ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu
Receptai

Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu
Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu

Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu – tai Tailando įkvėpti aromatingi kepti ryžiai su jūros gėrybėmis, pagardinti rytietiškais prieskoniais ir lengvu saldžiarūgščiu padažu.

Krevečių ryžiai su keptu kiaušiniu: receptas

Tai lengvas, greitai paruošiamas ir maistingas valgis, puikiai tinkantis vakarienei ar savaitgalio pietums.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. žemės riešutų aliejaus
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 raudonoji aitrioji paprika
  • 75 g žalių karališkųjų krevečių
  • 55 g basmati ryžių (išvirtų ir atvėsintų)
  • ½ arb. š. šviesaus sojų padažo
  • ½ žaliosios citrinos
  • ½ arb. š. tamsaus minkštojo rudojo cukraus
  • ½ arb. š. pomidorų tyrės
  • 2 svogūnų laiškai
  • 1 morka (skustuku supjaustyta juostelėmis)
  • 1 kiaušinis
  • jūros druska ir baltieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti 1 valg. š. žemės riešutų aliejaus wok keptuvėje, sudėti smulkintą šalotinį svogūną, trintą česnaką ir pjaustytą raudonąją aitriąją papriką ir kepti maišant apie 2 min.
2. Sudėti išvalytas krevetes, kepti dar 1 min, tuomet sudėti atvėsintus virtus ryžius ir kepti dar minutę.
3. Mažame dubenėlyje sumaišyti sojų padažą, žaliosios citrinos sultis, rudąjį cukrų ir pomidorų tyrę. Supilti šį mišinį į keptuvę kartu su smulkintais svogūnų laiškais ir morkų juostelėmis, gerai išmaišyti. Toliau kepti ant vidutinės kaitros apie 5 min retkarčiais pamaišant.
4. Mažoje keptuvėje įkaitinti likusį šaukštą žemės riešutų aliejaus, įmušti kiaušinį ir kepti ant vidutinės kaitros apie minutę ar ilgiau, kol trynys bus iškepęs pagal jūsų pageidavimą – naudotis mentelę, kad užpilti karštu aliejumi ant trynio.
5. Ryžius pagardinti druska ir baltaisiais pipirais, patiekti gilioje lėkštėje ir ant viršaus uždėti keptą kiaušinį.

Taip pat skaitykite

13 miltų rūšių ir jų panaudojimas kepimui
13 miltų rūšių ir jų panaudojimas kepimui
2025-09-14
Tailandietiška sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosų pienu
Spalvinga ir jauki tailandietiška sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir kokosų pienu
2025-08-25
žiediniai kopūstai
Nepirkite brangaus maisto, žiediniai kopūstai yra stebuklas: receptai, kurie pagerins jūsų figūrą ir sveikatą!
2025-09-10
Mandarinų ir migdolų pyragas
Mandarinų ir migdolų pyragas
2025-10-28

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kepti ryžiaikrevetėspatiekalai su krevetėmisRyžiai su krevetėmis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Mini morengai su avietiniu pertepimu
Desertai

Mini morengai su avietiniu pertepimu: gardus desertas

Kalcio šaltiniai be pieno produktų: ką verta žinoti?
Sveikata ir grožis

Kalcio šaltiniai be pieno produktų: ką verta žinoti?

kaip greitai ir pigiai išvalyti virdulį
Gyvenimas

Supyliau į virdulį ir užvirinau. Gaila, kad to nežinojau anksčiau

Būdai, padėsiantys akimirksniu sustabdyti skausmą neturint vaistų
Sveikata ir grožis

Būdai, padėsiantys akimirksniu sustabdyti skausmą neturint vaistų

Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje
Receptai

Trinta keptų daržovių sriuba: skonių harmonija jūsų lėkštėje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?