ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Trinta morkų sriuba su kokosais: aromatingas patiekalas
Receptai

Trinta morkų sriuba su kokosais: aromatingas patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ši sriuba yra ne tik maistinga, bet ir kupina egzotiškų skonių. Kreminė sriubos tekstūra puikiai dera su švelniai saldžiu karotų skoniu, o kokosų pienas suteikia subtilų tropinį poskonį.

Trinta morkų sriuba su kokosais
Trinta morkų sriuba su kokosais

Morkų ir kokosų sriuba

Kario prieskoniai į sriubą įneša pikantiškumo ir šilumos, todėl šis patiekalas puikiai tinka šaltoms žiemos dienoms arba kaip lengva vakarienė.

Sriuba su morkomis ir kokosais

Ingredientai:

  • 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai pjaustytas
  • 4–5 vidutinio dydžio morkos, supjaustytos griežinėliais
  • 2 skiltelės česnako, susmulkintos
  • 1 valg. šaukštas kario miltelių
  • 1 l daržovių sultinio
  • 400 ml kokosų pieno
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Šviežios kalendros arba petražolių lapelių papuošimui

Taip pat skaitykite

Pinacolados skonio žaliasis glotnutis: gaivus ir kreminis
Pinacolados skonio žaliasis glotnutis: gaivus ir kreminis
2025-07-10
Kaip pagaminti keptus obuolius pagal autentišką močiutės receptą?
Kaip pagaminti keptus obuolius pagal autentišką močiutės receptą?
2025-09-26
Amareto sausainiai
Amareto sausainiai – ypatingai purūs
2025-07-18
Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą.
Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą? Neįkainjami šefų patarimai
2025-07-04

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimo būdas:
  1. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite svogūnus, kol jie taps minkšti. Įpilkite česnaką ir kario miltelius, ir dar kelias minutes pakepinkite, kol prieskoniai paskleis aromatą.
  2. Įdėkite morkas ir supilkite daržovių sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20 minučių, kol morkos suminkštės.
  3. Supilkite kokosų pieną ir sriubą sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Pagal skonį pridėkite druskos ir pipirų.
  4. Patiekite karštą, papuošę šviežiomis žolelėmis.

Ši sriuba yra puikus pasirinkimas vegetarams ir tiems, kurie nori sveikai maitintis. Karotai yra kupini beta karoteno, kuris naudingas regėjimui ir odos būklei, o kokosų pienas suteikia sveikųjų riebalų, padedančių pasisavinti vitaminus.

Be to, kario prieskoniai turi priešuždegiminių savybių, kurios padeda stiprinti imuninę sistemą. Tai skanus ir maistingas būdas papildyti kasdienį racioną.

Jei norite, kad sriuba taptų dar soti, galite pridėti virto lęšių ar avinžirnių, kurie praturtins patiekalą baltymais ir suteiks tekstūros. Taip pat puikiai dera skrudinti riešutai arba sėklos, pabarstyti ant viršaus prieš pat patiekiant.

Ši sriuba lengvai pritaikoma įvairiems skonių deriniams ir gali tapti pagrindiniu patiekalu, kurį lydi šviežios duonos ar čiabatos riekė.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: pauladeenmagazine.com

ŽYMOS:morkų sriubaPatiekalai su kokosaisPatiekalai su morkomisSriuba su kokosais

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip pritraukti sėkmę rudenį? Naudingi patarimai
Horoskopai

Kaip pritraukti sėkmę rudenį? Naudingi patarimai

Negalite užmigti? 8 veiksmingi būdai, kurie padės
Sveikata ir grožis

Negalite užmigti? 8 veiksmingi būdai, kurie padės

Pokyčiai esamiems ir būsimiems vairuotojams nuo šiandien paplonins pinigines
Lietuva ir pasaulis

Pokyčiai esamiems ir būsimiems vairuotojams nuo šiandien paplonins pinigines

Nuostabaus skonio obuolių pyragas:
Desertai

Nuostabaus skonio obuolių pyragas: tešlą paruošite vos per 10 minučių!

Šie zodiako ženklai gerai sutaria su vaikais
Horoskopai

Kokie zodiako ženklai geriausiai sutaria su vaikais?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?