ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Vengriškas pyragas su aguonomis: ragavau 40-aisiais ir joks kitas desertas jo dar nepralenkė!
Desertai

Vengriškas pyragas su aguonomis: ragavau 40-aisiais ir joks kitas desertas jo dar nepralenkė!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Šiame nuostabiame kepinyje puikiai dera aguonos, apelsinai, vanilė ir šokoladas. Jį verta paruošti bent dieną prieš patiekiant, kad nuostabūs skoniai deserte dar geriau susijungtų. Aguonos bus traškesnės, jei jas šiek tiek pakepinsite.

Vengriškas pyragas su aguonomis
Vengriškas pyragas su aguonomis

Vengriškas pyragas su aguonomis: receptas

Jums reikės:

Tešlai:

  • 200 g maltų aguonų
  • 150 sviesto
  • 150 cukraus pudros
  • 100 g pusiau rupių miltų
  • 6 kiaušinių
  • 1 apelsino
  • 0,5 arb. š. kepimo miltelių

Kremui:

Taip pat skaitykite

Tortilija su keptomis daržovėmis
Tortilija su keptomis daržovėmis – vegetariškų patiekalų mėgėjams
2025-07-25
Naktinė avižinė košė su čija sėklomis
Naktinė avižinė košė su čija sėklomis
2025-06-25
5 tobulo didkepsnio paruošimo paslaptys („Steiko”): mėsos rūšis ir kepimo laikas
5 tobulo didkepsnio paruošimo paslaptys („Steiko”): mėsos rūšis ir kepimo laikas
2025-08-26
Šios sriubos kasdien prašo vaikai - skanūs pietūs mažiesiems
Šios sriubos kasdien prašo vaikai – skanūs pietūs mažiesiems
2025-06-18
  • 2 pakuočių vanilinio pudingo miltelių
  • 300 ml pieno
  • 1 kiaušinio trynio
  • 100 g sviesto
  • 100 g granuliuoto cukraus

Užpilui:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 3 valg. š. augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

  • Miltus persijokite į dubenį. Suberkite kepimo miltelius, maltas aguonas ir tarkuotą apelsino žievelę.
  • Viską gerai išmaišykite.
  • Kambario temperatūros sviestą išplakite su penkiais šaukštais cukraus pudros.
  • Po vieną sudėkite trynius.
  • Kiaušinių baltymus išplakite su likusiais 100 g cukraus pudros.
  • Į sviesto mišinį keliomis dalimis įmaišykite išplaktus baltymus.
  • Galiausiai suberkite miltų mišinį.
  • Supilkite vienalytę tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  • Išlyginkite tešlą.
  • Kepimo skardą dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę.
  • Kepkite 30-35 minutes.
  • Prieš išimdami iš orkaitės, tešlą patikrinkite dantų krapštuku.
  • Jei į tešlą įsmeigtas dantų krapštukas neprilimpa, pyragas tikrai iškepęs.
  • Paruoškite kremą.
  • Į dubenį  supilkite pieną, suberkite pudingo miltelius ir įdėkite kiaušinio trynį.
  • Kruopščiai maišykite, kol neliks gabalėlių.
  • Virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol sutirštės.
  • Kremą nukelkite nuo ugnies ir palaukite, kol atvės.
  • Atvėsusį sviestą sumaišykite su cukrumi ir išplakite.
  • Aguonų tešlą perpjaukite pusiau ir tarp lakštų aptepkite kremu.
  • Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir įmaišykite aliejų.
  • Šokolado viršų aptepkite šokoladiniu glaistu.
  • Desertą dėkite į šaldytuvą bent keturioms valandoms, kad skoniai susijungtų.
  • Išėmus iš šaldytuvo galima patiekti.

Skanaus!

ŽYMOS:aguonospyragasVengriškas aguonų pyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais
Receptai

Orkaitėje keptos samosos su kalakutiena ir lęšiais

Kaip sustiprinti dubens dugno raumenis ir kodėl tai svarbu? Atsako ginekologas
Sveikata ir grožis

Kaip sustiprinti dubens dugno raumenis ir kodėl tai svarbu? Atsako ginekologas

Pavojingiausi maisto produktai
Sveikata ir grožis

Pavojingiausi maisto produktai, kuriuos daugelis valgo kasdien

Kaip valgyti blynus: nuo etiketo restorane iki laisvės prie močiutės stalo
Gyvenimas

Kaip valgyti blynus: nuo etiketo restorane iki laisvės prie močiutės stalo

Sąmoningumas santykiuose: kaip tai gali pakeisti jūsų santykius
Gyvenimas

Sąmoningumas santykiuose: kaip tai gali pakeisti jūsų santykius

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?