ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Aromatingas keksas – paprastas paruošti
Desertai

Aromatingas keksas – paprastas paruošti

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Aromatingas keksas
Aromatingas keksas

Aromatingas keksas – tai klasikinis „bundt“ keksas – purios, švelniai saldžios tešlos kepinys, kuris išsiskiria dailia forma ir sviestine tekstūra. Jo skonis subalansuotas – lengvai vanilinis, su subtilia jogurto gaiva, o kepant susiformuoja auksinė plutelė.

Aromatingas keksas: receptas

Toks pyragas puikiai tinka tiek kasdieniam pasimėgavimui, tiek šventiniam stalui, nes atrodo įspūdingai ir maloniai nustebina savo minkštumu.

Ingredientai:

  • 225 g sviesto
  • 300 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 200 ml natūralaus jogurto
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • ½ arb. š. druskos
  • 300 g kvietinių miltų
  • 2 arb. š. kepimo miltelių
  • 25 g sviesto (ištirpinto, formai ištepti)
  • 2 valg. š. miltų (formai)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Paruošti kekso su skyle kepimo formą: padėti ją į šaldytuvą 5 min. Tada konditeriniu teptuku ištepti vidų ištirpintu sviestu, kruopščiai ištepant visas formos raukšleles. Sviestas turi prilipti prie sienelių. Jei jis nubėga žemyn, reiškia, kad forma dar nepakankamai atvėsusi, todėl vėl įdėti ją į šaldytuvą dar 5 min ir pakartoti tepimą. Kai vidus bus visiškai ir gausiai padengtas sviestu – pabarstyti miltais. Sukant formą, paskirstyti juos plonu, tolygiu sluoksniu. Lengvai stukstelėti formą į stalviršį, kad nubyrėtų pertekliniai miltai, o likusius pašalinti apvertus formą.
Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Dideliame dubenyje plakti sviestą su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Po vieną įmušti kiaušinius, tuomet įmaišyti jogurtą, vanilę ir druską. Suberti miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
3. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir lengvai stukstelėti formą į stalviršį, kad masė tolygiai pasiskirstytų.
4. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-50 min, kol į centrą įsmeigtas pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei pyragas pradeda per greitai skrusti, viršų uždengti kepimo folija.
5. Palikti keksą formoje 10 min, tuomet atsargiai atlaisvinti kraštus peiliu ir išversti ant grotelių. Nuimti formą ir palikti visiškai atvėsti. Tokį pyragą galima aplieti tirpintu šokoladu ar tiesiog apibarstyti cukraus pudra.

Taip pat skaitykite

Pomidorinė makaronų sriuba su kokosų pienu
Pomidorinė makaronų sriuba su kokosų pienu
2025-08-11
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
2025-06-05
Zefyrai namuose
Namų gamybos zefyrai: receptas ir patarimai
2025-06-16
Braškių trupiniuotis su migdolais
Braškių trupiniuotis su migdolais: desertas, kuris visus nustebins
2025-08-07

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Aromatingas keksasdesertaikeksaskepiniaiPaprastas keksas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rugpjūčio 9-osios pilnatis keliems zodiako ženklams žada meilės proveržį
Horoskopai

Rugpjūčio 9-osios pilnatis keliems zodiako ženklams žada meilės proveržį

Praleidžiant daugiau laiko saulėje galima ilgiau gyventi
Sveikata ir grožis

Saulės šviesa ir ilgaamžiškumas: kaip praleidžiant daugiau laiko saulėje galima ilgiau gyventi

Kokiais atvejais būti vegetaru ar veganu pavojinga?
Sveikata ir grožis

Atskleidė, kokiais atvejais būti vegetaru ar veganu pavojinga sveikatai

Kaip prižiūrėti orchidėją, kad ji žydėtų dažnai: 5 svarbiausi patarimai
Sodas ir daržas

Kaip prižiūrėti orchidėją, kad ji žydėtų dažnai: 5 svarbiausi patarimai

Ar sodininkystė gali prailginti gyvenimą? Mokslas sako – taip!
Įdomu

Ar sodininkystė gali prailginti gyvenimą? Mokslas sako – taip!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?