ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
Receptai

Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama
Užtepėlė sumuštiniams: soti, skani ir lengvai pagaminama

Pakanka nedidelio daržovių kiekio, kad skaniais sumuštiniais galėtų užkąsti visa šeima ir netikėti svečiai. Cukinijos čia bus pagrindinis ingredientas, o sūris suteiks pikantiškumo. Ši užtepėlė jus sužavės, tad gaminsite ją dažnai. Su ingredientais galite ir eksperimentuoti!

Ingredientai:

  • cukinijos – 2 vnt.
  • morkos – 1 vnt.
  • svogūnas – 1 vnt.
  • žalumynai – pagal skonį
  • sūris – 2 pakeliai
  • druska, pipirai – pagal skonį
  • saulėgrąžų aliejus – kepimui.

Kaip gaminti?

  1. Svogūną ir cukiniją supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite.
  2. Svogūnus sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi, kepkite iki skaidrumo, o tada į ją sudėkite morkas. Gerai išmaišykite, įpilkite šiek tiek aliejaus, jei reikia, įberkite druskos, pipirų ir troškinkite, kol suminkštės.
  3. Galiausiai sudėkite cukinijas į kepamas daržoves ir gerai sumaišykite. Daržoves dar 2-3 minutes palaikykite atviroje keptuvėje, o po to 10-12 minučių kepkite po dangčiu, nepamiršdami kartas nuo karto pamaišyti. Pabaigoje įberkite druskos, pipirų ir pakepinkite porą minučių be dangčio, visą laiką maišydami, kad išgaruotų kuo daugiau drėgmės. Tada nukelkite daržoves nuo ugnies ir palikite atvėsti.
  4. Smulkiai supjaustykite žalumynus, supjaustykite sūrį kubeliais.
  5. Atvėsusias daržoves sudėkite į maišytuvą, jei reikia, nupilkite iš jų atsiradusias sultis. Sudėkite sūrį ir žalumynus ir maišykite iki vientisos masės 3-4 minutes. Tada belieka mėgautis skania užtepėle.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne
Ilgai troškinta jautiena raudonajame vyne
2025-08-22
Itališkas vištienos apkepas
Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui
2025-07-09
Braškiniai ledai
Braškiniai ledai – nereikia ledų aparato
2025-07-07
Naminiai varškės sūreliai su aguonomis
Naminiai varškės sūreliai su aguonomis – skaniau nei iš parduotuvės
2025-06-24

ŽYMOS:pusryčiaiReceptai su cukinijaReceptai su daržovėmisReceptai su sūriusumuštiniaiUžtepėlė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Žalias ar violetinis bazilikas – kuris naudingesnis sveikatai?
Sveikata ir grožis

Žalias ar violetinis bazilikas – kuris naudingesnis sveikatai?

Pupelių salotos su tobulu padažu
Receptai

Pupelių salotos su tobulu padažu

Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis ir feta
Receptai

Burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis ir feta – klasikinis receptas

Mėlynių ir citrinų bandelės
Desertai

Mėlynių ir citrinų bandelės su kreminiu sūriu: tobulas desertas jūsų stalui

Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile
Desertai

Kokosiniai sausainiai su tamsiu šokoladu ir vanile

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?