ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Nesaldžios pusryčių bandelės su sūriu
Receptai

Nesaldžios pusryčių bandelės su sūriu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-26
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Nesaldžios pusryčių bandelės su sūriu
Nesaldžios pusryčių bandelės su sūriu

Nesaldžios pusryčių bandelės su sūriu – tai šiltas, minkštas ir sotus kepinys su gardžiu sūrio aromatu bei traškia auksine plutele.

Nesaldžios pusryčių bandelės su sūriu: receptas

Puikiai tinka tiek prie užkandžių, tiek kaip skanus priedas prie pagrindinių patiekalų.

Ingredientai:

  • 450 g kvietinių miltų
  • 4 arb. š. kepimo miltelių
  • 85 g sviesto (šalto, supjaustyto kubeliais)
  • 350 ml pieno
  • 250 g mėgstamo sūrio

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Persijoti miltus ir kepimo miltelius į didelį dubenį.
3. Pirštų galiukais įtrinti sviestą į miltus, kol masė primins stambius džiūvėsėlius.
4. Supilti pieną ir šaukštu išmaišyti, kol susiformuos minkšta tešla.
5. Įmaišyti tarkuotą ar gabaliukais laužytą sūrį, švelniai paminkyti rankomis, kad pasiskirstytų tolygiai.
6. Suformuoti apvalų kepaliuką ir dėti ant miltais pabarstytos skardos.
7. Viršų šiek tiek paspausti, kad tešla suplokštėtų, ir patepti pienu.
8. Ant viršaus pabarstyti tarkuotu sūriu, tada aštriu peiliu įpjauti gilią kryžiaus formą, kad iškepusi duona lengvai dalytųsi gabalėliais.
9. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30 min, kol sūrio viršus taps auksinės rudos spalvos ir traškus.
10. Patiekti šiltas su mėgstamu čatniu ar marinuotomis daržovėmis.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Taip pat skaitykite

Makaronai carbonara
Makaronai carbonara – kreminiai makaronai su šonine
2025-07-06
Moliūgų tarta su svogūnais - kai nesinori mėsos
Moliūgų tarta su svogūnais – kai nesinori mėsos
2025-06-05
Penkių ingredientų varškės pyragas
Penkių ingredientų varškės pyragas
2025-06-27
Tortilijos pica pusryčiams
Tortilijos pica pusryčiams
2025-06-04

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Nesaldžios bandelėsNesaldžios pusryčių bandelės su sūriupusryčiaiSūrio bandelės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Agurkų marinavimo būdas
Naudinga

Nuo tada, kai išbandžiau šį receptą, kiekvienais metais agurkus marinuoju tik tokiu būdu!

Tarsi „stiklinė“ oda: korėjiečių moterų paslaptis
Sveikata ir grožis

Tarsi „stiklinė“ oda: korėjiečių moterų paslaptis

Kaip išvengti drabužių susitraukimo skalbiant: patarimai
Gyvenimas

Kaip išvengti drabužių susitraukimo skalbiant: patarimai

Kaip valgyti blynus: nuo etiketo restorane iki laisvės prie močiutės stalo
Gyvenimas

Kaip valgyti blynus: nuo etiketo restorane iki laisvės prie močiutės stalo

Kodėl žmogų nuolat kamuoja alkio jausmas: ekspertai įvardija galimas to priežastis
Sveikata ir grožis

Kodėl žmogų nuolat kamuoja alkio jausmas: ekspertai įvardija galimas to priežastis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?