Mėlynių keksiukai – jie pasižymi švelnia, puria tekstūra ir subtiliu prieskonių aromatu, o saldžiarūgštės mėlynės suteikia kiekvienam kąsniui gaivumo.
Mėlynių keksiukai: receptas
Puikiai tinka šiltam pusryčiui ar popietės užkandžiui su arbata ar kava.
Ingredientai:
- 110 g miltų
- 110 g sviesto (minkšto)
- 65 g cukraus
- 2 kiaušiniai
- 1 ½ arb. š. kepimo miltelių
- 125 g mėlynių
- žiupsnelis šviežiai tarkuoto muskato
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Išplakti sviestą su cukrumi, tada įmušti kiaušinius ir viską plakti tris minutes.
2. Suberti miltus, kepimo miltelius, muskatą, išmaišyti ir padėti į šaldytuvą bent valandai, geriausia – per naktį.
3. Į kiekvieną keksiuko formelę dėti po šaukštą tešlos, pripildyti šiek tiek daugiau nei pusę. Į kiekvieną įspausti maždaug aštuonias mėlynes.
4. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros apie 20 min, kol paviršius taps auksinės spalvos. Patiekti šiltus.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.