ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas
Mėsos patiekalai

Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas
Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas

Cukrus ir malta mėsa – tai derinys, kuris gali sukelti nuostabą ir abejonę daugeliui namų šeimininkių. Daugelis galvoja, kad šie produktai yra visiškai nesuderinami, tačiau kulinarijos pasaulyje vis dažniau pasirodo eksperimentų, kurie atskleidžia, kad cukrus, tinkamai naudojamas, gali ne tik pagerinti skonį, bet ir suteikti patiekalui neįprastą švelnumą ir sultingumą.

Cukrus kotletuose: netikėtas prieskonis

Tradiciškai cukrus retai būna tarp produktų, naudojamų ruošti kotletus. Tačiau kai kurie kulinarai atrado, kad nedidelis granuliuoto cukraus kiekis gali pagerinti faršo skonį ir konsistenciją. Pasak ekspertų, cukrus suteikia mėsai švelnumo ir minkštumo, tuo pačiu neleidžiant patiekalui įgyti pernelyg saldaus poskonio. Svarbiausia – tinkamos proporcijos.

Dauguma kulinarų teigia, kad optimali proporcija būtų 1 valgomasis šaukštas cukraus kilogramui mėsos. Šios proporcijos laikymasis užtikrina, kad cukrus tiesiog pagerins patiekalo skonį, tačiau netaps ryškiu saldumu, kuris galėtų atsverti kitus prieskonius ir mėsos skonį.

Cukrus ir kotletų konsistencija: mitas ar tikrovė?

Nors kai kurie virtuvės specialistai teigia, kad cukrus daro mėsą sultingesnę ir minkštesnę, vis dėlto kiti yra įsitikinę, kad už šias savybes atsakingos pagrindinės mėsos savybės ir prieskoniai. Jie mano, kad cukrus tiesiog padeda pagerinti skonį ir subalansuoja faršo tekstūrą. Tačiau bet kokiu atveju, cukrus neturėtų būti laikomas ingredientu, kuris gali sugadinti patiekalą, jei jį naudosite saikingai ir laikysitės teisingų proporcijų.

Taip pat skaitykite

Sotus vištienos troškinys
Sotus vištienos troškinys
2025-08-25
Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
Sakartvelo vištienos patiekalas „Chkmeruli“ su kreminiu padažu
2025-07-08
Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas
Vištienos Cezario tortilijos su pikantišku padažu: paprastas ir gardus receptas
2025-08-06
Kaip sumažinti potraukį cukrui: veiksmingi patarimai
Kaip sumažinti potraukį cukrui: veiksmingi patarimai
2025-08-13

Kodėl verta išbandyti?

Eksperimentavimas su maistu – tai kelias į naujus atradimus, kurie gali papildyti jūsų kulinarinį repertuarą. Cukrus maltoje mėsoje, nors ir skamba neįprastai, gali suteikti patiekalams naujų atspalvių ir padaryti juos ypatingais. Taigi, jei norite pagaminti skanius kotletus, kurie bus minkšti ir sultingi, tačiau nenorite, kad jie įgautų saldų skonį, išbandykite šį derinį. Tinkama proporcija leis jums pasiekti norimą rezultatą be rizikos sugadinti patiekalo skonį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:cukruskotletai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Avokadai - kaip sunokinti?
Gyvenimas

Gudrybė dėl kurios greičiau sunoks avokadai

Pieniškos dešrelės ar tikrai žinote, ką perkate?
Įdomu

Pieniškos dešrelės – ar tikrai žinote, ką perkate?

Greitas smaližių užkandis su šokoladu ir bananais
Desertai

Greitas smaližių užkandis su šokoladu ir bananais

Kodėl aktyvinta anglis turi būti įdėta į augalų vazonus?
Sodas ir daržas

Kodėl aktyvinta anglis turi būti įdėta į augalų vazonus?

Kaip nustoti gyventi "kaip reikia" ir pradėti gyventi "kaip nori": ženklai, kad nesate savo kelyje
Gyvenimas

Kaip nustoti gyventi „kaip reikia” ir pradėti gyventi „kaip nori”: ženklai, kad nesate savo kelyje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?