ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotos » Kiniškos kopūstų salotos: skaniausios, kokias kada nors valgėte!
Salotos

Kiniškos kopūstų salotos: skaniausios, kokias kada nors valgėte!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Labai ilgai ieškojau recepto, kuris primintų kinų restoranuose patiekiamas salotas. Nuo tada, kai išbandžiau šį variantą, kopūstų salotos tapo nuolatiniu svečiu mano virtuvėje. Jos ne tik gaivios ir skanios, bet ir itin naudingos sveikatai. Jei norite lengvos vakarienės ar garnyro prie pagrindinio patiekalo, šis receptas tikrai patiks.

Kiniškos kopūstų salotos
Kiniškos kopūstų salotos

Kopūstų salotos ir jų nauda sveikatai

Baltieji gūžiniai kopūstai – pagrindinis šių salotų ingredientas – yra tikras vitaminų ir mineralų šaltinis. Jie:

  • stiprina imuninę sistemą,
  • saugo organizmą nuo uždegimų,
  • gerina virškinimą ir palaiko žarnyno sveikatą,
  • spartina metabolizmą bei padeda detoksikuoti organizmą,
  • saugo širdį ir kraujagysles, mažina diabeto bei osteoporozės riziką,
  • palaiko raudonųjų kraujo kūnelių gamybą ir apsaugo nuo anemijos.

Tokios savybės dar labiau pagrindžia, kodėl kopūstų salotos turėtų dažniau atsidurti mūsų mitybos racione.

Kopūstų salotos: receptas

Reikalingi ingredientai

Taip pat skaitykite

burokėliai ir česnakas
Tik 2 burokėliai ir viena česnako galvutė: gaila, kad šio recepto nežinojau anksčiau!
2025-09-09
Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą
Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą
2025-08-26
4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais.
4 paprasti ir skanūs receptai su kopūstais. Būtinai išbandykite juos visus!
2025-09-08
Jennifer Aniston salotos
Jennifer Aniston salotos – valgė kasdien
2025-07-14

Norint paruošti gardžias kiniško stiliaus kopūstų salotas, jums reikės vos kelių produktų:

  • ½ mažos baltųjų kopūstų galvos,
  • 1 morkos,
  • 1 česnako skiltelės,
  • ¼ stiklinės cukraus,
  • ¼ stiklinės acto,
  • ¼ stiklinės aliejaus,
  • 1 valg. š. druskos.

Pagal skonį galima pridėti ir šiek tiek ciberžolės, kuri suteiks spalvos bei papildomų sveikatai naudingų savybių.

Kaip paruošti kopūstų salotas?

  1. Kopūstą supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Morką sutarkuokite arba supjaustykite.
  3. Į puodą supilkite aliejų ir actą, suberkite cukrų, druską, įspauskite česnaką.
  4. Pakaitinkite, bet neužvirinkite, ir supilkite ant daržovių.
  5. Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve kelioms valandoms, kad skoniai susigertų.

Tokios kopūstų salotos yra skaniausios marinuotos, todėl patartina jas pasiruošti iš anksto.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kiniškos salotoskopūstaiKopūstų salotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Starlink“ Ukrainos karo prieš Rusiją išsigelbėjimas. Kaip jis pakeitė karo eigą?
Technologijos

„Starlink“ Ukrainos karo prieš Rusiją išsigelbėjimas. Kaip jis pakeitė karo eigą?

Šiems zodiako ženklams žvaigždės žada itin sėkmingą paskutinę liepos mėnesio dieną
Horoskopai

Šiems zodiako ženklams žvaigždės žada itin sėkmingą paskutinę liepos mėnesio dieną

Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį
Naudinga

Didžiausia klaida kepant dešreles ant grotelių: kodėl vienas įprotis gadina skonį

Kuo skiriasi vyrų ir moterų smegenys įsimylėjimo metu?
Gyvenimas

Įsimylėjimo biochemija: kuo skiriasi vyrų ir moterų smegenys įsimylėjimo metu?

Procedūra su rozmarinu tankesniems ir labiau žvilgantiems plaukams
Sveikata ir grožis

Procedūra su rozmarinu tankesniems ir labiau žvilgantiems plaukams: pamirškite plaukų slinkimą!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?