ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Citrininiai sausainiai su kardamonu
Desertai

Citrininiai sausainiai su kardamonu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-16
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Citrininiai sausainiai su kardamonu – tai kvapnūs, lengvai saldūs sausainiai su subtilia citrinos gaiva ir egzotišku kardamono aromatu.

Citrininiai sausainiai su kardamonu
Citrininiai sausainiai su kardamonu

Citrininiai sausainiai su kardamonu: receptas

Jie purūs, traškūs ir elegantiškai atrodo, todėl puikiai tinka tiek kasdieniam pasimėgavimui prie arbatos ar kavos, tiek šventiniam stalui.

Ingredientai:

  • 225 g sviesto (minkšto)
  • 150 g cukraus
  • 1 citrinos žievelė
  • 250 g miltų
  • 100 g maltų migdolų
  • 3 arb.š. malto kardamono

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Iškloti 2 dideles skardas kepimo popieriumi.
2. Elektriniu rankiniu plaktuvu išplakti sviestą, cukrų ir citrinos žievelę dideliame dubenyje. Plakti kol masė taps šviesi ir puri.
3. Įmaišyti miltus, maltus migdolus ir kardamoną. Maišyti kol tešla taps vientisa ir standi.
4. Suformuoti 24 rutuliukus ir sudėti po 12 ant kiekvienos kepimo skardos – palikti tarp jų tarpus.
5. Kiekvieną sausainį paspausti stiklinės dugnu, kad šiek tiek suplokštėtų.
6. Kepti vieną skardą vienu metu 12-14 minučių, kol sausainiai taps švelniai auksinės spalvos.
7. Leisti kelias minutes atvėsti skardoje, tuomet perkelti ant grotelių. Atvėsę sausainiai taps traškūs. Laikyti sandariame inde ir suvartoti per 7 dienas.

Taip pat skaitykite

Tortas per 5 minutes! Nuotraukos šaltinis Leckere minute youtube kanalas
Tortas per 5 minutes! Šį desertą norėsite gaminti kiekvieną dieną – puikus skanėstas be jokio kepimo!
2025-09-09
Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais
Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai
2025-06-13
Mėlynių pyragas
Jei namuose turite mėlynių, būtinai išbandykite šį receptą
2025-09-10
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
2025-09-06

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Citrininiai desertaiCitrininiai sausainiaiCitrininiai sausainiai su kardamonudesertaiDesertai su kardamonusausainiai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ko negalima valgyti, kai yra aukštas cholesterolio lygis?
Sveikata ir grožis

Ko visiškai negalima valgyti, kai yra aukštas cholesterolio lygis: 9 blogiausi maisto produktai

Android 16 startas – ir pirmieji nesklandumai
Technologijos

Android 16 startas – ir pirmieji nesklandumai

Klaida, kurią darote prižiūrėdami kambarinius augalus
Gyvenimas

Sodininkystės ekspertai įspėja apie didelę klaidą, kurią darote prižiūrėdami kambarinius augalus

Profesinis aromatų žemėlapis: kokius namų kvapus renkasi skirtingų profesijų atstovai
Namai ir patarimai

Profesinis aromatų žemėlapis: kokius namų kvapus renkasi skirtingų profesijų atstovai

Kaip paruošti jazminų arbatą, kad būtų didžiausia nauda ir skonis?
Gyvenimas

Kaip paruošti jazminų arbatą, kad būtų didžiausia nauda ir skonis?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?