ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Konservuoti pomidorai su morkų lapais. Vienos skaniausių žiemos atsargų
Receptai

Konservuoti pomidorai su morkų lapais. Vienos skaniausių žiemos atsargų

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-16
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Konservuoti pomidorai su morkų lapais.
Konservuoti pomidorai su morkų lapais.

Marinuoti pomidorai – tai vienas tų receptų, kuris ne tik paprastas, bet ir suteikia tikrą malonumą valgant. Šiandien siūlome greitą, efektyvų variantą, kurį galite pasigaminti vos per kelias valandas ir džiaugtis skaniu, aromatingu užkandžiu žiemai. Morkų lapai čia atlieka ne tik dekoratyvinę funkciją – jie suteikia subtilų, šiek tiek pikantišką skonį, todėl jūsų pomidorai bus išskirtiniai.

Ingredientai

  • Pomidorai
  • 5 l vandens
  • 20 šaukštų cukraus
  • 5 šaukštų druskos
  • 350 ml acto
  • Morkų lapų
  • Pipirų žirnelių

Svarbu naudoti kokybiškus, stangrius pomidorus, nes minkšti gali greičiau sugadinti galutinį produktą. Morkų lapai, jei įmanoma, rinkitės šviežius ir sveikus, be pažeidimų. Pipirų žirneliai suteikia subtilų aromatą ir lengvą aštrumą, kuris puikiai dera su acto rūgštumu.

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Grybų kava. Kodėl verta išbandyti?
Egzotiška grybų kava. Kodėl verta išbandyti?
2025-08-22
Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais
Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais – vasariškas ir sveikas desertas
2025-07-24
100 metų senumo patarimas, kaip paruošti tobulą aguonų vyniotinį!
100 metų senumo patarimas, kaip paruošti tobulą aguonų vyniotinį!
2025-12-01
Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis
Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis
2025-07-21
  1. Pasiruoškite vieno litro stiklainius. Sterilizuokite juos verdančiu vandeniu arba mikrobangų krosnelėje su trupučiu švaraus vandens. Tą patį padarykite su dangteliais. Sterilizacija – svarbi sąlyga, kad marinuoti pomidorai nesugestų.
  2. Į kiekvieną stiklainį įdėkite po 3 morkų lapus ir įberkite kelis pipirų žirnelius.
  3. Užpildykite stiklainius pomidorais, įsitikinkite, kad jie pakankamai kieti.
  4. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti kelias minutes.
  5. Paruoškite sūrymą: į didelį puodą supilkite 5 litrus vandens, įpilkite druskos, cukraus ir acto. Užvirkite ir dar karštą sūrymą supilkite į stiklainius su pomidorais.
  6. Užsukite stiklainius, apverskite juos ir uždenkite šilta antklode. Palikite 12–16 valandų, kol visiškai atvės.
  7. Perkelkite į vėsų sandėliuką ar spintelę – pomidorai paruošti ilgam laikymui.

Papildoma naudinga informacija

  • Skonis ir aromatas: morkų lapai ne tik suteikia estetišką išvaizdą, bet ir subtiliai pakeičia pomidorų aromatą, paversdami juos ypatingu užkandžiu šventėms ar kasdienai.
  • Dovana: toks stiklainis gali tapti neįprasta dovana draugams ar giminaičiams. Pasirinkite gražų stiklainių apipavidalinimą ir pridėkite ranka rašytą etiketę su data bei sudėtimi.
  • Sudėtingumo lygis: receptas puikiai tinka pradedantiesiems, nes nereikalauja orkaitės ir ilgalaikio virimo.
  • Laikymas: marinuoti pomidorai tinkami 6–12 mėnesių laikyti šaltai ir tamsiai, tačiau patartina suvartoti per pirmuosius kelis mėnesius, kad skonis išliktų intensyviausias.
  • Maistinė vertė: pomidorai yra puikus vitaminų šaltinis, o minimalus apdorojimas leidžia išsaugoti daugumą maistinių medžiagų.

Šis receptas puikiai dera prie mėsos patiekalų, grilio daržovių ar tiesiog kaip sveikas užkandis prie arbatos. Be to, jį galima lengvai pritaikyti – keiskite prieskonius pagal skonį, įdėkite česnako skiltelių ar krapų, kad sukurtumėte savo individualų variantą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:KonservavimasKonservuotų pomidorų receptaipomidorai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Stipri magnetinė audra smogs gegužės 29-ąją: štai ką turite žinoti
Gyvenimas

Stipri magnetinė audra smogs gegužės 29-ąją: štai ką turite žinoti ir kaip pasiruošti nepakartojamam reginiui danguje

Paradoksas: Šiaurės korėjos žmonės Rusijoje laikomi vergais
Lietuva ir pasaulis

Paradoksas: Šiaurės korėjos žmonės Rusijoje laikomi vergais

Pamirškite chemiją: kaip vos per 10 minučių atsikratyti skruzdėlių virtuvėje
Gyvenimas

Pamirškite chemiją: kaip vos per 10 minučių atsikratyti skruzdėlių virtuvėje

Sveikatos reformos kaina: ar panaikinus priemokas eilių tik padaugės?
Lietuva ir pasaulis

Sveikatos reformos kaina: ar panaikinus priemokas eilių tik padaugės?

Šviežias česnakas tiesiai iš vazonėlio: sužinokite, kaip užauginti šį augalą namuose ir visada turėkite jo po ranka!
Sodas ir daržas

Šviežias česnakas tiesiai iš vazonėlio: sužinokite, kaip užauginti šį augalą namuose ir visada turėkite jo po ranka!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?