais: receptas

Ši sriuba puikiai tinka šaltoms dienoms, suteikdama šilumos ir komforto pojūtį.

Ingredientai:

  • 3-4 burokėliai (apie 500 g)
  • 500 g pomidorų
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 svogūnas
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 500 ml sultinio
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 125 g fetos sūrio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
2. Sudėti perpus perpjautus pomidorus į kepimui tinkamą indą, pabarstyti tarkuotu česnaku ir apšlakstyti puse alyvuogių aliejaus.
3. Kepti orkaitėje 25-30 min, kol suminkštės ir taps tyrelės konsistencijos. Pertrinti per sietelį, kad pašalinti odeles ir sėklas.
4. Įkaitinti likusį aliejų puode ir kelias minutes pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną kol suminkštės. Sudėti tarkuotus ar nedideliais gabalėliais pjaustytus burokėlius ir supilti sultinį, užvirti. Lengvai pasūdyti ir pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Virti ant silpnos kaitros 7-10 min, kol burokėliai suminkštės.
5. Įmaišyti pomidorų tyrę, supilti sriubą į trintuvą ir sutrinti iki visiškai vientisos masės. Paragauti ir, jei reikia, papildomai įberti prieskonių.
6. Supilti sriubą į pašildytus dubenėlius, ant viršaus užbarstyti trupinto fetos sūrio ir patiekite su traškia duona.

Taip pat skaitykite

Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine
Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine
2025-07-14
Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis
Makaronai su šviežiomis kiaulienos dešrelėmis
2025-06-05
Kalakutienos blyneliai su sūriu
Kalakutienos blyneliai su sūriu – patiks visiems
2025-08-13
Cannoli
Cannoli – tradicinis Italijos desertas
2025-09-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Burokėlių sriubasriubaTrinta burokėlių sriubaTrinta burokėlių sriuba su pomidoraistrinta sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Marso kolonizacija: kokios grėsmės laukia astronautų?
Įdomu

Marso kolonizacija: kokios grėsmės laukia astronautų?

Kiaušiniai naudingi organizmui dėl šių priežasčių
Sveikata ir grožis

Kiaušiniai naudingi jūsų organizmui: suvalgykite 4 per dieną!

4 priežastys, kodėl turėtumėte maistui dažniau naudoti lydytą sviestą
Sveikata ir grožis

4 priežastys, kodėl turėtumėte maistui dažniau naudoti lydytą sviestą

5 klaidos, kurias daro daugelis, virdami morkas
Naudinga

5 klaidos, kurias daro daugelis, virdami morkas

Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje
Receptai

Traškios cukinijų lazdelės orkaitėje – gardus užkandis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?