Žiemos sezonas – tai laikas, kai norisi mėgautis vasaros skoniu net ir šaltuoju metų laiku. Paruošti persikų puseles žiemai yra puikus būdas išsaugoti šį saldų vaisių skonį. Jei norite turėti skanių ir sultingų persikų, kuriuos galėtumėte naudoti kaip desertą ar pyragų papuošimus, sekite šį paprastą ir patikimą receptą.

Persikų puselės žiemai: receptas
Ingredientai:
- 35-40 prinokusių persikų
- 400 g cukraus
- 1 šaukštelis citrinos rūgšties
- 2 litrai vandens
- Sterilizuoti stiklainiai ir dangteliai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:Pirmiausia kruopščiai nuplaukite persikus ir atsargiai išimkite kauliukus, perskirdami vaisius perpus. Jei norite, galite nulupti odelę, kad vaisiai būtų minkštesni, tačiau palikus odelę, jie įgaus ryškesnį skonį.
Dėkite persikų puseles į stiklainius – po 6–7 puseles į kiekvieną, tik ne iki galo pripildykite stiklainius, kad vėliau būtų lengviau užpildyti sirupu.
Užvirinkite 2 litrus vandens ir užpilkite ant persikų. Uždarykite stiklainius dangteliais ir leiskite jiems atvėsti.
Kai vanduo atvės, perpilkite jį atgal į puodą, įberkite cukrų ir užvirinkite. Kiekvienam stiklainyje įberkite žiupsnį citrinos rūgšties ir užpilkite karštą sirupą ant persikų.
Užsukite stiklainius dangteliais, apverskite juos aukštyn kojomis ir apvyniokite storu antklodė, kad stiklainiai visiškai atvėstų.
Po šio paprasto paruošimo proceso turėsite puikiai išsaugotų, tvirtų ir kvepiančių persikų. Žiemą juos galite naudoti kaip sveiką desertą vaikams, papuošti jais pyragus ar įdėti į įvairius kepinius. Kai paragaujate šių saldžių vaisių sirupe, norėsite grįžti prie jų skonio vėl ir vėl.
Šaltinis: rbc.ua
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.