ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žuvis ir jūros gėrybės » Kaip namuose marinuoti lašišą: 3 paprasti būdai
Receptai

Kaip namuose marinuoti lašišą: 3 paprasti būdai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-26
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kaip namuose marinuoti lašišą: 3 paprasti būdai
Kaip namuose marinuoti lašišą: 3 paprasti būdai

Lašiša laikoma viena sveikiausia ir skaniausia žuvimi. Tikrai ne veltui! Šioje vandenyno žuvyje yra Omega-3 riebalų rūgščių, A, B, C, E vitaminų, fosforo rūgšties, magnio ir kalcio. Lašiša yra nepakeičiama dietinėje mityboje, nes tai yra lengvai virškinamas baltymas.

Yra daugybė receptų, kaip galima paruošti lašišą. Šiandien mes jums papasakosime, kaip namuose marinuoti lašišą: pasirodo, tai yra labai paprasta!

Sūdyta lašiša

Tai – receptas tikriems žuvies mėgėjams. Tokiu būdu žuvį gali paruošti gali bet kas.

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

Ar laikote česnakus šaldytuve? Daugiau niekuomet taip nedarykite!
Ar laikote česnakus šaldytuve? Daugiau niekuomet taip nedarykite!
2025-12-03
Šiandien dedame į stiklainius, o rytoj jau galime ragauti: korėjietiški marinuoti pomidorai!
Šiandien dedame į stiklainius, o rytoj jau galime ragauti: korėjietiški marinuoti pomidorai!
2025-09-03
Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti
Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti
2025-07-10
Kepti briuselio kopūstai
Kepti briuselio kopūstai – pakeis jūsų nuomonę apie šią daržovę
2025-07-31
  • 1 kg lašišos filė
  • 300 ml vandens
  • 100 ml augalinio aliejaus
  • 5 valg. š. druskos
  • Maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Užvirinkite vandenį ir verdančiame vandenyje ištirpinkite druską. Pasūdytą vandenį atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Supjaustykite žuvį plonais gabalėliais.

Lašišą panardinkite į paruoštą vandenį.

Po 10 minučių žuvies gabalėlius išimkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Įdėkite lašišą į indą ir tarp sluoksnių užpilkite aliejaus. Pusvalandį palaikykite šaldytuve.

Štai ir viskas: lašiša jau paruošta! Pabarstykite žolelėmis ir papuoškite citrinos griežinėliais.

Lengvai sūdyta lašiša su prieskoniais

Jums reikės:

Taip pat skaitykite

žiediniai kopūstai
Nepirkite brangaus maisto, žiediniai kopūstai yra stebuklas: receptai, kurie pagerins jūsų figūrą ir sveikatą!
2025-09-10
Pavlova su avietėmis ir baltuoju šokoladu
Pavlova su avietėmis ir baltuoju šokoladu
2025-07-20
Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine
Makaronai su lapiniais kopūstais ir šonine
2025-07-14
Pyragas su kefyru per 5 minutes: tiems, kurie vertina greitus ir skanius receptus
Pyragas su kefyru per 5 minutes: tiems, kurie vertina greitus ir skanius receptus
2025-12-09
  • 1 kg lašišos filė
  • 1 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 1 citrinos
  • 30 g druskos
  • Prieskonių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Lašišos filė supjaustykite į 4 dalis.

Sumaišykite druską su granuliuotu cukrumi.

Į dubenį aukštomis sienelėmis suberkite prieskonius.

Kiekvieną lašišos gabalėlį apvoliokite druskos ir cukraus mišinyje. Sudėkite į paruoštą indą.

Išspauskite citrinos sultis. Kiekvieną gabalėlį sutepkite saulėgrąžų aliejumi.

Indą su žuvimi uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 24 valandoms.

Paruoštą  lašišą nuplaukite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Lašiša jau paruošta!

Lašiša su konjaku

Jums reikės:

  • 1 didelės lašišos
  • 1 valg. š. konjako
  • 1 l vandens
  • 5 valg. š. druskos
  • 2 valg. š. cukraus
  • 5 juodųjų pipirų žirnelių
  • 30 ml aliejaus
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

Į verdantį vandenį įberkite druskos, cukraus ir juodųjų pipirų žirnelių, gerai išmaišykite. Kol viskas vėsta, nupjaukite lašišos galvą ir nulupkite odą. Atskirkite kaulus.

Žuvies filė supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į gilų dubenį.

Į sūrymą supilkite konjaką ir 20 minučių užpilkite lašišą. Įdėkite žuvį į kiaurasamtį, kad nutekėtų skysčio perteklius. Lašišą nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Talpyklos dugną patepkite aliejumi. Sudėkite lašišos gabalėlius, užpilkite aliejumi ir pabarstykite maltais juodaisiais pipirais. Dėkite dar vieną sluoksnį, užpilkite aliejumi ir pabarstykite pipirais. Uždarykite indą dangčiu ir padėkite į šaldytuvą valandai.

Šie sūdymo būdai išsiskiria tuo, kad naudodami minimalų ingredientų kiekį galite paruošti labai sultingą ir skanią žuvį.  Pagardinkite lašiša salotas ar sumuštinius. Garantuojame: žuvies skonis jus tikrai maloniai nustebins. Sėkmės!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

ŽYMOS:lašišamarinuota lašišaSūdyta lašiša

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Priežastys, dėl kurių skalbimo mašina blogai išsuka drabužius
Gyvenimas

Priežastys, dėl kurių skalbimo mašina blogai išsuka drabužius

Žaliasis kokteilis, kuris gerina virškinimą ir stiprina imunitetą
Sveikata ir grožis

Žaliasis kokteilis, kuris gerina virškinimą ir stiprina imunitetą

Kepkite mėsą ant svogūnų ir jos skonis bus visiškai kitoks: išbandykite šį skanaus patiekalo receptą!
Mėsos patiekalai

Kepkite mėsą ant svogūnų ir jos skonis bus visiškai kitoks: išbandykite šį skanaus patiekalo receptą!

Mandarinų nauda: išsaugo sveiką odą ir plaukus!
Sveikata ir grožis

Mandarinų nauda: išsaugo sveiką odą ir plaukus!

Lapkričio laimingos dienos visiems Zodiako ženklams
Horoskopai

Astrologai atskleidė: laimingiausios lapkričio dienos visiems Zodiako ženklams

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?