ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Ryžiai su pupelėmis – Karibų skonis namuose
Receptai

Ryžiai su pupelėmis – Karibų skonis namuose

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ryžiai su pupelėmis – tai sotus ir kvapnus patiekalas, kuriame susilieja egzotiški prieskoniai, pupelių maistingumas, kreminis kokosų pieno švelnumas ir daržovių gaiva.

Ryžiai su pupelėmis
Ryžiai su pupelėmis

Ryžiai su pupelėmis: receptas

Tai šildantis, sotus ir jaukiai egzotiškas patiekalas. Puikus pasirinkimas kai norisi sočiai, bet be mėsos.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. augalinio aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 3 laiškiniai svogūnai
  • 4 česnako skiltelės
  • Nedidelis gabalėlis šviežio imbiero
  • ½ aitriosios paprikos
  • 2 valg. š. maltos ciberžolės
  • 1 morka
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 200 g kokosų pieno
  • 400 g konservuotų juodųjų pupelių
  • 400 g konservuotų raudonųjų pupelių
  • 1½ arb. š. jūros druskos dribsnių
  • 1 arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 500 g ryžių
  • 5 šviežios čiobrelio šakelės
  • 1 valg. š. sviesto
  • Šviežių petražolių (papuošimui)
  • Šlakelis citrinos sulčių (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje ant silpnos ugnies. Sudėti smulkintus svogūną, laiškinius svogūnus, tarkuotą česnaką ir imbierą, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką ir ciberžolę. Kepti 3 min, kol svogūnai ir česnakai suminkštės.
2. Sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą morką, supilti pomidorus, kokosų pieną, suberti nuplautas juodąsias ir raudonąsias pupeles, druską bei pipirus ir užvirti.
3. Suberti ryžius, išmaišyti ir, jei reikia, įpilti daugiau vandens, kad skysčio lygis vos dengtų ryžius. Įdėti čiobrelių ir sviesto, dar kartą užvirti. Sumažinti kaitrą iki silpnos, uždengti dangčiu ir troškinti 25 min, kol vanduo visiškai susigers ir ryžiai išvirs.
4. Patiekti pagardinus petražolėmis, užlašinti citrinos sulčių.

Taip pat skaitykite

Aromatingas panyro karis
Aromatingas panyro karis
2025-08-28
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
2025-06-23
Dažna klaida, kurią darome kepdami keptuvėje: dėl to patiekalai prisvyla
Dažna klaida, kurią darome kepdami keptuvėje: dėl to patiekalai prisvyla
2025-06-04
Greitas tinginių Napoleonas
Greitas tinginių Napoleonas – jokio ilgo gaminimo
2025-07-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Be mėsosPupelėsPupelių patiekalairyžiairyžių patiekalaiVegetariška

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu
Receptai

Žiedinių kopūstų sriuba su sūriu

Kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis
Mėsos patiekalai

Sultingi kiaulienos šonkauliai su pomidorų padažu ir džiovintomis slyvomis

Kas atsitiks, jei kavą iškeisite į arbatą? Moksliniais faktais pagrįsti pokyčiai
Sveikata ir grožis

Kas atsitiks, jei kavą iškeisite į arbatą? Moksliniais faktais pagrįsti pokyčiai

Sėklų duona, nauda organizmui ir kaip pasigaminti?
Naudinga

Sėklų duona: skanus ir sveikas pasirinkimas

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas
Apkepai

Rūkytos menkės ir žiedinių kopūstų apkepas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?