ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užkandžiai » Lavašo užkandis su aštria malta mėsa
Receptai

Lavašo užkandis su aštria malta mėsa

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Net ir savaitgalio rytą nesinori per daug laiko skirti pusryčių ruošimui. Norite pagaminti ką nors greito, skanaus ir sotaus?  Lavašo užkandis su sultingu įdaru yra tas patiekalas, kuris tikrai gali pagelbėti tokioje situacijoje. Iš vakaro sumalus faršą, kitą dieną belieka suformuoti trikampius ir juos kepti iki auksinės spalvos. Patiekalas bus paruoštas vos per 10 minučių!

Lavašo užkandis su aštria malta mėsa
Lavašo užkandis su aštria malta mėsa

Šis receptas yra tikras išsigelbėjimas. Jei svečiai ateina iš anksto neįspėję, toks užkandis su aštriu faršu ir žolelėmis bus tikrai puikus pasirinkimas. Kai virdulys užvirs, jau galėsite patiekti sotų ir skanų užkandį.

Lavašo užkandis: kaip paruošti?

Ruošiant šį patiekalą labai svarbu tinkamai įdėti įdarą. Jis turi būti tepamas ant lavašo lygiu sluoksniu, kuris neturėtų būti per storas. Juk mėsa turi puikiai iškepti per gana trumpą laiką.

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba
Kreminė žiedinių kopūstų sriuba
2025-09-23
Gwyneth Paltrow bulviniai blynai su obuoliais
Gwyneth Paltrow bulviniai blynai su obuoliais
2025-07-04
Naminis avižų pienas
Naminis avižų pienas – paprasčiau nei atrodo
2025-08-12
Amareto sausainiai
Amareto sausainiai – ypatingai purūs
2025-07-18
  • 2 lavašų
  • 300 g maltos kiaulienos
  • 1 svogūno
  • petražolių (pagal skonį)
  • 2 kiaušinių
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 0,5 arb. š. paprikos miltelių
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • augalinio aliejaus (kepimui)

Kaip gaminti?

Nulupkite svogūną. Supjaustykite mažais kubeliais. Nuplaukite žalumynus. Sumalkite. Į maltą kiaulieną suberkite smulkintą svogūną ir petražoles. Suberkite paprikos miltelius, druską ir juoduosius pipirus. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus.

Iš lavašo išpjaukite didelį skritulį. Tolygiai paskirstykite mėsos įdarą.

Ant viršaus uždėkite antrą lavašo skritulį ir švelniai paspauskite jį rankomis. Supjaustykite ruošinį tokio paties dydžio trikampiais.

Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos. Lavašo trikampius pamerkite į gautą mišinį. Kepkite juos įkaitintoje keptuvėje su augaliniu aliejumi (keptuvę uždenkite). Kepkite ant vidutinės ugnies 3-4 minutes iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Net neabejojame, kad šį užkandį ruošite tikrai dažnai. Jus tikrai sužavės šio patiekalo paprastumas ir puikus skonis. Papildykite savo receptų kolekciją šiuo puikiu užkandžiu.  Tikrai nesigailėsite! Ar jums patiko ši sotaus užkandžio ir greitų pusryčių idėja? Būtinai pasidalinkite su draugais. Jie tikrai jums padėkos.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:LavašasLavašo užkandisMalta kiauliena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Skaitmeninės terapijos: nauja era sveikatos priežiūroje
Sveikata ir grožis

Skaitmeninės terapijos: nauja era sveikatos priežiūroje

Teisingas daržovių ir vaisių laikymas: kaip ilgiau išsaugoti šviežumą
Gyvenimas

Teisingas daržovių ir vaisių laikymas: kaip ilgiau išsaugoti šviežumą

Ar sveika eiti miegoti alkaniems? Ką svarbu žinoti ir ką valgyti prieš miegą
Sveikata ir grožis

Ar sveika eiti miegoti alkaniems? Ką svarbu žinoti ir ką valgyti prieš miegą

Turite atliekamų pinigų? Investavimas gali būti puiki išeitis.
Gyvenimas

Turite atliekamų pinigų? Leiskite jiems dirbti investuodami, teigia finansų specialistai

Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas
Bulvių patiekalai

Pats geriausias bulvinių virtinukų receptas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?