ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kreminė žiedinių kopūstų sriuba
Receptai

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-23
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba – tai švelni, kreminės tekstūros sriuba, išsiskirianti subtiliu prieskonių aromatu ir jaukiai šildančiu skoniu.

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba
Kreminė žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba: receptas

Lengvas, bet maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiam vakarui.

Ingredientai:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 arb. š. malto kumino
  • 1 arb. š. maltų kalendrų
  • 800 g žiedinio kopūsto
  • 1 l sultinio
  • 150 ml grietinėlės (35% riebumo)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Žiedinių kopūstų sriubai įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje ar puode ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkintą svogūną ir trintą česnaką, kepti 2-3 min, kol šiek tiek suminkštės.
2. Suberti maltą kuminą ir kalendras, kepti dar 1-2 min, kol pasklis aromatas.
3. Sudėti smulkintą žiedinį kopūstą ir supilti sultinį. Užvirti, tuomet sumažinti kaitrą ir virti 8-12 min, kol kopūstas suminkštės. Nukelti nuo kaitros ir palikti šiek tiek atvėsti.
4. Atsargiai supilti sriubą į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki tyrės (arba tiesiog sutrinti rankiniu trintuvu puode). Grąžinti sutrintą sriubą į puodą, supilti grietinėlę, pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Pašildyti dar 1-2 min.
5. Patiekti. Gardu valgyti su traškia duona ir sviestu.

Taip pat skaitykite

Nekeptas sūrio pyragas su mangais
Nekeptas sūrio pyragas su mangais
2025-06-19
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais – vienos mėgstamiausių vasarą
2025-07-16
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai: fantastiškas patiekalas, kuris puikiai tiks kasdienai ar šventiniam stalui!
2025-09-16
Tiramisu receptas
Apelsinų skonio tiramisu: itališkas desertas, kuris pavergs širdis
2025-08-02

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kreminė žiedinių kopūstų sriubasriubaSriuba be mėsostrinta sriubaŽiediniai kopūstaiŽiedinių kopūstų sriuba

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Maisto prduktai padėsianys greičiau užmigti. Miegas nauda sveikatai. Miego kokybė
Sveikata ir grožis

Šiuos produktus galite valgyti prieš miegą – padės greičiau užmigti!

Jeigu namuose laikysite šį augalą – galėsite visam laikui pamiršti maisto kandis
Sodas ir daržas

Jeigu namuose laikysite šį augalą – galėsite visam laikui pamiršti maisto kandis

Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai
Apkepai

Varškės apkepas. Kaip jis atsirado ir 3 įdomūs receptai

Minkšti tofu varškėčiai
Receptai

Minkšti tofu varškėčiai – ieškantiems naujų skonių

Perdirbtų maisto produktų sąsaja su riebalų kaupimusi raumenyse. Tyrimas
Sveikata ir grožis

Perdirbtų maisto produktų vartojimas siejamas su didesniu riebalų kiekiu raumenyse, teigia mokslininkai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?