Pupelių troškinys be mėsos – sotus ir aromatingas daržovių troškinys su pupelėmis, praturtintas šildančiais prieskoniais.
Pupelių troškinys be mėsos: receptas
Puikiai tinka kaip maistingas pietų ar vakarienės patiekalas, kuris sušildys ir pasotins bet kuriuo metų laiku.
Ingredientai:
- 3 saliero stiebai
- 2 morkos
- 1 saldžioji bulvė
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 6 čiobrelio šakelės (tik lapeliai) arba 1 a. š. džiovinto čiobrelio
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 1 arb. š. maltos ciberžolės
- 1 arb. š. maltų kvapiųjų pipirų
- ½ arb. š. čili miltelių
- 800 g konservuotų pupelių
- 1 žaliosios citrinos sultys
- druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Salierus, morkas, saldžiąją bulvę supjaustyti gabaliukais, svogūną smulkiai sukapoti, česnakus sutrinti. Viską sudėti į puodą. Šalia sudėti kitus ingredientus, išskyrus pupeles ir žaliosios citrinos sultis.
2. Įpilti 600 ml vandens, užvirti, tada sumažinti kaitrą. Uždengti ir troškinti ant silpnos kaitros 25 min, kol daržovės suminkštės, bet išlaikys formą.
3. Įmaišyti pupeles, vėl užvirti ir virti neuždengtą 10 min, retkarčiais pamaišant. Nukelti nuo kaitros, įmaišyti laimo sultis ir pagardinti druska bei gausiai juodaisiais pipirais.
4. Supilti troškinį į dubenėlius. Patiekiant galima pabarstyti smulkintais žalumynais svogūnais ir pridėti žaliosios citrinos skiltelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.