ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kaip paruošti persikų puseles žiemai: paprastas receptas
Naudinga

Kaip paruošti persikų puseles žiemai: paprastas receptas

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-08-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Žiemos sezonas – tai laikas, kai norisi mėgautis vasaros skoniu net ir šaltuoju metų laiku. Paruošti persikų puseles žiemai yra puikus būdas išsaugoti šį saldų vaisių skonį. Jei norite turėti skanių ir sultingų persikų, kuriuos galėtumėte naudoti kaip desertą ar pyragų papuošimus, sekite šį paprastą ir patikimą receptą.

Kaip paruošti persikų puseles žiemai: paprastas receptas
Kaip paruošti persikų puseles žiemai: paprastas receptas
Persikų puselės žiemai: receptas

Persikų puselės žiemai: receptas

Ingredientai:

  • 35-40 prinokusių persikų
  • 400 g cukraus
  • 1 šaukštelis citrinos rūgšties
  • 2 litrai vandens
  • Sterilizuoti stiklainiai ir dangteliai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kiaulienos ir pupelių troškinys
Kiaulienos ir pupelių troškinys
2025-06-04
Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai
Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai
2025-06-04
Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
Žieminiai kopūstai tinginiams: paprasta paruošti ir tiesiog pasakiškai skanu!
2025-10-08
Kaip pasigaminti naminį sūrį vos iš keturių ingredientų?
Kaip pasigaminti naminį sūrį vos iš keturių ingredientų?
2025-10-07
Gaminimo eiga:

Pirmiausia kruopščiai nuplaukite persikus ir atsargiai išimkite kauliukus, perskirdami vaisius perpus. Jei norite, galite nulupti odelę, kad vaisiai būtų minkštesni, tačiau palikus odelę, jie įgaus ryškesnį skonį.

Dėkite persikų puseles į stiklainius – po 6–7 puseles į kiekvieną, tik ne iki galo pripildykite stiklainius, kad vėliau būtų lengviau užpildyti sirupu.

Užvirinkite 2 litrus vandens ir užpilkite ant persikų. Uždarykite stiklainius dangteliais ir leiskite jiems atvėsti.

Kai vanduo atvės, perpilkite jį atgal į puodą, įberkite cukrų ir užvirinkite. Kiekvienam stiklainyje įberkite žiupsnį citrinos rūgšties ir užpilkite karštą sirupą ant persikų.

Užsukite stiklainius dangteliais, apverskite juos aukštyn kojomis ir apvyniokite storu antklodė, kad stiklainiai visiškai atvėstų.

Po šio paprasto paruošimo proceso turėsite puikiai išsaugotų, tvirtų ir kvepiančių persikų. Žiemą juos galite naudoti kaip sveiką desertą vaikams, papuošti jais pyragus ar įdėti į įvairius kepinius. Kai paragaujate šių saldžių vaisių sirupe, norėsite grįžti prie jų skonio vėl ir vėl.

Šaltinis: rbc.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Persikų padažas
Persikų padažas: saldžiarūgštis skonių šokis tinkantis viskam
2025-08-19
Moliūgų rizotas
Moliūgų rizotas
2025-09-05
Pinta duona
Pinta duona – iškepti itin paprasta
2025-09-19
Kiek kartų galima kepti tame pačiame aliejuje?
Kiek kartų galima kepti tame pačiame aliejuje?
2025-08-31
ŽYMOS:Konservavimaspersikai

AutoriusSaulena
Sveiki! Aš – Saulena, rašau straipsnius Ub.lt portale. Labiausiai domiuosi psichologijos temomis ir sveika gyvensena. Mano tikslas – ne tik sudominti skaitytojus, bet ir padėti geriau pažinti save, rasti praktiškų patarimų emocinei bei fizinei gerovei ir atsakymų į kasdien kylančius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vyšnių džemas su lazdynų riešutais
Naudinga

Vyšnių džemas su lazdynų riešutais

Nuolatinis nuovargis gali būti susijęs su skydliaukės sutrikimais
Sveikata ir grožis

Nuolatinis nuovargis gali būti susijęs su skydliaukės sutrikimais – ką verta žinoti kiekvienai moteriai

Kodėl prancūzės rytais neplauna galvos? Sužinokite!
Gyvenimas

Kodėl prancūzės rytais neplauna galvos? Sužinokite!

Mikroplastikas kūne: grėsmė ar per ankstyvas nerimas?
Įdomu

Mikroplastikas kūne: grėsmė ar per ankstyvas nerimas?

Kaip sutramdyti alkį ir atstatyti jėgas po intensyvios treniruotės?
Sveikata ir grožis

Kaip sutramdyti alkį ir atstatyti jėgas po intensyvios treniruotės?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?