ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sveikesni čeburėkai be riebalų – išbandykite receptą be aliejaus
Mėsos patiekalai

Sveikesni čeburėkai be riebalų – išbandykite receptą be aliejaus

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Kai prisimename Krymo totorių virtuvę, pirmiausia pagalvojame apie gardžius jautienos čeburėkus su padažu ar lagmaną. Tačiau ne visi žino apie dar vieną tradicinį šios virtuvės patiekalą – jančikus. Tai čeburėkų alternatyva, kuri kepama ne aliejuje, o ant sausos keptuvės. Čeburėkai gaminimi paprastai ir greitai, todėl tai idealus pasirinkimas didesnei draugų ar šeimos kompanijai. Šis patiekalas ypač tinka ne tik mėgautis, bet ir gaminti kartu – toks procesas dar labiau sustiprins skonio įspūdį.

Sveikesni čeburėkai be riebalų. Receptas
Sveikesni čeburėkai be riebalų. Receptas

Patarimai, kaip paruošti čeburėkus

Geriausia gaminti faršą savarankiškai, nes parduotuvinis dažnai būna riebus. Tam reikės gero jautienos gabalo, kurį sumalsite patys. Kad jančikai būtų sultingesni ir aromatingesni, juos būtina aptepti lydytu sviestu iš abiejų pusių – būtent tai suteikia patiekalui unikalų skonį.

Čeburėkus galima kepti sveikai

Ingredientai

Tešlai:

Taip pat skaitykite

Kasmet žalius pomidorus konservuoju tokiu būdu: labai naudinga ir skanu!
Kasmet žalius pomidorus konservuoju tokiu būdu: labai naudinga ir skanu!
2025-09-01
Aromatingi falafeliai su morkomis
Aromatingi falafeliai su morkomis
2025-09-09
Makaronų vamzdeliai įdaryti pupelių ir lapinių kopūstų įdaru
Makaronų vamzdeliai įdaryti pupelių ir lapinių kopūstų įdaru
2025-08-28
Tikriausiai pats lengviausias bulvių patiekalas, kuriuo sužavėsite visus.
Tikriausiai pats lengviausias bulvių patiekalas, kuriuo sužavėsite visus
2025-07-22
  • 250 g miltų (ir papildomai apibarstymui);
  • 80 ml vandens;
  • 1 a. š. saulėgrąžų aliejaus;
  • ½ a. š. druskos.

Įdarui ir pateikimui:

  • 400 g jautienos;
  • 40 g sviesto;
  • žiupsnelis kumino;
  • žiupsnelis kmynų;
  • druska pagal skonį.

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga
  1. Į dubenį suberkite miltus ir druską, supilkite vandenį ir saulėgrąžų aliejų. Maišykite tešlą, kol ji taps vientisa. Ant pabarstyto paviršiaus minkykite, kol tešla taps elastinga. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.
  2. Sumalkite jautieną, įberkite kumino, kmynų ir druskos, viską gerai išmaišykite. Jeigu norite, galite jautieną ir apkepti prieš dedant į čeburėkus.
  3. Tešlą padalykite į 4 dalis ir iškočiokite į apvalius lakštus. Į pusę kiekvieno lakšto dėkite faršo ir jį paskirstykite. Kitu lakšto kraštu uždenkite įdarą ir kraštus užspauskite šakute.
  4. Įkaitinkite sausą keptuvę ir kepkite čeburėkus 5–7 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės kaitros, kol tešla taps auksinės spalvos.
  5. Iškeptus čeburėkus perdėkite į lėkštę ir iškart aptepkite lydytu sviestu iš abiejų pusių – šis etapas būtinas norint mėgautis tikru čeburėkų skoniu.

Čeburėkai puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: klopotenko.com

ŽYMOS:ČeburėkaiČeburėkų receptasPatiekalai be aliejaus

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kambariniai augalai gelsta - naudokite kavos tirščius
Gyvenimas

Atsisveikinkite su pageltusiais gėlių lapais su šio virtuvėje turimo ingrediento pagalba

Kaip suprasti, kad vyras nenori santuokos: 9 ženklai
Gyvenimas

Kaip suprasti, kad vyras nenori santuokos: 9 ženklai

Kokiais atvejais su automobiliu geriau nevažiuoti?
Automobiliai

Kokiais atvejais su automobiliu geriau nevažiuoti? Atsako mechanikai

Lauro lapai: ne tik virtuvei, bet ir namams

Pirštų antspaudai: unikalūs, nepakeičiami, pilni paslapčių.
Įdomu

Pirštų antspaudai: unikalūs, nepakeičiami ir pilni paslapčių

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?