ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Dietologė įvardino raudonosios žuvies naudą ir pavojus
Sveikata ir grožis

Dietologė įvardino raudonosios žuvies naudą ir pavojus

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-09-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Ne paslaptis, kad raudona žuvis yra vienas sveikiausių produktų, prisotintas naudingų medžiagų, kurias verta įtraukti į savo mitybą. Dietologė-endokrinologė dalijasi svarbia informacija apie šio maisto privalumus ir taisyklingą vartojimą.

Dietologė įvardino raudonosios žuvies naudą ir pavojus
Dietologė įvardino raudonosios žuvies naudą ir pavojus

Raudonos žuvies nauda sveikatai

Pasak dietologės, raudonojoje žuvyje gausu baltymų, kurie yra būtini organizmui. Ji taip pat yra svarbių aminorūgščių šaltinis – šios rūgštys reikalingos hormonų gamybai, fermentų funkcijoms bei žarnyno ir kepenų ląstelių atstatymui.

Be to, raudonojoje žuvyje yra azoto, deguonies ir sveikųjų riebalų. Omega-3 riebalų rūgštys padeda išvengti daugelio ligų, tokių kaip nutukimas, širdies ir kraujagyslių problemos ar osteoporozė. Reguliarus šios žuvies vartojimas stiprina imunitetą ir palaiko smegenų bei nervų sistemos veiklą.

Kaip vartoti raudoną žuvį

Nepaisant gausybės naudingų savybių, dietologė pabrėžia, kad raudonos žuvies vartoti reikėtų saikingai. Per didelis kiekis gali sukelti rėmenį arba kartumą burnoje, nes žuvis gali sumažinti tulžies pūslės latakų veiklą.

Taip pat skaitykite

Mėtų sulčių nauda sveikatai
Nevirkite iš jos arbatos: mėta gali būti panaudojama kitaip!
2025-09-11
Kava ir vitaminai: pavojingas derinys? Kaip neprarasti papildų veiksmingumo
Kava ir vitaminai: pavojingas derinys? Kaip neprarasti papildų veiksmingumo
2025-07-25
Degančių pėdų sindromas - simptomai ir priežastys
Degančių pėdų sindromas, kokie požymiai ir kada kreiptis pagalbos?
2025-06-14
5 Augalai padės atsatyti jūsų plaukus.
5 augalai padėsiantys atstatyti jūsų plaukus
2025-07-25

Geriausia suvartoti ne daugiau kaip 180 gramų raudonosios žuvies per dieną. Optimaliausias paruošimo būdas – virti ar kepti ant grotelių. Tam, kad žuvis būtų dar naudingesnė ir skanesnė, patariama naudoti prieskonines žoleles, kurios sustiprins skonį ir suteiks papildomų aromatų.

Raudona žuvis yra nepakeičiamas produktas sveikai mitybai. Ji tiek palaiko fizinę sveikatą, tiek gerina energijos lygį, padeda išlaikyti gerą kraujotaką bei stiprina imunitetą. Svarbiausia – valgyti saikingai ir tinkamai paruoštą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

ŽYMOS:mitybaRaudonoji žuvis

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip teisingai laikyti grybus šaldytuve: paprasti, bet svarbūs patarimai
Gyvenimas

Kaip teisingai laikyti grybus šaldytuve: paprasti, bet svarbūs patarimai

3 klaidas daro beveik visi žmonės, metantys svorį
Uncategorized

Mitybos specialistų nuomonė, kokias 3 klaidas daro beveik visi žmonės, metantys svorį

Chia sėklų vanduo: kokia jo nauda organizmui, kaip teisingai jį gerti?
Sveikata ir grožis

Chia sėklų vanduo: kokia jo nauda organizmui, kaip teisingai jį gerti?

Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Naudinga

Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)

Naminiai ledai per 5 minutes: kaip pasigaminti greitai ir skaniai
Desertai

Naminiai ledai per 5 minutes: 2 receptai, kaip pasigaminti greitai ir skaniai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?