Šarlotės tortas su vyniotiniu – subtilios aviečių ir švelnaus kremo kombinacijos šventė, kurią papildo švelniai saldus biskvitas ir spalvinga želė.

Šarlotės tortas su vyniotiniu: receptas
Elegantiškai pateiktas, jis ne tik džiugina akį, bet ir palieka nepamirštamą skonio įspūdį.
Ingredientai:
Šarlotės tortui:
- 1 pakelis aviečių želė
- 400 g aviečių
- 25 g cukraus pudros
- 150 ml pieno
- 100 g cukraus
- 3 kiaušinių tryniai
- 20 g želatinos (išmirkytos šaltame vandenyje 5 minutes)
- 300 ml grietinėlės
Vyniotiniui: - 8 kiaušiniai
- 150 g cukraus
- 1½ arb. šaukšt. vanilės
- 150 g kvietinių miltų
- 150 g aviečių džemo
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Šarlotės tortui paruošti aviečių želę pagal pakuotės instrukcijas ir palikti sustingti mažame apvaliajame dubenyje šaldytuve 1 val.
2. Avietes ir cukraus pudrą sutrinti iki tyrės, tada per smulkų sietelį perkošti į dubenį, sėklas išmesti.
3. Pieną ir pusę cukraus pakaitinti puode iki vos užvirimo. Tuo tarpu kitame dubenyje plakti likusį cukrų ir visus kiaušinių trynius, kol masė taps šviesi ir tiršta.
4. Šiltą pieną nuolat plakant supilti į kiaušinių trynių mišinį ir gerai sumaišyti.
5. Supiltą masę grąžinti į puodą ir kaitinti, nuolat plakant, kol kremas pakankamai sutirštės, kad padengtų šaukšto nugarėlę, tačiau neužvirs. Įmaišyti išbrinkusią želatiną ir maišyti kol ji ištirps.
6. Karštą kremą sumaišyti su aviečių tyre iki vientisos masės. Palikti atvėsti, tada šaldyti šaldytuve bent 30 min.
7. Tuo tarpu vyniotiniui įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Iškloti du 25×38 cm dydžio formas popieriumi.
8. Plakti kiaušinius, cukrų ir vanilę, kol masė taps labai šviesi, puri ir tiršta. Atsargiai įmaišyti miltus, pakeliant ir maišant rankomis, kol visi miltai įsimaišys.
9. Mišinį paskirstyti į paruoštas formas ir išlyginti. Kepti 10-12 min, kol biskvitas taps elastingas ir šiek tiek tvirtas palietus.
10. Du didelius švarius rankšluosčius sudrėkinti, išspausti vandenį ir pabarstyti cukrumi. Išimti biskvitus iš formų ant rankšluosčių ir nuplėšti kepimo popierių.
11. Užtepti aviečių džemą ant biskvitų, paliekant 2 cm kraštą viename siaurame gale. Tvirtai suvynioti biskvitus nuo krašto su paliktu tarpu, naudojant rankšluostį pagalbai.
12. Didelį pudingo dubenį patepti aliejumi ir iškloti 3 plėvelės sluoksniais.
13. Vyniotinius supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir išdėlioti ant dubens dugno bei šonų, užtikrinant, kad nebūtų tarpų.
Įdėti sustingusią želę, jei reikia, sulaužyti gabalėliais.
14. Plakti grietinėlę iki minkštų putų, įmaišyti į atšaldytą aviečių kremą ir supilti ant želės. Šaldyti šaldytuve bent 4 val.
15. Patiekiant apversti dubenį ant lėkštės, nuimti plėvelę ir papuošti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.