ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kiaušinienė su vandeniu – paprasta gudrybė, pakeisianti jūsų pusryčius
Naudinga

Kiaušinienė su vandeniu – paprasta gudrybė, pakeisianti jūsų pusryčius

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-09-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kiaušinienė su vandeniu – paprasta gudrybė, pakeisianti jūsų pusryčius
Kiaušinienė su vandeniu – paprasta gudrybė, pakeisianti jūsų pusryčius

Dauguma žmonių kiaušinienę kepa alyvuogių aliejuje ar svieste, tačiau virtuvės meistrai dalijasi dar paprastesniu ir efektyvesniu būdu, kuris ne tik apsaugo patiekalą nuo pridegimo, bet ir suteikia jam ypatingo švelnumo. Pasirodo, kiaušinienė su vandeniu gali tapti jūsų pusryčių atradimu.

Kodėl verta gaminti kiaušinienę su vandeniu?

Profesionali šefė Kari Garcia paaiškina, kad vos vienas šaukštas vandens, įpiltas beveik iškepus baltymams, leidžia garams atlikti savo darbą. Uždengus keptuvę dangčiu, baltymai iškepa tolygiai, o trynys išlieka kremiškas. Šis metodas, dar vadinamas garinimu, padeda išlaikyti drėgmę ir sumažina per didelio karščio poveikį. Rezultatas – švelni, minkšta, o ne guminė kiaušinienė.

Kiaušinienė: receptas

Kiaušinienė: receptas

Reikalingi ingredientai:

Norint paruošti kiaušinienę su vandeniu, užtenka vos kelių paprastų produktų, kuriuos dauguma turi namuose:

Taip pat skaitykite

Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
2025-06-13
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
2025-06-29
Kur panaudoti likusius kiaušinių baltymus? Naudingi patarimai virtuvėje
Kur panaudoti likusius kiaušinių baltymus? Naudingi patarimai virtuvėje
2025-08-08
Burokėlių salotos su apelsinais
Burokėlių salotos su apelsinais
2025-08-08
  • 1–2 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas vandens
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus (geriausia alyvuogių)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Keptuvė su dangčiu

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus.
  2. Įmuškite kiaušinius ir kepkite apie minutę ar dvi, kol baltymai bus beveik iškepę.
  3. Įpilkite šaukštą vandens ir iš karto uždenkite keptuvę dangčiu. Palikite dar 30 sekundžių–2 minutėms, priklausomai nuo to, kokio kietumo kiaušinienę mėgstate.
  4. Nukelkite nuo ugnies, pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.

Papildomi patarimai

Kiaušinienė su vandeniu puikiai dera su šviežiomis daržovėmis, žolelėmis ar viso grūdo duona. Naudojant alyvuogių aliejų, patiekalas išlieka ne tik skanus, bet ir sveikesnis, nes šis riebalas atsparus aukštesnei temperatūrai. Be to, toks paruošimo būdas tinka tiek mėgstantiems skystesnį, tiek ir kietesnį trynį.

Šaltinis: unian.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušiniaikiaušinienėpusryčiai

AutoriusSaulena
Sveiki! Aš – Saulena, rašau straipsnius Ub.lt portale. Labiausiai domiuosi psichologijos temomis ir sveika gyvensena. Mano tikslas – ne tik sudominti skaitytojus, bet ir padėti geriau pažinti save, rasti praktiškų patarimų emocinei bei fizinei gerovei ir atsakymų į kasdien kylančius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar Trumpas su savo ego sugriaus JAV? Štai dėl ko nerimaujama
Lietuva ir pasaulis

Ar Trumpas su savo ego sugriaus JAV? Štai dėl ko nerimaujama

Audinių minkštiklis ir soda išgelbėjo mane nuo nemalonios problemos
Gyvenimas

Audinių minkštiklis ir soda išgelbėjo mane nuo nemalonios problemos

10 geriausių augalinio pieno rūšių: kurį pasirinkti?
Sveikata ir grožis

10 geriausių augalinio pieno rūšių: kurį pasirinkti?

Aknė žandikaulio srityje, kaip sau padėti?
Sveikata ir grožis

Aknė žandikaulio srityje: kas ją sukelia? Atsakymas nustebins

Netikėta permaina „Apple Watch“ naudotojams
Technologijos

Netikėta permaina „Apple Watch“ naudotojams

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?