ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Dažniausios klaidos, kurios daromos kepant kiaušinienę
Naudinga

Dažniausios klaidos, kurios daromos kepant kiaušinienę

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Dažniausios klaidos, kurios daromos kepant kiaušinienę
Dažniausios klaidos, kurios daromos kepant kiaušinienę

Ar gali būti kas lengviau nei tiesiog iškepti kiaušinį? Atrodytų, kad net vaikas gali susidoroti su šia užduotimi. Tačiau pasirodo, kad net paprasta kiaušinienė gali būti ruošiama netinkamai. Šiame straipsnyje aptarsime dažniausias klaidas ir pasidalinsime patarimais, kurie padės jūsų kiaušinienei tapti skania, sultinga ir maistinga. Kiaušinienės kepimas gali būti tikras kulinarinis malonumas, jei žinosite keletą paslapčių.

Pasūdykite riebalus, o ne kiaušinius

Dažniausia klaida ruošiant kiaušinienę – druskos barstymas tiesiai ant kiaušinių. Profesionalai pataria druską dėti į aliejų ar sviestą, ant kurio kepami kiaušiniai. Tokiu būdu druska pasiskirsto tolygiai ir kiaušinienė įgauna puikų skonį. Paslaptis labai paprasta, bet efektyvi – tai viena iš pagrindinių taisyklių, siekiant nepriekaištingos kiaušinienės.

Kepkite kiaušinius tik iš vienos pusės

Kita dažna klaida – kiaušinių vartymas kepant. Profesionalūs virėjai žino, kad kiaušinienė kepama tik iš vienos pusės. Kita pusė iškeps natūraliai, o patiekalas išliks švelnus ir sultingas. Jei mėgstate kiaušinius apversti, galite šią taisyklę ignoruoti, tačiau verta išbandyti – skirtumas tikrai juntamas.

Kiaušiniai – maistinių medžiagų šaltinis

Kiaušiniai yra puikus baltymų, vitaminų (B12, D) ir mineralų (selenas, cinkas) šaltinis. Jie suteikia sotumo jausmą, palaiko raumenų masę ir gerina nervų bei smegenų funkcijas dėl lecitino. Štai kodėl tinkamai atliktas kiaušinienės kepimas yra ne tik skanus, bet ir sveikas sprendimas pusryčiams ar lengvai vakarienei.

Taip pat skaitykite

Kodėl į sultinį vertėtų įmesti ledo kubelį?
Kodėl į sultinį vertėtų įmesti ledo kubelį?
2025-11-11
Aštrūs makaronai su tunu
Aštrūs makaronai su tunu
2025-10-07
Salotų lapų pesto
Salotų lapų pesto – netikėtas pagardas įvairiems patiekalams
2025-07-31
Kodėl nereikėtų pilti alyvuogių aliejaus verdant makaronus
Kodėl nereikėtų pilti alyvuogių aliejaus verdant makaronus ir ką daryti vietoj jo
2025-09-17

Papildomi ingredientai kiaušinienei

Norint, kad kiaušinienė būtų dar skanesnė ir maistingesnė, į ją galima įdėti minkšto sūrio, šviežių daržovių, žolelių ar net lašišos. Šie ingredientai suteiks patiekalui rafinuotumo, pagerins skonį ir padidins maistinę vertę. Toks variantas puikiai tinka šeimos pusryčiams arba svečiams paruošti lengvą užkandį.

Paprastos paslaptys sėkmingam kiaušinienės kepimui

Svarbiausia – nepersistengti, laikytis pagrindinių taisyklių ir eksperimentuoti su priedais. Kiaušinienės kepimas nėra sudėtingas, tačiau turi savų subtilybių, kurias žinodami paversite kasdienį patiekalą tikru kulinariniu šedevru. Svarbiausia – mėgautis procesu ir gauti malonumą iš rezultatų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušiniaikiaušinienė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naminis avižų pienas
Naudinga

Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo

Cukinijų apkepas
Receptai

Cukinijų apkepas

Kaip išmokti suvaldyti pyktį: praktiniai patarimai emocijų valdymui
Gyvenimas

Kaip išmokti suvaldyti pyktį: praktiniai patarimai emocijų valdymui

Tik pusė puodelio ir jūsų pinigų medis augs kaip pašėlęs!
Sodas ir daržas

Tik pusė puodelio ir jūsų pinigų medis augs kaip pašėlęs!

Nustebsite sužinoję, kodėl katės mėgsta savo šeimininkams miegoti ant nugaros
Įdomu

Nustebsite sužinoję, kodėl katės mėgsta savo šeimininkams miegoti ant nugaros

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?