ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Morkų kepsneliai su kukurūzais
Receptai

Morkų kepsneliai su kukurūzais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Morkų kepsneliai su kukurūzais
Morkų kepsneliai su kukurūzais

Morkų kepsneliai su kukurūzais – šie paplotėliai pasižymi daržovių lengvumu, maloniu traškumu ir subtiliu prieskonių aromatu. Juos papildo gaivus jogurtinis padažas su žolelėmis, suteikiantis šviežumo ir balansą.

Morkų kepsneliai su kukurūzais: receptas

Tai patiekalas, tinkantis tiek užkandžiui, tiek lengvam pagrindiniam valgymui.

Ingredientai:

  • 2 morkos
  • 198 g konservuotų kukurūzų
  • 80 g avinžirnių miltų
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 20 g šviežio imbiero šaknies
  • 1 raudonoji čili paprika,
  • 1 valg. š. moliūgų sėklų
  • 1 arb. š. garam masalos (nebūtina)
  • 3 valg. š. kokosų aliejaus

Patiekimui:

  • 120 g kokosų jogurto (arba pasirinkto natūralaus jogurto)
  • 1 valg. š. šviežių mėtos lapelių
  • Citrinos skiltelės
  • Jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Drėgnas morkų pyragas su bananais
Drėgnas morkų pyragas su bananais
2025-06-22
Marinuoti pomidorai su neįprastu ingredientu: mano anytos receptas
Marinuoti pomidorai su neįprastu ingredientu: mano anytos receptas
2025-09-02
Įdarytos vištienos šlaunelės
Įdarytos vištienos šlaunelės – neeilinei vakarienei
2025-08-07
Kaip atpažinti sugedusį avokadą. Požymiai.
Kaip atpažinti sugedusį avokadą parduotuvėje: ženklai, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį
2025-07-05
Gaminimo eiga:

1. Sudėti stambiai tarkuotas morkas į dubenį ir įmaišyti kukurūzus, avinžirnių miltus, smulkintus laiškinius svogūnus, tarkuotą imbierą, smulkiai pjaustytą čili, suberti sėklas, garam masalą (jei naudojama), gausų žiupsnį druskos ir daug pipirų. Gerai išmaišyti ir palikti pastovėti 5 min.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus kokosų aliejaus ant vidutinės kaitros. Paimti po saują morkų masės ir suformuoti tvirtus paplotėlius.
3. Kepti paplotėlius aliejuje ant vidutinės kaitros po 3 min iš kiekvienos pusės, kol taps auksiniai ir traškūs. Kepant paspausti mentele, kad būtų plokštesni. Nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
4. Patiekimui sumaišyti kokosų jogurtą su smulkintais mėtos lapeliais, pagardinti ir gerai išmaišyti. Sudėti į nedidelį dubenėlį. Patiekti paplotėlius šiltus arba šaltus su citrinos skiltelėmis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Daržovių kepsneliaiMorkų kepsneliaiMorkų kepsneliai su kukurūzaisMorkų patiekalaivegetariški patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl rudenį verta persodinti bijūnus į naują vietą?
Sodas ir daržas

Kodėl rudenį verta persodinti bijūnus į naują vietą?

Ši kaukė naikina juoduosius taškelius! Pigus ir efektyvus būdas
Sveikata ir grožis

Ši kaukė naikina juoduosius taškelius! Pigus ir efektyvus būdas

Maistingiausi produktai: raktas į jūsų sveikatą ir energiją
Sveikata ir grožis

Maistingiausi produktai: raktas į jūsų sveikatą ir energiją

Kaip išmokyti vaiką važiuoti dviračiu? Specialistų patikrinti metodai
Gyvenimas

Šie metodai, pasak specialistų, padės vaikus greičiau išmokyti važiuoti dviračiu

Kada palanku kirpti plaukus 2025-aisiais
Gyvenimas

Kada palanku kirpti plaukus 2025-aisiais?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?