ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Morkų kepsneliai su kukurūzais
Receptai

Morkų kepsneliai su kukurūzais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Morkų kepsneliai su kukurūzais
Morkų kepsneliai su kukurūzais

Morkų kepsneliai su kukurūzais – šie paplotėliai pasižymi daržovių lengvumu, maloniu traškumu ir subtiliu prieskonių aromatu. Juos papildo gaivus jogurtinis padažas su žolelėmis, suteikiantis šviežumo ir balansą.

Morkų kepsneliai su kukurūzais: receptas

Tai patiekalas, tinkantis tiek užkandžiui, tiek lengvam pagrindiniam valgymui.

Ingredientai:

  • 2 morkos
  • 198 g konservuotų kukurūzų
  • 80 g avinžirnių miltų
  • 2 laiškiniai svogūnai
  • 20 g šviežio imbiero šaknies
  • 1 raudonoji čili paprika,
  • 1 valg. š. moliūgų sėklų
  • 1 arb. š. garam masalos (nebūtina)
  • 3 valg. š. kokosų aliejaus

Patiekimui:

  • 120 g kokosų jogurto (arba pasirinkto natūralaus jogurto)
  • 1 valg. š. šviežių mėtos lapelių
  • Citrinos skiltelės
  • Jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Tobulo biskvito receptas
Ar žinote, kodėl į biskvito tešlą reikia įpilti šilto vandens? Pasirodo, tai – labai svarbu!
2025-09-25
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
2025-09-04
Šokoladinis kokteilis su bananais
Šokoladinis kokteilis su bananais
2025-10-16
Geriausias patarimas, kaip laikyti pomidorus ištisus metus
Geriausias patarimas, kaip laikyti pomidorus ištisus metus: jie išlieka švieži, skanūs ir kvapnūs!
2025-09-03
Gaminimo eiga:

1. Sudėti stambiai tarkuotas morkas į dubenį ir įmaišyti kukurūzus, avinžirnių miltus, smulkintus laiškinius svogūnus, tarkuotą imbierą, smulkiai pjaustytą čili, suberti sėklas, garam masalą (jei naudojama), gausų žiupsnį druskos ir daug pipirų. Gerai išmaišyti ir palikti pastovėti 5 min.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinti 2 šaukštus kokosų aliejaus ant vidutinės kaitros. Paimti po saują morkų masės ir suformuoti tvirtus paplotėlius.
3. Kepti paplotėlius aliejuje ant vidutinės kaitros po 3 min iš kiekvienos pusės, kol taps auksiniai ir traškūs. Kepant paspausti mentele, kad būtų plokštesni. Nusausinti ant popierinio rankšluosčio.
4. Patiekimui sumaišyti kokosų jogurtą su smulkintais mėtos lapeliais, pagardinti ir gerai išmaišyti. Sudėti į nedidelį dubenėlį. Patiekti paplotėlius šiltus arba šaltus su citrinos skiltelėmis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Daržovių kepsneliaiMorkų kepsneliaiMorkų kepsneliai su kukurūzaisMorkų patiekalaivegetariški patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl reikėtų palaukti prieš valant dantis po valgio: svarbūs patarimai
Sveikata ir grožis

Kodėl reikėtų palaukti prieš valant dantis po valgio: svarbūs patarimai

Žiedinių kopūstų blyneliai
Receptai

Žiedinių kopūstų blyneliai

Kada vaikas gali keliauti automobiline paaukštinta kėdute?
Automobiliai

Kada vaikas gali keliauti automobiline paaukštinta kėdute?

Pasirinkite žaibą. Asmenybės testas pasakys kaip susidorojate su klaidomis ir nesėkmėmis
Gyvenimas

Asmenybės testas: Išsirinkite žaibą ir sužinokite, kaip jūs susidorojate su nesėkmėmis ir klaidomis.

Kung fu meistras pasakoja apie 5 psichines būsenas, kurios nuodija mūsų gyvenimus
Sveikata ir grožis

Kung fu meistras pasakoja apie 5 psichines būsenas, kurios nuodija mūsų gyvenimus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?