ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Angliškos bandelės: kaip panaudoti ir pagaminti?
Receptai

Angliškos bandelės: kaip panaudoti ir pagaminti?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-18
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Angliškos bandelės receptas
Angliškos bandelės receptas

Angliškos bandelės – minkštos, purios ir šiek tiek traškios duonos kepiniai, kurie puikiai tinka pusryčiams, priešpiečiams ar užkandžiams.

Jų gaminimas namuose nėra sudėtingas, o rezultatas – šviežios, šiltos bandelės, kurios pranoksta bet kokį parduotuvėje pirktą variantą. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip paruošti šias klasikines bandeles nuo nulio ir džiaugtis jų unikaliu skoniu.

1. Kodėl verta gaminti angliškas bandeles namuose?

Naminės angliškos bandelės leidžia visiškai kontroliuoti jų ingredientus – galite naudoti kokybišką miltų, sviesto ir mielių derinį.

Be to, jų skonis ir tekstūra yra nepalyginamai geresni nei pirktų, o pats gaminimo procesas suteikia galimybę mėgautis šviežia duona ir gardžiu aromatu namuose.

Taip pat skaitykite

Profesionalai pataria: kaip išvirti bulves vos per 7 minutes?
Profesionalai pataria: kaip išvirti bulves vos per 7 minutes?
2025-10-07
Kiaurasamtis ne pagal paskirtį: pasigaminkite skanių sausainių!
Kiaurasamtis ne pagal paskirtį: pasigaminkite skanių sausainių!
2025-09-05
Vištienos filė sūrio apvalkale
Vištienos filė sūrio apvalkale
2025-10-22
Kreminė žiedinių kopūstų sriuba
Kreminė žiedinių kopūstų sriuba
2025-09-23

Angliškos bandelės – receptas

Gaminant angliškas bandeles namuose, jūs ne tik turėsite galimybę džiaugtis jų natūraliu skoniu, bet ir pajusite pasitenkinimą, kuris kyla iš kūrybinio proceso.

Angliškos bandelės

Reikalingi ingredientai

  • 4 puodelių universalių miltų;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 2 šaukštelių sausų mielių;
  • 1 1/4 puodelio šilto pieno (apie 40 °C);
  • 1/4 puodelio šilto vandens;
  • 2 šaukštų sviesto (ištirpinto);
  • Kukurūzų miltų, skirtų paviršiui pabarstyti.

Gaminimo eiga

Žingsnis 1: Mielių aktyvinimas

Sumaišykite šiltą vandenį, pieną, cukrų ir mieles dubenyje. Palikite 5–10 minučių, kol mišinys pradės putoti. Tai ženklas, kad mielės aktyvuotos ir pasiruošusios naudoti.

Žingsnis 2: Tešlos paruošimas

Į didelį dubenį supilkite aktyvintas mieles, įmaišykite druską, ištirpintą sviestą ir miltus. Maišykite, kol susiformuos vientisa tešla. Ją minkykite apie 5–7 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau miltų.

Žingsnis 3: Tešlos kėlimas

Taip pat skaitykite

Duona su cukinijomis
Duona su cukinijomis – sveikuoliška ir gardi alternatyva sumuštiniams
2025-07-21
Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže
Krevetės su mangais ir avokadais sojos padaže – neįmanoma atsispirti
2025-06-22
Šiltos bulvių salotos su ridikėliais
Šiltos bulvių salotos su ridikėliais
2025-06-05
Tortellini sviesto padaže
Tortellini sviesto padaže – paprasta ir gardu
2025-08-27

Perkelkite tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti apie 1 valandą. Tešla turėtų padvigubėti.

Žingsnis 4: Bandelių formavimas

Pakilusią tešlą iškočiokite ant paviršiaus, pabarstyto kukurūzų miltais. Išspauskite 8–10 apskritimų, naudodami sausainių formelę ar stiklinę. Uždenkite bandeles rankšluosčiu ir palikite 30 minučių, kad jos dar šiek tiek pakiltų.

Žingsnis 5: Kepimas

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę ar grilio plokštę. Švelniai perkelkite bandeles į keptuvę ir kepkite 6–7 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps auksinės spalvos. Nepamirškite uždėti dangčio, kad bandelės tolygiai iškeptų.

4. Patiekimas ir naudojimas

Naminės angliškos bandelės puikiai tinka įvairiausiems patiekalams. Jas galite perpjauti per pusę, paskrudinti skrudintuve ir patepti sviestu ar mėgstama uogiene. Taip pat jos puikiai dera su kiaušiniais, kumpiu ar sūriu, todėl puikiai tiks sumuštiniams.

5. Naudingi patarimai

  • Jei norite šiek tiek saldesnių bandelių, į tešlą pridėkite dar šaukštą cukraus.
  • Eksperimentuokite su priedais: į tešlą įmaišykite razinų ar smulkiai supjaustytų džiovintų vaisių.
  • Jei norite užšaldyti bandeles, jas visiškai atvėsinkite, sudėkite į hermetiškus maišelius ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių.

6. Kodėl jos tokios ypatingos?

Angliškos bandelės yra ne tik skanios, bet ir universalios. Jų minkštumas ir švelni tekstūra leidžia jas naudoti tiek pusryčiams, tiek pietums ar užkandžiams. Namų gamybos versija leidžia mėgautis jų šviežumu, o tai suteikia papildomą malonumą.

Šios bandelės puikiai dera su įvairiausiais pagardais ir gali tapti kasdieniu jūsų stalo džiaugsmu. Išbandykite šį receptą ir atraskite naują mėgstamiausią patiekalą!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: cuisineathome.com

ŽYMOS:angliškos bandelėsBandelėsBandelių receptaiMielės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip prižiūrėti česnakus ir svogūnus: trąšos, laistymas ir apsauga nuo kenkėjų
Sodas ir daržas

Kaip prižiūrėti česnakus ir svogūnus: trąšos, laistymas ir apsauga nuo kenkėjų

Ankstyva mergaičių branda kelia nerimą: naujas tyrimas atskleidžia svarbų rizikos veiksnį
Sveikata ir grožis

Ankstyva mergaičių branda kelia nerimą: naujas tyrimas atskleidžia svarbų rizikos veiksnį

Orkaitėje kepta višta su avinžirniais
Mėsos patiekalai

Orkaitėje kepta višta su avinžirniais

10 likimo ženklų, kurie suteikia mums svarbių užuominų
Horoskopai

10 likimo ženklų, kurie suteikia mums svarbių užuominų

Banh mi
Mėsos patiekalai

Banh mi – Vietnamietiškas sumuštinis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?