ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Mėsos patiekalai

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose – tai klasikinis patiekalas, kuris sujungia sultingą vidų ir gardžią auksinę plutelę. Ilgai marinuojama pasukose vištiena tampa ypatingai minkšta, o prieskonių mišinys suteikia sodraus skonio.

Vištų šlaunelės marinuotos pasukose: receptas

Patiekiama su šviežiomis kopūstų salotomis, ši vištiena puikiai tinka tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimui.

Ingredientai:

  • 10 vištienos šlaunelių arba blauzdelių (arba abiejų)
  • 500 ml pasukų
  • 100 g miltų
  • 50 g kukurūzų krakmolo
  • 2 arb. š. džiovintos maltos raudonėlio
  • 2 arb. š. čili miltelių
  • 2 arb. š. džiovinto malto šalavijo
  • 2 arb. š. džiovinto baziliko
  • 2 arb. š. džiovinto mairūno
  • 2 arb. š. maltų baltųjų pipirų
  • 4 arb. š. druskos
  • 2 valg. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 2 valg. š. rūkytos paprikos miltelių
  • 2 arb. š. svogūnų druskos
  • 2 arb. š. česnakų miltelių
  • Aliejaus, kepimui keptuvėje

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Vištieną sudėti į indą, užpilti pasukomis ir padėti į šaldytuvą 12 valandų.
2. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
3. Didelėje lėkštėje sumaišyti miltus su džiovintais prieskoniais ir žolelėmis. Išimti vištieną iš pasukų ir kiek įmanoma nuvarvinti. Apvolioti mėsos gabalėlius sausoje masėje, kol visiškai pasidengs.
4. Didelėje keptuvėje ant vidutinės-žemos kaitros įkaitinti šlakelį aliejaus. Kepti po 2-3 vištienos dalis vienu metu (neperkrauti keptuvės), kol jie iš visų pusių taps auksinės rudos spalvos ir iškeps. Iškepusią mėsą nusausinti ant popierinio rankšluosčio ir perkelti į kepimo skardą.
5. Sudėti vištieną į orkaitę ir kepti kol plutelė taps traški (iki 15 min).
6. Patiekti su kopūstų salotomis ar kitais mėgstamais garnyrais.

Taip pat skaitykite

Moliūgų tarta su svogūnais - kai nesinori mėsos
Moliūgų tarta su svogūnais – kai nesinori mėsos
2025-06-05
7 paprikos panaudojimo būdai.
7 Paprikos panaudojimo būdai. Paprastumas nustebins
2025-08-12
Medaus tortas su karamele receptas
Kitoks medaus tortas, kuriuo liks sužavėti visi!
2025-06-14
Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai
Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai
2025-06-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


ŽYMOS:marinuota vištienaOrkaitėje kepta vištienavištienavištienos patiekalaiVištų šlaunelės marinuotos pasukose

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kada plaučiai pradeda valytis nustojus rūkyti? Mažai žmonių tai žino
Sveikata ir grožis

Kada plaučiai pradeda valytis nustojus rūkyti? Mažai žmonių tai žino

Taro kortos įspėja pasisaugoti vieną zodiako ženklą
Horoskopai

Likimo vėjai antradieniui: Taro kortos įspėja pasisaugoti vieną zodiako ženklą

Moteris atlikus DNR testą atsitiktinai sužinojo šokiruojančią tiesą
Gyvenimas

Moteris atlikus DNR testą atsitiktinai sužinojo šokiruojančią tiesą

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu
Desertai

Šokoladiniai triufeliai su marcipanu

Norite, kad jūsų namų nesimatytų Google Street View? Štai, ką reikia daryti
IT naujienos

Norite, kad jūsų namų nesimatytų Google Street View? Štai ką reikia padaryti

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?