ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gervuogių uogienė – tik 3 ingredientai
Naudinga

Gervuogių uogienė – tik 3 ingredientai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-13
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gervuogių uogienė
Gervuogių uogienė

Gervuogių uogienė – saldžiarūgštė, kvapni ir sodrios spalvos. Natūralus skonis ir ilgai išliekantis aromatas leis mėgautis vasaros gėrybėmis ištisus metus.

Gervuogių uogienė: receptas

Puikiai tinka tepti ant šviežios duonos, bandelių ar ragauti su blynais bei desertais.

Ingredientai:

  • 1,2 kg gervuogių
  • 700 g smulkaus cukraus
  • 1 citrina (tik sultys)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Jeigu nėra cukraus termometro, kelios valandos prieš pradedant virti uogienę įdėti kelias mažas lėkšteles ar padėkliukus į šaldiklį.
2. Nuplauti gervuoges ir sudėti jas į didelį, storadugnį puodą. Kaitinti ant vidutinės kaitros 8-10 min, retkarčiais pamaišant, kol dauguma uogų suirs, o likusios bus beveik visiškai apsemtos sultimis.
3. Pradėti berti cukrų – po trečdalį vienu metu, kaskart pamaišant, tuomet supilti citrinos sultis. Užviriti, tuomet sumažinti kaitrą iki lengvo virimo ir pavirti dar 8-10 min, kol uogienė pasieks 105 °C temperatūrą pagal cukraus termometrą. Šiame etape burbuliukai taps mažesni – tai reiškia, kad iš vaisių išgaravo didžioji dalis vandens.
4. Jeigu nėra cukraus termometro, galima patikrinti uogienės stingimo tašką naudojantis anksčiau atšaldytas lėkšteles. Norint tikrinti reikia išimti vieną lėkštelę iš šaldiklio ir užlašinti ant jos arbatinį šaukštelį uogienės. Palaukti kelias akimirkas, tada perbraukti pirštu per uogienę. Jei ji paviršiuje šiek tiek susiraukšlėja, tarsi pradėtų formuotis plėvelė, uogienė paruošta. Jei ji vis dar skysta, o piršto palikta linija dingsta, džemą pavirti dar kelias minutes ir pakartoti bandymą su kita atšaldyta lėkštele.
5. Atsargiai supilstyti uogienę į šešis šiltus, sterilizuotus stiklainius ir sandariai užsukti sterilizuotais dangteliais.
6. Neatidaryta uogienė laikysis vėsioje, tamsioje vietoje iki 12 mėnesių. Atidarius laikyti šaldytuve ir suvartoti per dvi savaites.

Taip pat skaitykite

Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
2025-06-18
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
Vietnamietiški suktinukai su jautiena
2025-07-11
Saldžiarūgščiai šonkauliukai
Saldžiarūgščiai karamelizuoti šonkauliukai su kario ir saldžiosios čili glazūra
2025-06-18
Glazūruoti vištienos sparneliai
Vištienos sparneliai glazūruoti barbekiu ir medaus padaže
2025-06-21

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:GervuogėsGervuogės žiemaiGervuogių uogienėUogienėUogos žiemai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
Receptai

Pusryčių tortilijos su baltymų omletu

2025-06-25
Fermentinio sūrio užtepėlė iš 3 ingredientų
Receptai

Ypatingai gardi ir universali sūrio užtepėlė vos iš 3 ingredientų

2025-06-13
Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi
Desertai

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi

2025-07-07
Bolivinės balandos pietūs
Receptai

Kreminės bolivinės balandos dubenėlis su avokadu ir daržovėmis

2025-07-13

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?