Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra – tai gardus, lengvai pikantiškas užkandis, kuriame dera traški tekstūra ir sodrus skonis.

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra: receptas
Lazdelės ne tik puošia stalą, bet ir gali tampti tikru akcentu bet kokioje šventėje ar jaukiame susitikime.
Ingredientai:
- 375 g sluoksniuotos tešlos (atšildytos)
- 100 g fermentinio sūrio
- 12 griežinėlių chorizo dešros
- 1 arb. š. džiovintų raudonųjų čili dribsnių
- 1 kiaušinis
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Perkelti sluoksniuotą tešlą ant kepimo skardos, kad ilgiausias kraštas būtų priešais.
3. Ant dešinės tešlos pusės pabarstyti tarkuoto sūrio. Ant viršaus sudėti 10-12 griežinėlių chorizo ir pabarstyti čili dribsniais. Likusią tešlos pusę užlenkti ant viršaus ir rankomis lengvai prispausti.
4. Pasukti tešlą 45 laipsniais, kad ji būtų viduryje kepimo popieriaus. Lengvai pakočioti kočėlu, kad kraštai suliptų.
5. Supjaustyti tešlą 1 cm pločio juostelėmis ir kiekvieną susukti 4-5 kartus. Aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje 15-20 min, kol iškils ir taps auksinės spalvos.
6. Išimti iš orkaitės ir palikti ataušti ant grotelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.