Svarstote, ką daryti su agurkais, kurių šiais metais užaugo kaip niekad daug?
Išbandykite šį amerikietišką marinuotų agurkų receptą: tokiu būdu marinuoti agurkai puikiai dera kaip garnyras prie įvairių patiekalų.
Ingredientai:
- 2,5 kg agurkų
- 6 svogūnų
- 3 valg. š. druskos
- 60 ml acto
- 40 g granuliuoto cukraus
- 1 valg. š. krapų
- 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. čili pipirų
- 1 arb. š. kario
Kaip gaminti?
- Agurkus supjaustykite plonais griežinėliais.
- Nulupkite ir susmulkinkite svogūną.
- Sudėkite agurkus ir svogūnus į didelį puodą. Įberkite druskos, gerai išmaišykite rankomis. Leiskite 2 valandas pastovėti.
- Į puodą įpilkite acto ir įberkite cukraus. Suberkite smulkiai pjaustytus krapus. Įdėkite juodųjų pipirų, čili, kario. Sumaišykite ir užvirinkite.
- Nuspauskite agurkų vandens perteklių.
- Sudėkite agurkus į stiklainius ir užpilkite marinatu. Sandariai uždarykite dangtelius. Stiklainius pašaukite į orkaitę. Sterilizuokite 20 minučių 70° C temperatūroje.
- Agurkus laikykite sausoje ir tamsioje vietoje.
Skanaus!