ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Angliškos bandelės: kaip panaudoti ir pagaminti?
Receptai

Angliškos bandelės: kaip panaudoti ir pagaminti?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-18
Komentarų: 0
4 min. skaitymo

Angliškos bandelės – minkštos, purios ir šiek tiek traškios duonos kepiniai, kurie puikiai tinka pusryčiams, priešpiečiams ar užkandžiams.

Angliškos bandelės receptas
Angliškos bandelės receptas

Jų gaminimas namuose nėra sudėtingas, o rezultatas – šviežios, šiltos bandelės, kurios pranoksta bet kokį parduotuvėje pirktą variantą. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip paruošti šias klasikines bandeles nuo nulio ir džiaugtis jų unikaliu skoniu.

1. Kodėl verta gaminti angliškas bandeles namuose?

Naminės angliškos bandelės leidžia visiškai kontroliuoti jų ingredientus – galite naudoti kokybišką miltų, sviesto ir mielių derinį.

Be to, jų skonis ir tekstūra yra nepalyginamai geresni nei pirktų, o pats gaminimo procesas suteikia galimybę mėgautis šviežia duona ir gardžiu aromatu namuose.

Taip pat skaitykite

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
2025-06-04
Bulvių lupenas verta išsaugoti
Išmetate bulvių lupenas į šiukšliadėžę? Nustebsite, ką su jomis daro prabangiuose restoranuose!
2025-09-09
Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys
Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys
2025-07-10
Pelėsinio sūrio padažas
Pelėsinio sūrio padažas
2025-08-14

Angliškos bandelės – receptas

Gaminant angliškas bandeles namuose, jūs ne tik turėsite galimybę džiaugtis jų natūraliu skoniu, bet ir pajusite pasitenkinimą, kuris kyla iš kūrybinio proceso.

Angliškos bandelės

Reikalingi ingredientai

  • 4 puodelių universalių miltų;
  • 2 šaukštų cukraus;
  • 1 šaukštelio druskos;
  • 2 šaukštelių sausų mielių;
  • 1 1/4 puodelio šilto pieno (apie 40 °C);
  • 1/4 puodelio šilto vandens;
  • 2 šaukštų sviesto (ištirpinto);
  • Kukurūzų miltų, skirtų paviršiui pabarstyti.

Gaminimo eiga

Žingsnis 1: Mielių aktyvinimas

Sumaišykite šiltą vandenį, pieną, cukrų ir mieles dubenyje. Palikite 5–10 minučių, kol mišinys pradės putoti. Tai ženklas, kad mielės aktyvuotos ir pasiruošusios naudoti.

Žingsnis 2: Tešlos paruošimas

Į didelį dubenį supilkite aktyvintas mieles, įmaišykite druską, ištirpintą sviestą ir miltus. Maišykite, kol susiformuos vientisa tešla. Ją minkykite apie 5–7 minutes, kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau miltų.

Žingsnis 3: Tešlos kėlimas

Taip pat skaitykite

Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
2025-09-09
Paprikas žiemai paruošite vos per 10 minučių: jokio virimo!
Paprikas žiemai paruošite vos per 10 minučių: jokio virimo!
2025-09-04
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
Makaronų rizotas su tunu ir daržovėmis
2025-08-10
Šaldytos tešlos desertas su mėlynėmis ir grietinėle
Šaldytos tešlos desertas su mėlynėmis ir grietinėle
2025-08-18

Perkelkite tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje kilti apie 1 valandą. Tešla turėtų padvigubėti.

Žingsnis 4: Bandelių formavimas

Pakilusią tešlą iškočiokite ant paviršiaus, pabarstyto kukurūzų miltais. Išspauskite 8–10 apskritimų, naudodami sausainių formelę ar stiklinę. Uždenkite bandeles rankšluosčiu ir palikite 30 minučių, kad jos dar šiek tiek pakiltų.

Žingsnis 5: Kepimas

Ant vidutinės kaitros įkaitinkite keptuvę ar grilio plokštę. Švelniai perkelkite bandeles į keptuvę ir kepkite 6–7 minutes iš kiekvienos pusės, kol jos taps auksinės spalvos. Nepamirškite uždėti dangčio, kad bandelės tolygiai iškeptų.

4. Patiekimas ir naudojimas

Naminės angliškos bandelės puikiai tinka įvairiausiems patiekalams. Jas galite perpjauti per pusę, paskrudinti skrudintuve ir patepti sviestu ar mėgstama uogiene. Taip pat jos puikiai dera su kiaušiniais, kumpiu ar sūriu, todėl puikiai tiks sumuštiniams.

5. Naudingi patarimai

  • Jei norite šiek tiek saldesnių bandelių, į tešlą pridėkite dar šaukštą cukraus.
  • Eksperimentuokite su priedais: į tešlą įmaišykite razinų ar smulkiai supjaustytų džiovintų vaisių.
  • Jei norite užšaldyti bandeles, jas visiškai atvėsinkite, sudėkite į hermetiškus maišelius ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių.

6. Kodėl jos tokios ypatingos?

Angliškos bandelės yra ne tik skanios, bet ir universalios. Jų minkštumas ir švelni tekstūra leidžia jas naudoti tiek pusryčiams, tiek pietums ar užkandžiams. Namų gamybos versija leidžia mėgautis jų šviežumu, o tai suteikia papildomą malonumą.

Šios bandelės puikiai dera su įvairiausiais pagardais ir gali tapti kasdieniu jūsų stalo džiaugsmu. Išbandykite šį receptą ir atraskite naują mėgstamiausią patiekalą!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: cuisineathome.com

ŽYMOS:angliškos bandelėsBandelėsBandelių receptaiMielės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ką skirtingos pasaulio šalys mėgsta gaminti iš kiaušinių?
Naudinga

Ką skirtingos pasaulio šalys labiausiai mėgsta gaminti iš kiaušinių?

Kaip nulupti imbierą vos per 1 minutę?
Naudinga

Kaip nulupti imbierą vos per 1 minutę?

Specialistas įvardijo pagrindines pilvo pūtimo priežastis 
Sveikata ir grožis

Specialistas įvardijo pagrindines pilvo pūtimo priežastis 

Dalykai, kuriuos vyrai dievina moteryse
Gyvenimas

Dalykai, kuriuos vyrai dievina moteryse

Vejos priežiūra rudenį: priežiūros patarimai iki pat pirmųjų šalnų
Sodas ir daržas

Vejos priežiūra rudenį: priežiūros patarimai iki pat pirmųjų šalnų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?