ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Greitai paruošiami vištienos kepsneliai: tikrai verta išbandyti šį receptą!
Mėsos patiekalai

Greitai paruošiami vištienos kepsneliai: tikrai verta išbandyti šį receptą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Greitai paruošiami vištienos kepsneliai
Greitai paruošiami vištienos kepsneliai

Vištienos krūtinėlė – puikus pasirinkimas lengvai vakarienei, tačiau dažnai iškepus ji gali būti pernelyg sausa. Šiandien dalijamės patikimu būdu, kaip paruošti tobulą vištienos krūtinėlę, kuri bus sultinga, aromatinga ir itin skani.

Vištienos kepsneliai: receptas

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 2 kiaušinių
  • 30 g druskos
  • 10 g maltų juodųjų pipirų
  • 15 g rūkytos paprikos miltelių
  • 1 valg. š. sojos padažo
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 120 g bet kokio kieto sūrio
  • 2 valg. š. džiūvėsėlių

Marinavimas ir paruošimas

  1. Nuplaukite vištienos krūtinėles ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Įdėkite mėsą į gilų dubenį.
  3. Įberkite druskos, pipirų ir paprikos miltelių.
  4. Supilkite sojų padažą ir alyvuogių aliejų.
  5. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.

Paruošimas sūrio ir džiūvėsėlių mišiniu

Taip pat skaitykite

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
2025-06-04
Kepimo soda virtuvėje: naudingi patarimai ir triukai
Kepimo soda virtuvėje: naudingi patarimai ir triukai
2025-10-06
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
2025-08-07
Šokoladinis braunis su riešutų sviestu
Šokoladinis braunis su riešutų sviestu
2025-07-07
  1. Atskirame dubenyje sutarkuokite sūrį.
  2. Sumaišykite sūrį su džiūvėsėliais.
  3. Įberkite šiek tiek paprikos miltelių ir gerai išmaišykite.

Vištienos panirimas į kiaušinių plakinį

  1. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite šakute.
  2. Kiekvieną vištienos juostelę paeiliui įdėkite į kiaušinio plakinį.
  3. Apvoliokite sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje.

Kepimas orkaitėje

  1. Išklokite skardą kepimo popieriumi.
  2. Ant jos vieną prie kitos sudėkite paruoštas vištienos juosteles.
  3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, kol iškeps ir įgaus gražią auksinę spalvą.

Patiekimas ir patarimai

  • Patiekite su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, daržovių salotomis, ryžiais ar bulvių koše.
  • Vištienos juosteles galima patiekti ir kaip užkandį su įvairiais padažais, pvz., jogurto ar garstyčių.
  • Jei norite papildomos traškumo, prieš kepdami galite vištieną trumpai apkepti keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  • Marinuokite vištieną bent 30 minučių, kad prieskoniai geriau įsigertų į mėsą ir suteiktų dar daugiau skonio.

Šis receptas užtikrina, kad vištienos krūtinėlė bus ne tik sultinga, bet ir aromatinga, todėl taps mėgstamiausia šeimos vakariene ar gardžiu užkandžiu svečiams.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:vištienaVištienos krūtinėlė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokias daržoves ir vaisius galima skinti neprinokusius?
Sodas ir daržas

Kokias daržoves ir vaisius galima skinti neprinokusius?

Kada palanku kirpti plaukus 2025-aisiais
Gyvenimas

Kada palanku kirpti plaukus 2025-aisiais?

Kodėl verta išbandyti matcha arbatą vietoj kavos
Sveikata ir grožis

Kodėl verta išbandyti matcha arbatą vietoj kavos: 30 dienų eksperimentas

Naujas būdas spręsti santykių konfliktus: mokslininkai atskleidė netikėtą metodą
Gyvenimas

Naujas būdas spręsti santykių konfliktus: mokslininkai atskleidė netikėtą metodą

Paaiškėjo, kad česnaką laikiau netinkamai: kaimynas man papasakojo, kaip jį išlaikyti šviežią net iki 2 metų!
Gyvenimas

Paaiškėjo, kad česnaką laikiau netinkamai: kaimynas man papasakojo, kaip jį išlaikyti šviežią net iki 2 metų!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?