ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Dietologė įvardino raudonosios žuvies naudą ir pavojus
Sveikata ir grožis

Dietologė įvardino raudonosios žuvies naudą ir pavojus

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-09-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Dietologė įvardino raudonosios žuvies naudą ir pavojus
Dietologė įvardino raudonosios žuvies naudą ir pavojus

Ne paslaptis, kad raudona žuvis yra vienas sveikiausių produktų, prisotintas naudingų medžiagų, kurias verta įtraukti į savo mitybą. Dietologė-endokrinologė dalijasi svarbia informacija apie šio maisto privalumus ir taisyklingą vartojimą.

Raudonos žuvies nauda sveikatai

Pasak dietologės, raudonojoje žuvyje gausu baltymų, kurie yra būtini organizmui. Ji taip pat yra svarbių aminorūgščių šaltinis – šios rūgštys reikalingos hormonų gamybai, fermentų funkcijoms bei žarnyno ir kepenų ląstelių atstatymui.

Be to, raudonojoje žuvyje yra azoto, deguonies ir sveikųjų riebalų. Omega-3 riebalų rūgštys padeda išvengti daugelio ligų, tokių kaip nutukimas, širdies ir kraujagyslių problemos ar osteoporozė. Reguliarus šios žuvies vartojimas stiprina imunitetą ir palaiko smegenų bei nervų sistemos veiklą.

Kaip vartoti raudoną žuvį

Nepaisant gausybės naudingų savybių, dietologė pabrėžia, kad raudonos žuvies vartoti reikėtų saikingai. Per didelis kiekis gali sukelti rėmenį arba kartumą burnoje, nes žuvis gali sumažinti tulžies pūslės latakų veiklą.

Taip pat skaitykite

Kokios 3 gudrybės padės greičiau sulieknėti: mitybos specialistų rekomendacijos
Kokios 3 gudrybės padės greičiau sulieknėti: mitybos specialistų rekomendacijos
2025-11-03
Kaip vaikščiojimas gali sumažinti nugaros skausmą?
Kaip vaikščiojimas gali sumažinti nugaros skausmą: paprastas būdas atgauti sveikatą
2025-09-28
Kokie 3 produktai padės išsaugoti gražią odą šaltuoju metų laiku: ekspertų patarimai
Kokie 3 produktai padės išsaugoti gražią odą šaltuoju metų laiku: ekspertų patarimai
2025-11-10
Citrusiniai vaisiai – natūrali pagalba psichikos sveikatai
Citrusiniai vaisiai – natūrali pagalba psichikos sveikatai ir depresijos prevencijai
2025-08-12

Geriausia suvartoti ne daugiau kaip 180 gramų raudonosios žuvies per dieną. Optimaliausias paruošimo būdas – virti ar kepti ant grotelių. Tam, kad žuvis būtų dar naudingesnė ir skanesnė, patariama naudoti prieskonines žoleles, kurios sustiprins skonį ir suteiks papildomų aromatų.

Raudona žuvis yra nepakeičiamas produktas sveikai mitybai. Ji tiek palaiko fizinę sveikatą, tiek gerina energijos lygį, padeda išlaikyti gerą kraujotaką bei stiprina imunitetą. Svarbiausia – valgyti saikingai ir tinkamai paruoštą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

ŽYMOS:mitybaRaudonoji žuvis

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištienos kepenėlių paštetas
Receptai

Vištienos kepenėlių paštetas

Nekeptas sūrio pyragas
Desertai

Nekeptas sūrio pyragas – itin paprastai paruošiamas

Keksiukai su sūriu
Naudinga

Keksiukai su sūriu, kepti puodelyje

Naktiniai pabudimai: kodėl prabundame naktį
Sveikata ir grožis

Pabundate trečią valandą nakties Psichologo paaiškinimas ir patarimai

Kada geriau rinktis sviestą, o kada margariną. Sviesto privalumai
Naudinga

Kada geriau rinktis sviestą, o kada margariną?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?