Ryžiai su pupelėmis – tai sotus ir kvapnus patiekalas, kuriame susilieja egzotiški prieskoniai, pupelių maistingumas, kreminis kokosų pieno švelnumas ir daržovių gaiva.

Ryžiai su pupelėmis: receptas
Tai šildantis, sotus ir jaukiai egzotiškas patiekalas. Puikus pasirinkimas kai norisi sočiai, bet be mėsos.
Ingredientai:
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- 1 svogūnas
- 3 laiškiniai svogūnai
- 4 česnako skiltelės
- Nedidelis gabalėlis šviežio imbiero
- ½ aitriosios paprikos
- 2 valg. š. maltos ciberžolės
- 1 morka
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 200 g kokosų pieno
- 400 g konservuotų juodųjų pupelių
- 400 g konservuotų raudonųjų pupelių
- 1½ arb. š. jūros druskos dribsnių
- 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 500 g ryžių
- 5 šviežios čiobrelio šakelės
- 1 valg. š. sviesto
- Šviežių petražolių (papuošimui)
- Šlakelis citrinos sulčių (patiekimui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant silpnos ugnies. Sudėti smulkintus svogūną, laiškinius svogūnus, tarkuotą česnaką ir imbierą, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką ir ciberžolę. Kepti 3 min, kol svogūnai ir česnakai suminkštės.
2. Sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą morką, supilti pomidorus, kokosų pieną, suberti nuplautas juodąsias ir raudonąsias pupeles, druską bei pipirus ir užvirti.
3. Suberti ryžius, išmaišyti ir, jei reikia, įpilti daugiau vandens, kad skysčio lygis vos dengtų ryžius. Įdėti čiobrelių ir sviesto, dar kartą užvirti. Sumažinti kaitrą iki silpnos, uždengti dangčiu ir troškinti 25 min, kol vanduo visiškai susigers ir ryžiai išvirs.
4. Patiekti pagardinus petražolėmis, užlašinti citrinos sulčių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.