Trinta burokėlių sriuba su pomidorais – ši sriuba pasižymi sodriu ir švelniu skoniu, kuriame susipina subtilūs daržovių aromatai bei maloni kreminė tekstūra.
Trinta burokėlių sriuba su pomidorais: receptas
Ši sriuba puikiai tinka šaltoms dienoms, suteikdama šilumos ir komforto pojūtį.
Ingredientai:
- 3-4 burokėliai (apie 500 g)
- 500 g pomidorų
- 1 česnako skiltelė
- 1 svogūnas
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 500 ml sultinio
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
- 125 g fetos sūrio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros.
2. Sudėti perpus perpjautus pomidorus į kepimui tinkamą indą, pabarstyti tarkuotu česnaku ir apšlakstyti puse alyvuogių aliejaus.
3. Kepti orkaitėje 25-30 min, kol suminkštės ir taps tyrelės konsistencijos. Pertrinti per sietelį, kad pašalinti odeles ir sėklas.
4. Įkaitinti likusį aliejų puode ir kelias minutes pakepinti smulkiai pjaustytą svogūną kol suminkštės. Sudėti tarkuotus ar nedideliais gabalėliais pjaustytus burokėlius ir supilti sultinį, užvirti. Lengvai pasūdyti ir pagardinti maltais juodaisiais pipirais. Virti ant silpnos kaitros 7-10 min, kol burokėliai suminkštės.
5. Įmaišyti pomidorų tyrę, supilti sriubą į trintuvą ir sutrinti iki visiškai vientisos masės. Paragauti ir, jei reikia, papildomai įberti prieskonių.
6. Supilti sriubą į pašildytus dubenėlius, ant viršaus užbarstyti trupinto fetos sūrio ir patiekite su traškia duona.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.