ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis
Receptai

Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-02
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis – ši sriuba stebina švelniu, sodriu skoniu su lengvu citrinos prieskoniu, kuris suteikia gaivumo ir subalansuoja patiekalo šilumą.

Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis
Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis

Trinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimis: receptas

Tai puikus pasirinkimas lengvai vakarienei, ypač šaltoms dienoms.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 50 g sviesto
  • 200 g svogūnų
  • 900 g moliūgo
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
  • 2 daržovių sultinio kubeliai
  • 750 ml pieno
  • 1 laimo sultys

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti alyvuogių aliejų ir sviestą dideliame puode, sudėti smulkiai pjaustytus svogūną, uždengti ir kepti ant žemos kaitros 3-4 min.
2. Sudėti pjaustyto moliūgo kubelius ir toliau kepti dar 2-3 min. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
3. Sudėti daržovių sultinio kubelius ir supilti pieną, užvirinti. Sumažinti kaitrą ir troškinti šešias minutes arba kol moliūgas suminkštės.
4. Perkelti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos masės.
5. Paragauti pagal poreikį pagardinti druska ir pipirais. Pabaigti šlakeliu laimo sulčių.

Taip pat skaitykite

Sveikuoliška grūdėtos varškės pica be miltų
Sveikuoliška grūdėtos varškės pica be miltų
2025-06-19
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis
Raudonojo velveto sausainiai su šilauogėmis
2025-08-11
Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popierium
Virtuvės šefo patarimai, ką daryti su kepimo popieriumi: žinojau tikrai ne visas gudrybes!
2025-09-15
Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams
Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams
2025-08-04

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:moliūgų sriubasriubatrinta moliūgų sriubaTrinta moliūgų sriuba su žaliosios citrinos sultimistrinta sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Zodiako ženklai, kurie niekuomet neatsiprašo.
Horoskopai

Zodiako ženklai, kurie niekuomet neatsiprašo

Kaip laikyti vyno taurę, kad vynas atskleistų visą savo skonį: someljė patarimai
Gyvenimas

Kaip laikyti vyno taurę, kad vynas atskleistų visą savo skonį: someljė patarimai

Ar po valgio jaučiatės pavargę? Nurodytos 4 staigaus nuovargio priežastys
Sveikata ir grožis

Ar po valgio jaučiatės pavargę? Nurodytos 4 staigaus nuovargio priežastys

Kiek laiko galima laikyti mėsą šaldiklyje?
Gyvenimas

Kiek laiko galima laikyti mėsą šaldiklyje: svarbūs patarimai, kaip užtikrinti maisto saugumą

kas iš tikrųjų vyksta prarijus vaisių sėklas ar kauliukus
Įdomu

Posakis, kuriuo gąsdindavo mažuosius: kas iš tikrųjų vyksta prarijus vaisių sėklas ar kauliukus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?