Šokoladinis pyragas puodelyje – šie pyragėliai yra sodrūs, drėgni ir maloniai tirpstantys burnoje, su subtiliu vyšnių aromatu.

Šokoladinis pyragas puodelyje: receptas
Kiekvienas kąsnis suteikia intensyvaus šokolado malonumą, o vaisių akcentas prideda gaivumo ir šiek tiek žaismingumo desertui.
Ingredientai:
- 75 g juodojo šokolado (tirpinto)
- 50 g sviesto (tirpinto)
- 2 kiaušiniai
- 50 g cukraus
- 50 g miltų
- ½ arb. š. kepimo miltelių
- 50 g konservuotų vyšnių be kauliukų
- Šiek tiek vyšnių sulčių (iš konservuotų vyšnių)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į dubenį sudėti tirpintą šokoladą ir sviestą, įmušti kiaušinius ir suberti cukrų. Viską gerai sumaišyti šluotele.
2. Įmaišyti miltus, kepimo miltelius, smulkintas vyšnias ir vyšnių sultis, atsargiai sujungti kol masė taps lygi.
3. Du puodelius patepti sviestu, į kiekvieną įdėti tešlos iki trijų ketvirčių. Uždengti maistine plėvele, padėti į mikrobangų krosnelę ir kepti maksimalia galia 2 min. Nuimti plėvelę ir kepti dar 30 sek, arba kol pyragaičiai pakils ir bus iškepę viduje.
4. Patiekiant galima papuošti likusiomis vyšniomis ir užpilti ištirpintu šokoladu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.