ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra
Receptai

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-23
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra – tai gardus, lengvai pikantiškas užkandis, kuriame dera traški tekstūra ir sodrus skonis.

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra
Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra

Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešra: receptas

Lazdelės ne tik puošia stalą, bet ir gali tampti tikru akcentu bet kokioje šventėje ar jaukiame susitikime.

Ingredientai:

  • 375 g sluoksniuotos tešlos (atšildytos)
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 12 griežinėlių chorizo dešros
  • 1 arb. š. džiovintų raudonųjų čili dribsnių
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Perkelti sluoksniuotą tešlą ant kepimo skardos, kad ilgiausias kraštas būtų priešais.
3. Ant dešinės tešlos pusės pabarstyti tarkuoto sūrio. Ant viršaus sudėti 10-12 griežinėlių chorizo ir pabarstyti čili dribsniais. Likusią tešlos pusę užlenkti ant viršaus ir rankomis lengvai prispausti.
4. Pasukti tešlą 45 laipsniais, kad ji būtų viduryje kepimo popieriaus. Lengvai pakočioti kočėlu, kad kraštai suliptų.
5. Supjaustyti tešlą 1 cm pločio juostelėmis ir kiekvieną susukti 4-5 kartus. Aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje 15-20 min, kol iškils ir taps auksinės spalvos.
6. Išimti iš orkaitės ir palikti ataušti ant grotelių.

Taip pat skaitykite

Greiti suši krepšeliai su lašiša
Greiti suši krepšeliai su lašiša
2025-08-14
Lietinių blynų priedai ir jų žala organizmui
Šie lietinių blynų priedai laikomi pačiais nesveikiausiais mūsų organizmui
2025-08-28
Ar žinote, kodėl į šią bandelių tešlą reikia įpilti šiek tiek acto? Išbandykite - bandelės visada bus purios ir minkštos!
Ar žinote, kodėl į šią bandelių tešlą reikia įpilti šiek tiek acto? Išbandykite – bandelės visada bus purios ir minkštos!
2025-09-15
Kiaušinienė bus skanesnė, jei pridėsite 1 įprastą ingredientą
Kiaušinienė bus skanesnė, jei pridėsite 1 įprastą ingredientą
2025-08-06

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Keptos lazdelėsSluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu ir dešraTešlos lazdelėsužkandžiaiUžkandžiai su sūriu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Astrologai paaiškina, kodėl šie 2 zodiako ženklai turėtų skirti daugiau laiko šeimai.
Horoskopai

Astrologai paaiškina, kodėl šie 2 zodiako ženklai turėtų skirti daugiau laiko šeimai

Geriausias laikas vartoti kolageno papildus: atsako dietologai
Sveikata ir grožis

Geriausias laikas vartoti kolageno papildus: atsako dietologai

Kas yra minčių išsijungimas ir kodėl jis svarbus?
Gyvenimas

Kas yra minčių išsijungimas ir kodėl jis svarbus?

5 daiktai, kuriuos skalbiame per dažnai: ekspertų patarimai, kaip sutaupyti laiko
Gyvenimas

5 daiktai, kuriuos skalbiame per dažnai: ekspertų patarimai, kaip sutaupyti laiko

Kaip pasirinkti tinkamą antakių formą pagal veido formą?
Sveikata ir grožis

Kaip pasirinkti tinkamą antakių formą pagal veido formą?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?